מרצפות מלוכלכות

אורקה69

New member
מרצפות מלוכלכות

נכנסתי לדירת שותפים לא מזמן. יש לי יחידת הורים ובה מקלחת ושירותים משלי. רצפת המקלחת עשויה יחידה אחת של רצפת גרנוליט (מגורענת) כמו המרצפות הישנות של פעם (בלטות של 20*20). הבעיה היא שאותה רצפה נראית מלוכלכת ונוטה להשחיר. ניסיתי כל מיני תכשירים, החל מנוזל רצפה רגיל, דרך אקונומיקה לרצפה, ג'ל ניקוי כללי עם אקונומיקה, ואפילו נוזל לניקוי אסלות (מה שלמעשה "אכל" את האבן הטבעית. אבל לא משהו משמעותי מדי...). כלום לא עזר. איך מנקים דבר כזה????? מה זה בכלל????? איך אני דואג שזה לא יחזור???? תודה לכולם!

lee E

New member
רושמת לך כמה רעיונות

שהציעו לי פעם. להוסיף כף אבקת כביסה-לא משנה איזה סוג, למי השטיפה. לשטוף עם חומץ The old fasion way..על הברכיים עם מברשת. אקונומיקה רגילה.

maybesure

New member
רצפה שמשחירה

נשמע כמו כתמי עובש. אני הייתי מנסה עם מסיר עובש. מרססת לפחות לחצי יום. ריסוס, בלי לשטוף בלי לנגב - להשאיר כמה שעות (כמה שיותר, עדיף ממקלחת למקלחת). ריסוס ללא שטיפה מסיר לחלוטין את כתמי העובש ואין צורך לשפשף או לנגב. החומר יישטף במקלחת הבאה. אין דרך לדאוג שלא יחזור - אבל טיפול קבוע של פעם בשבועיים ימנע את השתרשות העובש. לא להשתמש בחומצות! (דוגמת חומר לניקוי אסלות) משום שלאבן הזו אין הגנה של אמאיל והיא חשופה ונאכלת. למרות שמסירי העובש מריחים כמו אקונומיקה ובוודאי מכילים אקונומיקה, הם מכילים עוד חומרים ולכן אקונומיקה טהורה לא מספיקה לטיפול בעובש עתיק.

זה לא עובש

הכתמים השחורים הללו הם ליכלוך שניספג בריצפה, ואין הרבה מה לעשות. אני גרה בדירה שכל הדירה מרוצפת בבלטות ישנות כאלה ואני לא רוצה לתאר לכם את מצב הריצפה. אמנם הבניין קיים רק 10 שנים אך הבעלים הקודמים לא דאגו לניקיון והליכלוך נספג. אצלינו הכל אפרפר וחסר ברק לחלוטין. אפשר לעשות ליטוש יהלום ופוליש (אולי עדיף לא פוליש כי זה בכל זאת חדר אמבטיה ויש סיכון להחליק). זה משפר מעט את המצב אבל לא מביא פיתרון מלא. את צודקת שאסור להשתמש באקונומיקה. שכנה שלי השתמשה באקונומיקה סמיכה, כמו זו של השירותים וזה ממש אכל לה את הריצפה, ואז המצב רק מחמיר.

אולי כדאי לפנות לבעל הדירה

שיזמין מישהו שישייף את הרצפה עם מכשיר מיוחד (ששכחתי את שמו).

למעלה