מרצ מחוץ לממשלה

מקווה שגם מפלגת העבודה

לא תצטרף לממשלה עם בעלי ההון והימין. הממשלה הבאה תהיה ממשלת מלחמה בעובדים, בעניים ובמעמד הביניים המתרושש מצד אחד ובעם הפלסטיני מצד שני. אלו שני צדדים של אותה מדיניות. מסיבה זו, זאת תהיה ממשלה שנואה לא רק על ידי המוני העם הפלסטיני, אלא על ידי המוני העם הישראלי, שבחסות העשן של הפגזים והטילים ורמוני העשן והגז, הממשלה תדאג לשדוד אותם. כל מי שמאמין שעם אולמרט ועם אביגדור ליברמן ניתן להביא להטבת תנאי החיים של המוני הישראלים ולהתקדם לכוון פינוי התתנחלויות צריך לחשוב עשר פעמים. תפקיד מפלגות שמאל בממשלה זו יהיה כיסוי תחת שמאלי למדיניות שוד וגזל והחרפת הניצול, הרג ודחיפת החמאס לטרור.

נציגי בעלי ההון

בכנסת לא נמצאים דווקא בצד השמאלי. ביבי, אולמרט, הירשזון, ליברמן....

מרצ חייבת להיות אופוזיציה לוחמת

למרות שיש לי הרגשה ששוב ביילין ימשיך לפרוס שטיח אדום בפני חבריו לשעבר ממפלגת העבודה... הממשלה הזו תהיה רחוקה מאוד מדרכה של מרצ ובהעדר מו"מ אנחנו חייבים להיות מאוד תקיפים נגדה, גם אם לא נוח לנו להיות תקיפים נגד נסיגות (אפילו שהן חד-צדדיות)
ברגע שמפלגת העבודה מצטרפת לממשלה וותרנית שכזו, אנחנו במרצ נותרנו המפלגה הציונית היחידה שדוגלת בפיתרון השמאלני והיחידי האמיתי: מו"מ בדרך לשתי מדינות לשני עמים

Nellie Bly

New member
מרצ הייתה אופוזיציה לוחמת

השאלה מה יקרה אם שוב תהיה תוכנית התנתקות ושוב מרצ תתבקש לתת רשת ביטחון לראש הממשלה בנושא התקציב..

shirbi

New member
היא תיתן רשת בטחון, ובצדק

כי מה לעשות - בהינתן שתי האופציות שיש להן כרגע סיכוי להתממש - נסיגה ללא משא ומתן או המשך מפעל ההתנחלויות - נדמה לי שרוב בוחרי מרצ (ואני ביניהם) מעדיפים את האופציה של נסיגה ללא ממשא ומתן. ואם כך, לדעתי עדיף שהיא תשב בממשלה מראש, אפילו אם ליברמן יושב בה.

ואז מרצ תתפלא למה היא תקבל 2 מנדטים

מרצ פשוט התקפלה והתקפלה רק כדי לעשות דברים למען האידיאלוגיה... מרצ יכולה להסכים עם נסיגה חד-צדדית, כל עוד היא חלק מהמממשלה. מרצ, הרואה במו"מ כפתרון היעיל ביותר והטוב ביותר לסכסוך באזורנו לא יכולה לתת למהלך שכזה רשת בטחון "על עיוור" כל עוד היא באופוזיציה... בוודאי שלא במחיר של תמיכה בתקציב הממית קשישים והמוריד אנשים מנכסיהם
מרצ חייבת לדעת שאופוזיציה זו אופוזיציה וכאן יש אפשרות לבנות בישראל שמאל אמיתי שכולנו רוצים לראות

shirbi

New member
מה בדיוק אתה רוצה שמרצ תעשה?

תשב באופוזציה, ובמקרה שתהיה לה האופציה להפיל את הממשלה שמתכננת פינוי התנחלויות, תעשה זאת, ואז במקומה תעלה ממשלה שתחליט לקדם את מפעל ההתנחלויות? אתה בטוח שאתה איש שמאל ולא תומך ליכוד במקרה? הרי בפועל, מה שאתה מציע, (אם אני מבין נכון מה אתה מציע), אילו מרצ תפעל על פי הצעתך, היא תקדם את האינטרסים של בוחרי הליכוד.

Nellie Bly

New member
אף אחד עוד לא פינה התנחלויות עדיין

ממשלה עם ליברמן זו ממשלה שהתקלפה נוכח הרעיונות המטורפים של ליברמן.זו ממשלה רעבת כוח ושלטון! שיגיע היום-נדון ונראה.ברור לכולנו שהתנתקות נוספת לא באה בחשבון לפני שמוצו כל האפשרויות למשא ומתן עד תום.הגיע הזמן לזנוח את החליפה הזאת של הכבוש האכזרי שמחליט וקובע בשביל הפלסטינאים וללבוש חליפה אחרת.. מרצ נתנה רשת בטחון לשרון ותמכה בתקציב קפיטליסטי ומחריד-ואחת הסיבות היא העומד בראש מרצ.כל זאת לא חשוב עוד.תקוותי שמרצ הפיקה לקחים ותהיה אופוזיציה לוחמת וחזקה כמו שכולנו,מצפים ממנה.

OK, אז היא ליברלית...

מסתבר שיש באמת אנשים תמימים שחושבים שליברל זה נשמע יותר יפה מקפיטליסט... מישהו מ-ר"צ (אולי חוץ מרן כהן, שהוא ממש נוף שונה אצלם) לא יהיה אף-פעם באמת בעד השכבות החלשות... זה פשוט לא באופי שלהם.

מה גלאון עשתה למען הפועלים ?!?

היא יודעת לצאת יפה מאוד בעד שיוויון לנשים ונגד הכיבוש. אלה הצדדים הבולטים אצלה וזה סבבה, אין לי שום בעיה עם זה... רק אני מצפה שהיא לא תהיה צבועה ותגיד שהמעמד הנמוך זה האג'נדה שלה... מבחינתי (ומבחינת כל הגיון בריא), פוליטיקאי, בחברה בה הקפיטליזם החזירי הוא שם המשחק, שלא מזיע למען השכבות החלשות הוא ליברל/קפיטליסט.

Nellie Bly

New member
היא לא טענה שהנושא החברתי הוא

האג'נדה שלה.הוא מצטרף לאג'נדה הכללית שלה שהיא התנגדות לכיבוש ופעילות למען נשים(פעילות מבורכת!!!).להגיד שזהבה גלאון היא קפיטליסטית שמאמינה בקפיטליזם-זה פשוט עיוות וסירוס של המציאות.

במצבנו אדישות היא מתן לגיטימציה

לאותם אילי הון שמשתלטים לנו על המדינה... ואגב, אני לא טענתי שפעילות למען נשים היא לא פעילות מבורכת.

למעלה