מרקום

מרקום

כמה שאלות ברשוכתם: 1. מה זה מרקום ועד כמה זה מפותח בארץ, כלומר נדרש בשוק העבודה? 2.איזה מיומנויות צריך כדי להיות איש מרקום? 3.הבנתי שאין הרבה מקומות איפה לומדים את זה. הבנתי שיש קורס במכללת הי טק בהרצליה. מישה מכיר את המסלול?? טוב לא טוב? 4. יש לי תואר ראשון במדעי החבר. אני מאוד אוהב את תחומי השיווק פרסום, טכנולוגיה, שפות, קשרי לקוחות . האם כדי לי , בהתבסס על הרקע שלי, ללמוד את הקורס.? 5. תודה לכל מי שיודע

מרקום

1. MarCom - תקשורת שיווקית בעברית, זו היחידה המקשרת בין תדמית הלקוח לבין כל הגורמים המקצועיים המציגים את התדמית לצרכן. ברוב הארגונים המרקום נמצא תחת מחלקת השיווק ולמרות שההגדרה פה רחבה מאד ויכולה לעסוק בניצול של כל מיני אמצעי מדיה לצרכי שיווק ופרסום, רוב התפקידים שאני מכירה בתחום קשורים בניהול התקשורת השיווקית באינטרנט ובמצגות שונות של החברה כאשר לעיתים יש התרחבות גם לנושא של תערוכות ושימוש באצעי מדיה אחרים שאינם האמצעים הרגילים (אמצעים רגילים =פרסום בטלויזיה, פרסום חוצות , רדיו וכו') התחום מתפתח בעיקר בחברות היי טק אך נראה שיש נטיה להתפתחותו גם בארגונים אחרים. מדובר בתחום מתפתח ואין בו המון הצעות עבודה אך סביר להניח שההיצע ילך ויעלה 2. איש מרקום צריך להיות בעל מיומנויות שיווקיות/פרסומיות שיש לו הבנה למדיום האינטרנטי ולטכנולוגיות שונות של העברת תוכן שאינן הערוצים הרגילים. מאחר והרבה מהעיסוק שלו נוגע בתוכן וצורה הוא צריך לדעת איך להציג ואיך לכתוב דברים כך שישווקו את המוצר או הארגון. 3. אכן אין הרבה מסלולים. אין לי הכרות ספציפית עם המסלול שציינת 4. תחומי העניין שלך נוגעים מאד לתחום. יחד עם זאת חשוב לעשות תכנון קריירה ולראות כיצד אתה יכול לפתוח את עצמך לתפקידים שונים בתחום השיווק שבהם אולי תוכל להתקדם למרקום. מאחר והתחום לא מפותח, ייתכן שלא תהיינה המון הצעות עבודה אך אם כבר תהיה בתוך ארגון שיהיה לו צורך בכך ותרצה להקים את המחלקה - זה עשוי להתקבל בעניין. דרך נוספת, קיימים ארגנים שעוסקים בתקשורת שיווקית ובבניית אתרים מורכבים בעלי קונספט שיווקי מעמיק. עבוד בארגון כזה יכולה לתת יופי של רקע לעבודה במרקום וכדאי לברר אפשרויות תעסוקה כאלו כי מדובר בתחומים קשורים מאד. בהצלחה אפרת נצר וייס

למעלה