מרצ בעיתונות

Deathatred

New member
מרצ בעיתונות

מעמדה ממשיך להתערער... * פעיל מרצ הורשע בתקיפה אלימה ונשלח למאסר בפועל לשנה * http://www.nrg.co.il/online/1/ART/985/732.html ** ביילין מתנהג כמו צ'אושסקו - ביילין מנסה לבצע מחטפים במרכז המפלגה ** תגובות שכדאי לקרוא: מס' 4 (מאוכזב מרצ ששכל את בנו בטרור) , מס' 8 (שריד גם לא אלטרנטיבה), מס' 14 (סוגיות כלכליות), מס' 32 (קצר וקולע).

כדאי להבין את המצב

ובשל היות הפורום הזה מקום ציבורי אני אכתוב בקצרה: ישנם גורמים מסוימים במפלגה שנהנו מעדנה מסוימת בתקופת היו"ר הקודם. בשל ניקיון הכפיים המוחלט של ביילין, אותם אנשים לא נהנים היום מאותה עדנה ועל-כן רוצים לעשות ככל ביכולתם על-מנת להחזיר לעצמם את הכוח. מה שכולל הוצאת הודעות לתקשורת עם אמירות גועליות ולא מבוססות, ואף דברים שגובלים בפלילים (נסה לחשוב איך הושגה אותה "רשימה שחורה" כביכול שיצאה לתקשורת לפני חודש וחצי). למרצ יש יו"ר, הוא אחד היו"רים הראויים ביותר שהיו לה, אם לא הראוי מכולם. אין היום מנהיגות אחרת במרצ ברמתו של ביילין. ביילין יוביל את מרצ לבחירות ויוביל אותה טוב מאוד. חבל שאנשים מתוך המפלגה מתעקשים לפגוע בה רק כי הם מתגעגעים לכוח שהיה להם פעם - כלל הברזל של האוליגרכיה לא מדלק גם על מקום אידאולוגי ונקי יותר כמו מרצ, חבל.

וכלל הברזל, אאל"ט

הוא שכאשר קבוצה מסוימת תתפוס עמדת כוח בארגון, היא תפעל בכל דרך כדי למנוע מקבוצה או אדם אחר לחדור לעמדה הזאת, תיצור לעצמה מעין "שכבת מגן", ובמקרים רבים גם תגרום נזק לארגון. זכרונות ממבוא לסוציו...

../images/Emo45.gif

עזוב להפגין ידע, לך ללמוד מבוא לסוציולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. קורס מקיף ומצוין, גם אם לא קל במיוחד.

Deathatred

New member
כמה הערות

1. "רשימה שחורה" - את הפרשיה הזאת דווקא פספסתי, אפשר תקציר? 2. "בשל ניקיון הכפיים המוחלט של ביילין" - קצה קשה לומר עליו שהוא נקי-כפיים לאור הפוליטיקה הנלוזה שלו (למשל: ניצול ז'נבה לקידום אישי ודפיקת רן כהן) והכספים שהוא מקבל מהאיחוד האירופאי. הוא פוליטיקאי תככן כמו כולם. 3. למרצ היו בסה"כ 3 יו"רים: שולמית אלוני, יוסי שריד וביילין. השניים הראשונים הצליחו להסתבך בהרבה צרות ולהקים לעצמם הרבה אויבים בגלל הפה הגדול שלהם. שולמית אלוני רק במזל לא מוצאת את עצמה בכלא על הסתה ועל לשון הרע.

Yanchu

New member
דפיקת רן כהן? ../images/Emo2.gif

ספר לנו מה שאנחנו לא יודעים...

תשובות קצרצרות

רק הבהרה: אינני מתכוון להמשיך בדיון הזה. אני לא אוהב את ההתעסקות האובדנית שאימצנו לעצמנו בפוליטיקה קטנה. מפלגה צריכה לדעת לתת למנהיגה הזדמנות להוביל אותה לבחירות ולעמוד מאחוריו עד (לפחות) אחרי הבחירות. מרצ בעיני היא בית להבעה וקידום אידאולוגיה מסוימת. יש כל כך הרבה עשייה שיש לקדם בעזרת המפלגה שכל התעסקות בפוליטיקה פנימית ניראה לי מיותר בצורה מחרידה. נוער מרצ (שכבר סיימתי את חברותו בו) בוודאי חייב להרחיק עצמו מכל פוליטיקה פנימית ולהיות שופר אידאולוגי בלתי-פרסונלי בתוך מרצ ותו לא. סיפור הרשימה השחורה: פעילת מפלגה שלחה ליו"ר המפלגה דואל בו היא מפצירה בו להיפגש יותר עם חברי מפלגה, דבר שלטעמה הוא לא עשה מספיק, היא צירפה לדואל שלה רשימת חברי מפלגה איתם היא מציעה לו להיפגש. ברשימה היא ציינה ליד כל שם תיאור קצר, לדוגמה: "חסר כוח, אך מאוד אידאולוג". גורם במפלגה שהגיע לידו הרשימה הזאת הוציא הודעה לעיתונות כאילו מדובר ברשימת חיסול של ביילין שיצאה תחת ידיו או תחת ידי מישהו ממשרדו. ביילין הוא פוליטיקאי נקי. הוא הרחיק ביד רמה מאוד את ניצני השחיתות שהחלו להתפתח במרצ (ויש עוד דרך לעשות על-מנת להרחיק את כולם). אני מסכים שהוא פוליטיקאי מנוסה ולעיתים גם טקטיקן לא רע בכלל. אינני רואה את הכינויים האלו ככינויי גנאי, כל עוד הם נמצאים בתוך גבול יושר מסויים שביילין נמצא בתוכו. יתרה מזאת, אני חייב לציין כי התחושה שאני תמיד מקבל מביילין, ואפילו בצורה חזקה יותר כאשר אני שומע אותו מדבר "בחדרי חדרים", היא תחושה של שליחות אידאולוגית ועניין בלתי פוסק בדיונים אידאולוגיים פרופר. וזו גם הציפייה שהוא מקרין כלפי הסביבה שלו (לפחות איך שאני מרגיש). כוחה של מרצ היא בחדותה. אין לי בעיה עם מנהיגים חדים. אגב, בניגוד לאלוני, ביילין יודע להביע ביקורת חדה באותה מידה, אך מבלי לרדת לפסים אישיים והכללות.

ערב רב

New member
גם פייגלין פועל משליחות אידאולוגית

וזה לא הופך בהכרח את ההתנהלות הפוליטית שלו לכשרה, שהיא כמובן אותה ההתנהלות שהייתה לביילין במפלגת העבודה.

ד ר ו ר 1

New member
בוודאי שיש במרצ מנהיגות 'ברמתו' של

ביילין, ואולי אפילו יותר מכך. זו מתחילה להשמע כמו הערצה מוחלטת שמעוורת כל סימן להטלת ספק במנהיגות של ביילין.

[אורן]

New member
יש במרצ מנהיגות מעל לרמתו של ביילין

אין לי ספק בכך. ובחייכם, חבר'ה, איך אתם בכלל משווים את שולמית אלוני ואת ביילין? הוא לא מגיע אפילו לאותו סולם השוואה.

הממ

שמע, אין לי ספק שביילין מנהיג דרך מסוימת. אבל אני, ואני לא בטוח שאני היחיד במרצ וסביבותיה שחש כך, מתחיל יותר ויותר לחשוש שהיא אינה דרכי.

אין מנהיגות אחרת?

אז אתה מעדיף מושחטים שגונבים כסף מגנווה ומשקיעים במפלגה באופן לא חוקי? אתה מעדיף את מר"צ כמפלגה הרבה פחות חברתית לא כמו שהיא הייתה פעם? מפלגה עם מכנות כל כך בולטים ופוגעים בכל זרועות המפלגה? אם כן.. בכיף שיהיה לך.

למעלה