מרצ בקמפוסים

מרצ בקמפוסים

בבחירות שנערכו היום באוניברסיטאות: טכניון - 13 מנדטים. האקדמי של המכללה למינהל - 10 מנדטים. האוניברסיטה העברית - 23 מנדטים !!! אז איך בכל זאת מרצ לא נראית טוב בסקרים

badtiger

New member
אנשים משכילים

נוטים יותר להצביע למפלגות בשמאל. זה, כנראה, ההסבר. אני הצבעתי מרצ בכל מערכות הבחירות מ1999 (כשהייתי בן 18) ועד היום. בבחירות האלה אינני תומך באף מפלגה אבל אצביע בכ"ז למרצ, מאחר שאין מפלגה פחות גרועה מבחינתי שיש לה סיכויים טובים להיכנס לכנסת. אימא שלי היתה מצביעה מרצ ועכשיו עברה לעבודה, לפרץ, מסיבות כלכליות חברתיות. אחותי שהיא חיילת קרבית מצביעה מרצ.

gershon17

New member
כן, "חכמים מעדיפים אותנו"

ומי שלא מעדיף אותנו טיפש. באוניברסיטאות יש אנשים צעירים. אנשים צעירים נוטים יותר לקצוות ופחות למרכז.

badtiger

New member
הבעיה היא שהמרכז

והמפלגות הגדולות שבו מושחתות, לכן לא נראה לי סביר להצביע לאחת ממפלגות ה"מרכז".

shirbi

New member
הממ... זה לא הסבר מספק.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3231328,00.html "על-פי הסקר, 26 אחוזים מהצעירים יעניקו את הקולות לקדימה, כמעט 19 אחוזים לאיחוד הלאומי-מפד"ל, 9 אחוזים לש"ס ושיעור דומה ליהדות התורה, כשמונה אחוזים למפלגות הערביות. 6.5 אחוזים למרצ, רק 5.5 אחוזים לעבודה ושיעור דומה לליכוד. 4 אחוזים יצביעו לירוקים, 3 אחוזים לעלה ירוק, 2.2 אחוזים יתנו את קולם לחץ של אברהם פורז ושיעור דומה יאמרו "דא" לליברמן." שים לב שהסקר מראה שאחוז הצעירים המצביע למרצ הוא 6.5. אכן, יותר מהאחוז התומכים הכללי במרצ, אולם הרבה פחות ממה שהיא קיבלה בקמפוסים.

BADTIGER יש לך שכל כללי כנראה

הטענה שלך מטומטמת ואווילית ואני מקווה שאתה לא מייצג אותה. אין קשר בין מפלגה פוליטית להשכלה ,והסקרים האלה שמצביעים על אחוזי תמיכה גבוהים במרצ בסופו של דבר מקורה בסקר בלבד. אני יאמר לך יותר מכך שגם אם זה לא היה סקר וכל הטכניון והאונברסיטה העברית ,ושאר המוסדות היו מצביעים בצורה כזו הרי שהתדמית שמרצ מובילה כנראה גדולה ממה שהיא באמת.

badtiger

New member
הטענה שלי נכונה מאחר ש

הרעיונות של השמאל, הומאניזם וצדק סוציאלי הם רעיונות יותר מופשטים מדמגוגיה לאומנית או דתית, ולכן, באופן כללי, הגיוני שבקרב אנשים בעלי השכלה, תהיה תמיכה רבה יותר בשמאל.

badtiger

New member
זה ידוע ש

לאומניות ודת מתבססות יותר על הרגש ואילו תפיסות הומניסטיות וסוציאליסטיות מתבססות יותר על השכל. אותי אישית דת ולאומנות אינן יכולות לסחוף. בקשר לכך שטענת שהתוצאות באוניברסיטאות רק על סקרים מבוססות הן, כיצד אתה מסביר את העובדה שמרצ זכתה להרבה יותר תמיכה בכל קמפוס מאשר בקרב בציבור הכללי? אילו היו התוצאות מקריות, היתה מרצ זוכר אולי רק בקמפוס אחד. מעבר לזה, העבודה ומרצ מובילות כבר שנים בקמפוס אוניברסיטת ת"א בה למדתי לתואר ראשון. יש לי ביקורת רבה על דרכה של מרצ, אך אני בעל אמונה בערכים סוציאליסטים והומניסטיים ולכן טבעי שאתמוך במפלגה שהכי קרובה לאמונתי, ושיש לה סיכוי להיכנס לכנסת.

אתה נשען על דיעות קדומות שלא

תופסות יותר מקום של כבוד אפילו באקדמיה. כפי שאמרתי גם אם הסקר היה על כל מדינת ישראל זה לא היה תופס מכיוון שאני יכול לתת לך דוגמאות מארה"ב וגם מאירופה על תמיכה של אנשי השכלה ואנשים מתוך האליטות הכלכליות חברתיות של אותה מדינה תמציכה מובהקת במפלגות הימין. הניסיון להציג את הדברים אחרת הוא פשוא הקש האחרון שאתם מנסים להתלות עליו וזה שהאקדמיה תומכת באופן עיוור בשמאל. אם תועיל להתסכל קצת מעבר למדינה ולבדוק מה קורה בעולם תיווכח שאתה טועה . בסיכמו של דבר אין קשר בין הדברים וכדאי לך לא רק ללמוד תיאוריות אלא גם להתעדכן על פיהם אחת ל10 שנים

badtiger

New member
לא אמרתי שאין משכילים שתומכים בימין

זה שאליטה כלכלית תתמוך בימין זה הגיוני, שהרי הימין בעל אוריאנטציה קפיטליסטית. זה שיש משכילים שתומכים בימין זה גם הגיוני. הימין והשמאל בישראל שונים קצת מהימין והשמאל בארה"ב ובאירופה.

אוקיי אז נסכים להסכים על כך שאין

קשר וודאי בין ההשכלה לבין הצבעה בבחירות כמו בישראל כך גם בעולם. וכפי שציינתי בעבר אם יש קשר כזה אז הוא מדומה . לגבי נטייתם של רוב בעלי ההשכלה לתמוך בשמאל גם זה עניין שבאופנה ולדעתי כבר חלף מהעולם ויחלוף בישראל שוב גם כאן אין עניין וודאי אם כי אני יכול להסכים שהתקשורת וחלק נרחב מהאקדמיה מסיבותיו שלו שלעיתים אינם קשורות לדיעות פוליטיות כלל מצביעים עבור עבודה של מרצ או מרצ של עבודה זה אותו אחד.

reddem

New member
משכילים

הימין הישראלי הקיצוני(לא נעים לומר אבל אפשר לבדוק עובדתית!)דומה מאוד למפלגות הפשסיטיות באיטליה ספרד וצרפת ואילו השמאל הישראלי קרוב כולל מרצ למרכז הפוליטי הארופאי או לאדיאולוגיית "הדרך השלישית" של טוני בלייר. מה שנכון, שרוב האינטיליגנציה הצרפתית תמכו בפתן וחלק גדול מאינטיליגנציה האיטלקית והספרדית תמכו במוסוליני ופרנקו- כלומר לא חייב להיות קשר בין תמיכה בשמאל או בימין ורמת השכלה!

shirbi

New member
הם תומכים בשמאל מדיני.

מלחמות לא טובות לעסקים כנראה...

רוב עשירי ארה"ב הם תומכי ימין.איך

תסביר זאת?????????? אתה דיברת בכלל על השכלה ,כעת אתה מדבר על עשירים וכאן שוב הקשר איננו ישיר

badtiger

New member
סביר שעשירים יתמכו בימין

כי הימין תומך בקפיטליזם, שזה אומר הקלות מס לבעלי ההון, פחות זכויות עובדים, שזה אומר שיוכלו לשלם פחות לעובדים ולהעביד אותם יותר מהמותר, ולהתחרות יותר בקלות בחברות אחרות.

einatiii

New member
אתמול בבן גוריון מרצ 20 מנדטים

מרצ תמיד חזקה יותר אצל צעירים, גם בתיכונים וגם באוניסרסיטאות. אבל כנראה שכשאנשים מתבגרים הופכים לשמרנים יותר.

זוטה

New member
ההשפעה הסטטיסטית של הסטודנטים

על תוצאות הבחירות הכלליות, היא לא גבוהה. רבים מהסטודנטים רשומים במקום המגורים של הוריהם, הרחק מהמקום בו הם לומדים וחיים, והם צריכים לנסוע מרחקים גדולים כדי להצביע, ואחוז גבוה יחסית מהם לא עושים זאת. הקלפי המדגמית שמוצגת באוניברסיטה עצמה לא משקפת את אחוז ההצבעה הנמוך שנוצר באוכלוסיית הסטודנטים עקב הצורך לנסוע רחוק כדי להצביע.

למעלה