מרצדס 280

lilvav

New member
מרצדס 280

בימים אלו אני בוחן אפשרות לרכוש מרצדס 280 6 צילנדרים שנת 1985. באילו דברים אני אמור להתמקד בעת ביצוע בדיקה של רכב מדגם כאמור ?

sopranosax

New member
עדיף שתתמקד באוטו אחר.

המכוניות הללו יקרות לאחזקה, ואני מנחש שהביטוח לא זול גם הוא. צריכת הדלק בשמיים. אם יש לך רק כ-20,000 ש"ח לרכב, עדיף לך לא להוציאם על אחד שההוצאה השנתית עליו תהיה דומה. מה הביא אותך לרכב זה דווקא?

lilvav

New member
לא בהכרח

ידידי השאלה הייתה אילו דברים כדאי לבדוק טרם רכישה. הרכב עצמו לא יקר לאחזקה אם מוצאים רכב במצב תקין

אתה אומר דברים שלמרבה

צערך (וגם צערנו הרב) אינם נכונים. מרצדס שנת 85 (או כל מרצדס לעניננו) עולה הון לאחזקה משום שכל רכיב אותו צריכים להחליף - אין להשיג על המדף זולת בעזרת חלקים מקוריים (אין תחליפיים למרצדס). אבויה מצבך יהיה אם תנסה לעשות איתה תאונה ותזדקק לחפש בפרוקיות חלק, פשוט לא תמצא. חלילה ילך לך מנוע או גיר - השיפוץ עולה כמו דירה. על צריכת הדלק שעומדת בממוצע על 1 ל 6 עוד לא התחלנו לדבר.

lilvav

New member
שאלה מקורית

אבל אני עדיין חוזר לשאלה המקורית שלי. מה בדיוק צריך לבדוק טרם קנייה ?

sopranosax

New member
הבדיקות הרגילות

אלו אוטומטיות תמיד עד כמה שאני זוכר, ולכן עליך לבדוק את העברת ההילוכים, רדיאטור, נוזלים שונים, המכונית הזו משתמשת במערכות שנחשבו אז למילה האחרונה ואולי חלקן מגלות את חוסר בגרותן היום, בדוק את ה-ABS (במידה וישנו), מסרק ההגה וכו'. בדוק כל מה שאתה יכול; רכב בן עשרים, גם אם הוא מרצדס, אתה לא יכול לדעת היכן הוא יכה אותך. בדוק מקוריות מנוע ושלא שחקו עם הקילומטרז'. זה היה דבר די פשוט במכוניות בשנתון כזה. בדוק מדחס מזגן, מדובר בחלק יקר שאהב להתקלקל עד כמה שזכור לי. חפש סמנים להתעללות ברכב. חלודה. התחלה של קילוף בצבע. נזילות שונות - מדובר בגומי, וגם אם הוא אמור להיות מוחלף יתכן והזניחו את זה. בקיצור - בעשרים אלף שקל לא קונים מרצדס.

lilvav

New member
תודה

תודה על התשובה. אם יש למישהו עוד המלצות אשמח לקבל

Inoni

New member
קראת והבנת הכל? אז עוד עצה אחת...

לך על זה! ושיהיה בהצלחה!

איש שטח

New member
במקרה יש לי מדחס למזגן חדש למרצדס

שמתאים למודל זה אם תצטרך אז תזכור זאת .