מרצ שמעה "עלה ירוק" 2 מנדטים בסקרים

מרצ שמעה "עלה ירוק" 2 מנדטים בסקרים

והתחילה להכנס לפאניקה... אחרת לא ברור מה עושה הסעיף של הקלות לצורכי סמים במפלגה הדוגלת בחינוך
אני יודע שאני לא פופולרי בין הרבה צעירי מרצ בקטע הזה, אבל אני חושב שלמעט שימוש מטעמים רפואיים (שזה גם ככה חוקי באישורים מיוחדים), אין לשום סם מקום מקום בחברה הישראלית
לא נכנס להגדרות פילוספיות מה זה סם (כי מבחינתי גם סיגריות זה סם), אני חושב שחברה יותר נכונה היא חברה שלא מתמכרת לחומרים (גם במובן הרחב של המילה).

הסעיף הזה היה קיים גם במצע 2003

ושמעתי אישית ממספר חברי מפלגה בכירים (ביילין, מוסי רז, נעמי חזן, עוזי אבן ועוד) עמדות הדוגלות בשינוי היחס החוקי לקנביס ומוצריו עוד לפני כמה שנים - ככה שכל הטענות על שזה רק טריק בחירות הן מופרכות. אני מסכים איתך לחלוטין שחברה שלא מתמכרת לחומרים היא חברה בריאה יותר. אני אישית לא משתמש בקנאביס ומוצריו וגם לא מתכוון להשתמש. אבל זו החלטה אישית שלי ולא קשורה בכלל למצב החוקי שבו קנאביס ומוצריו צריך להיות. בוא נתחיל עם קצת היסטוריה - עד תחילת המאה ה-20 קנאביס היה חוקי לחלוטין. מתישהו מישהו גילה את האפשרות לייצר נייר זול ואקולוגי מקנאביס, תעשיית הנייר נכנסה ללחץ וההמשך ידוע... מי שרוצה כמוני שהחברה תהיה חברה שלא משתמשת בסמים, ואלו שבתוכה שכאן בוחרים להשתמש בסמים שיעשו זאת בצורה שקולה ומודעת - צריך לחשוב טוב טוב האם להפוך 200,000 משתמשי קנאביס (הערכה שמרנית) ומוצריו לעבריינים זו הדרך הטובה לעשות זאת. אני חושב שזו ממש לא - הדרך הטובה היא חינוך רציני, נטול דמגוגיה או שקרים (ע"ע הרשות למלחמה בסמים, ילדים בני 12 עם חגורת נפץ, אין דבר כזה סמים קלים וכו') שידבר לבני-נוער בגובה העיניים ויטען להם טיעונים אמיתיים ולא הפחדות מגוחכות מדוע לא להשתמש בסמים. זה מה שמרצ מציעה. 50% מהמשאבים של מחלק נוער במשטרה הולכים לטיפול בשימוש בקנאביס ומוצריו - זה שימוש נוראי ולא נכון בעיניי במשאבים המשטרתיים. האם להפוך נערה בת 16 שעישנה אחת לשבועיים סמים לעבריינית לכל החיים זו הדרך הנכונה להשתמש במשאבי המשטרה? לדעתי לא. ואגב, ישנם ניצבי משטרה שהסכימו איתי והורו לשוטרים במחוז שלהם לא להתעסק עם עבירות סמים קלים. הפיכת שימוש בסמים לעניין פלילי זה משחק לידיים של גורמי פשע מאורגן. מרצ מציגה עמדה שקולה ואחראית. זוהי עמדה חינוכית רצינית. הרשות למלחמה וסמים ואל-סם על-אף ההערכה הרבה שיש לי כלפי ההשקעה שאנשים שם עושים - הם גופים מיותרים לחלוטין בצורה שהם מתנהגים כיום. הפחדה כבר הוכחה בעשרות נושאים אחרים כשיטה חינוכית לא יעילה. נהגתי להגיד פעם שאין לדעתי גורם שיותר מעודד שימוש בסמים מאשר אל-סם והרשות, אני לא יודע אם אני לחלוטין יכול לעמוד מאחורי הטענה הזאת כיום, אבל היא לחלוטין טענה שיש מאחוריה ביסוס מסוים.

גידי@

New member
2מנדטים עדיין לא מכניסים לכנסת

צריך לקבל 2 אחוז מהקולות כדי להכנס כלומר 2.4 מנדטים אם יהיה לך עודפיםצגדולים ממנה תוכל להגיע למנדט 3 תוכל להיות בכנסת

אל תפסוק בכזו ודאות

2% של אחוז החסימה הוא מסך כל הקולות הכשרים. אחרי קביעת אחוז החסימה כל הקולות של מפלגות שלא עברו את האחוז נפסלים וחישוב המנדטים מתחילים. לצורך העניין אם יש כ-4 אחוזים מסך כל הקולות הכשרים שנפסלו, אז מפלגה שעברה בקול אחד את אחוז החסימה כבר מקבלת 2.5 מדנטים לפי המדד למנדט. זה מאוד תלוי בתוצאות של המפלגות האחרות ובהסכמי העודפים האם מספר כזה יהווה מודד מספיק גבוה כדי לקבל מנדט נוסף לפי בדר-עופר. בכל אופן, הסיכוי של עלה ירוק לעבור את אחוז החסימה הוא לא גבוה.

בדיוק מכיוון שזה חינוך צריך מדיניות

סמים רציונאלית במדינת ישראל, ולא ביזבוז משאבי המשטרה בהפיכת בני-נוער נורמטיביים לעבריינים, והפחדתם באמירות שהם יכולים בחצי שניה חיפוש בגוגל להזים.

NIKESTYLE

New member
מרצ ואלה יהיו החדשות:

ערב טוב ושלום רב לכם, ראש הממשלה יוסי ביילין התיר לאלפי פלסטינים לחדור לתחומה של מדינת ישראל ,הפלסטינים שנהרו מכל קצוות תבל החליטו להגיע לישראל ולא למדינה הפלסטינית מתוך בחירה,ארצות הברית הפסיקה את קשריה עם ישראל לאחר שהבינה שנותק הקשר האחרון המציאותי במזרח התיכון. בתי הכנסת האורתודכסים נסגרו סופית השנה מחשש לאלימות כלפי מיעוט אורתודוכסי קטן.רוב החברים היהודים נדדו כבר מעבר לים ומקימים שם את ביתם החדש. בכירי הממשלה בנהם אחמד טיבי,זהבה גלאון ומחמוד עבאס החליטו היום בהחלטה שרירותית לבטל את המדינה היהודית ולקיים מדינת כל אזרחיה ,מדינת ישראל לשעבר מונה כיום חצי מיליון יהודים ו10 מיליון ערבים. אתמול נערך לינץ' ב2 נערים יהודים תושבי תל אביב הקרויה היום ראס אל פלסטין ע"י קומץ פלסטינים.הנערים עברו לתומם בכיכר דינזינגוף כאשר קבוצה של ערבים החליטו להתנכל להם.תוך דקות ספורות מצאו הנערים את עצמם בסכנת נפשות.סגן ראש הממשלה רן כהן מסר בתגובה כי עקב חוסר ראיות שוחררו החשודים במעשה וגינויים נגד אלימות נשלחו לכל עבר.כהן עוד הוסיף כי ככל הנראה הסממן החיצוני של 2 הנערים-חולצה של GAP וכובע עם השם ניו יורק תוצרת המערב הייתה הסיבה להתקפה וביקש להמנע להבא מחשיפת סממנים מערביים הפוגעים ברגשות הציבור הערבי. מצעדי גאווה רבים נערכו שלשום בכל רחבי הארץ.נערים ונערות מכל קצוות הארץ מצאו עצמם עירומים כביום הוולדם במצעד ביחד עם מבוגרים לצידם. שרת החינוך יעל דיין קראה למתן היתר להחלפת זוגות בקצב חודשי לכלל הגילאים החל מגיל 12 ומעלה. פרשיות האונס הנוכחיים כבר ייצאו מהאופנה ואינם בכותרות עוד וכיום הנטייה היא לאנוס חיות חסרות ישע. ולבסוף הותר השימוש בכל סוגי הסמים ,לפי מחקר אדמי שנערך לאחרונה ,הסמים פותחים את הראש ומאפשרים לאנשים להיות במצב של חפייפה ועקב כך להיות יותר מנומסים,יותר ליברליים וגם יותר אמנותיים. שר החוץ שמעון פרס נהנה זה מכבר לקרוא ספריים בערבית בלבד לאחר שחל איסור לקרוא בעברית מרצ-עוד טעות של העבודה כשיהיה מרצ אז כבר לא תהיה לנו ארץ.

ורק לציין בהקשר הזה

זכות השיבה לפלשתינאים לא תהיה קיימת לפי הסכם ז'נבה. כתשובה אחרונה לNIKESTYLE

גידי@

New member
אין חצאי מנדטים

לענינו אם עלה ירוק משיגה 2 מנדטים(לפי סקר ידיעות ) היא לא היגחי ל2.4 לכן לא תוכל להכנס משום שכדי להכנס יש צורך ב 3 מנדטים!

קרא את בדר-עופר

תבין למה התכוונתי. נתתי קישור כאן בפורום, ובכל אופן תוכל למצוא את הפירוט המלא של השיטה באתר הכנסת.

גידי@

New member
לא. המטרה שלא יכנסו סיעות עם פחות

משלושה מנדטים.הם יוכלו להכנס לחישוב ורק אן יהיה להם עודף מספיק גדול יוכלו לקבל מקום. בכל מקרה אחר לא יקבלו מנדט 2 מנדטים ללא ספק זה לא מספיק

למעלה