מרצ וגדר הפרדה

מרצ וגדר הפרדה

אמנם במצע מרצ החדש לא כתובה מילה על האפשרות של הקמת גדר הפרדה בין שטחי מדינת ישראל לבין שטחי הרשות הפלסטינית (הגדרות נזילות להחריד שמעוררות מחלוקות רבות), אך בפרסומים שונים ובהתבטאויות שונות של חברי מרצ הסתמנה מגמת תמיכה ברעיון ההפרדה החד-צדדית. זה מעציב אותי כי כאשר לא נחתם הסכם עקרוני, המלחמה לא תסתיים, אלא רק תתקרב לירושלים, לכפ"ס ולחזיתות החדשות. הגדר לא תפריד בשום צורה בין האוכלוסיות. זה מרגיז אותי כי ישנה כאן התעלמות מוחלטת מהפלסטינים שחלקות האדמה שלהם יוותרו בעברה השני של הגדר. בנוסף, פלסטינים רבים שפרנסתם תלויה במדינת ישראל יישארו ללא עבודה. זה ממש מרתיח, כי לצורך בניית הגדר אדמות פלסטינים תופקענה, כפי שקרה עד כה, וישראל לא תטרח חלילה לשלם פיצויים. עמדתו של מצנע היא שיש לקיים משא ומתן עם בכירים בראשות הפלסטינית שאינם יאסר ערפאת. לאחר שנה של כישלון במשא ומתן, יש להקים גדר הפרדה. משונה לאור העובדות המצביעות על תחילתה של הקמת הגדר עוד לפני מספר חודשים. מאידך הדבר מעודד, שכן אני בטוח שכעבור מספר חודשים ייחתם הסכם, ולכן לא נצטרך לחשוב בכלל על הקמת גדר. לפי הבנתי, מרצ מסכימה עם מצנע בנושא זה. אם כך, מדוע מרצ מדברת בכל מקום על גדר הפרדה? האם זוהי הפרוגרמה הפוליטית או שמא פתרון אחרון? מאור

מרצ מעדיפה לקדם כניסת כוחות ../images/Emo45.gif

מרצ מעדיפה לקדם כניסת כוחות בינלאומיים שיחצצו בין הצדדים ויכפו פתרון דיפלומטי לסכסוך הישראלי-פלשתינאי. אם לא ניתן יהיה לפתור את הסכסוך באמצעים דיפלומטיים תתמוך מרצ בהפרדה החד צדדית.

למעלה