מרץ או שינוי

ההשוואה בין מרצ לשינוי היא לא נכונה

איך אפשר בכלל לעשות בשוואה כזאת? המצע החברתי של שתי המפלגות שונה לגמרי המצע הכלכלי שלהן שונה המצע המדיני שלהן שונה המכנה המשותף היחיד היא שהן מתנגדות לכפייה דתית וסחטנות ופוליטית של החרדים. מכאן ניתן להסיק שכל מי שמצביע עכשיו שינוי, בגלל סוגיית החרדים (אם הוא נהיה קפיטליסט ימני אוהב מתנחלים זה כבר משהו אחר), ובעבר הצביע מרצ, מתעלם מכל הדעות והערכים שלו, פרט להתנגדות לכפייה דתית. אין עוד בעיות במדינה הזאת?! הסכסוך הישראלי-פלסטיני נגמר? למה לא אמרו לי? נו, באמת. מצביעי שינוי בוחרים בפופוליזם במקום במחשבה. והם בוחרים בשנאה על פני ערכים. מתייחס לשני המינים כאחד

ronen1981

New member
זה שיש הבדלים בתפיסה זה ברור.

אני התיחס לדבריך בסוך שאין בהם דבר וחצי דבר. אני בוחר בשינוי משום שאני מאמין שהיא המפלגה הכי טובה והכי אחראית כיום מבין המםלגות השונות. ואת יכולה לקרא את המצע שלה ולראות את הצעות החוק שלה ולהבין עד כמה שהיא ראויה. ולגבי הטיעון הדמגוגי חלאס שינוי לא שונאת אף אחד ואחת.

רונן...

אתה חושב ששינוי היא המפלגה האחראית ביותר? על סמך מה? אתה באמת יכול להגיד ששינוי שהעבירה 4 הצעות חוק חברתיים, מול 20 של מרצ, היא האחראית יותר? ושינוי שהצביעה בעד הגדלת התקציבים להתנחלויות, היא באמת האחראית ביותר? ופעילויות שטח של שינוי-- פרט לי לגביהן, כי הם כמעט ולא נשמעים. במיוחד אם תדווה אותם לפעילויות של מרצ. אם זה בהתרמות, הפגנות וכד´ אם אתה בוחר בשינוי כי אתה ימני, תומך בהמשך קיום וצמיחת ההתנחלויות, ובקפיטליזם, אחלה! תצביע שינוי. אני דיברתי על אנשים שעברו מלהצביע מרצ לשינוי בגלל מניעים מטופשים...ויש הרבה כאלה. מתייחס לשני המינים כאחד.

ronen1981

New member
על סמך מה שאני רואה.

ואני רואה מפלגה פוליטית אם קריאה מאוד נכונה של המציאות שיודעת לסים את ההדגשים בנקודות הנכונות ופועלת באופן נכון לשיפור המצב לפי האידאולוגיה שלה.(מוזמנת לקרא את המצא שלה.) כעת בואי תחלס לא מספרים תביאי לי את אותם "חוקים חברתיים" ונבדוק האם באמת הם "חברתיים" או שמע אנטי חברתיים במסווה של "חברתיים". ראוי לציין המדיניות של שינוי היא מדיניות לא של חלוקת דגים אלה של חכות ומיומנות לדוג בהן,למשל חוק הספרים של שינוי הוא מביא לידי כך שיצומצם התופעה של ילד בא בלי ספר לבית ספר . אם תבדקי את הדו"ח האחרון על העוני תראי שלמרות שתשלומי העברה גדלו פי 5 העוני והפרשי הפערים רק המשיכו לגדול זה לכשלעצמו צריך היה להדליק אצלך נורה אדומה. זה ש8 מ10 חרדים לא עובד וחיי על חשבון הקופה הציבורית (אגב חוק הלפרט באותו הדוח אליו בנתוניך את מתיחסת גם נחשב כחוק "חברתי" ו"משום מה" מרצ התנגדה לו ,לדעתי בצדק.) וקצב הילודה שלהם הוא פי שלוש מזה של אילו שמשלמים את המיסים גם צריך להדליק את הנורה האדומה אצלך. כעת מלבד זאת ניזכר שמרצ ישבה בממשלה בכנסת הנוכחית והיתה בעלת כמעט כוח כפול (פי אחד ושני שליש) משינוי . ושנוי היתה אופוזציה בכנסת ה15 והתנכלו להצעות חוק טובות שלה גם מרצ לעיתים וחלק מהצעות החוק שלנו כעת בהדינות בועדות כדי לישמם בצורה טובה. כעת את מתכונת לתמיכה בתקציב אני משאר אז לזה כבר אניתי הן פה והן בשינוי ראי תגובתי הרלונטית. כעת לשינוי (לא יודע כמה כיום כי כל הזמן בגלל הבחירות עוד ועוד מצטרפים חברים.) היו רק 1800-2000 חברים רשומים (למרות התמיכה הציבורית המאוד גדולה ממנה אנחנו נהנים שכיום מנה מעל 350000 איש.) ולכן קשה לארגן הפגנות ענק אבל היו הפגנות כאשר כל סניף אחרי לאזורו מבחינת פעות שטח וכד היו הפגנות ליד הבקום בנוגע לחוק טל למשל . מכל מקרה אני אישית שופט מפלגה עלפי פועלה בכנסת הצעות חוק שהציעה הצעות חוק להן התנגדה והצעות חוק בהן תמכה ועטירות לבג"ץ. והאנשים והשכלתם שמיצגים את המפלגה.

ronen1981

New member
עוד אינפורמציה ראויה לאיזכור.

התנועה לאיכות השילטון בחרה ביהודית נאות כאבירת איכות השלטון ציטוט מהאתר הרשמי שלה "בקטגורית הרשות המחוקקת לחה"כ פרופסור יהודית נאות בהוקרה על תרומה לחיזוק שלטון החוק, על יוזמת חקיקה פוריה, על עבודה מקצועית בועדות הכנסת, על דוגמא לחריצות של נבחר ציבור, הן במישור המוניצפלי והן בבית המחוקקים הישראלי. " אברהם פורז ח"כ מהמוערכים ביותר בכנסת על פעילותו הפרלמנטרית ועל הצעות החוק הרבות שלו במדינת ישראל של היום יש עשרות חוקים שהם התחילו דרכם כהצעות חוק שלו. שינוי הציעה כ 140 הצעות חוק שדואגים ועוסקים בנושאים השונים במצע שלה דאגה לסטודנטים לחילים למעמד הביניים לנכים,שמירה על איכות הסביבה ,חינוך דת ומדינה ועוד... 33 מהצעות החוק שלנו עברו ואושרו ועוד 45 מהצעות חוק שלנו בשלבי חקיקה שונים עברו קריאה טרומית או ראשונה. האם אתה מעוניין בשינוי לטובה??? אם כן אז הצבע "יש", כי שינוי חזקה בממשלה היא שתביא את השינוי לטובה. מדיני וביטחוני: שינוי איננה רואה בערפאת כפרטנר לשלום ובעד ניהול מו"מ עם חוגים פלסטינים מתונים. שינוי רואה בהפסקת הטרור כתנאי בל יעבור לכל התקדמות במו"מ המדיני ותמכה בפועל בפעילות הסיקול הממוקד כנגד טרוריסטים. שינוי סוברת כי יש לפנות את המאחזים הבלתי חוקיים לאלתר. שינוי מחייבת את הקמת גדר הפרדה שתשמש מגן חלקי מפני חדירות של מחבלים. במסגרת הסכם שלום ישראל תצטרך לפנות גם את ההתנחלויות הפזורות בלב האוכלוסייה הפלסטינית,אולם ישראל לא תפנה את גושי ההתנחלויות שיכללו בתחומי מדינת ישראל. (ראה מצע התנועה המלא בנושא זה.) בנושא הכלכלי, שינוי בעד הפחתת המסים,הפחתת המסים תשחרר כספים להשקעה,שתניע מחדש את גלגלי המשק ותספק תעסוקה למובטלים . אנו חושבים שצריך להחיש את קצב ההפרטות ולהוציא את המדינה ממעורבותה הגדולה בתחום העסקי. אנחנו בדעה שישראל צריכה להשתלב ,במסגרת הגלובליזציה ,בכלכלה המערבית. אנחנו תומכים ללא סייג ביוזמה החופשית, בפיתוח המדעי והטכנולוגי ובתעשיות המתוחכמות. תפקיד המדינה בחיי המשק הוא להשקיע בתשתיות דבר שיעודד צמיחה. חינוך: המדינה חייבת לחתור למתן חינוך חינם מהגן לאוניברסיטה .חינוך צריך לפתח ערכים הומניים,דמוקרטיים,ליברלים ופלורליסטים. יש להטמיע בכל זרמי החינוך תוכנית ליבה כבסיס דעת וחינוך שמטרותיה שילוב היחיד האוטונומי בחברה עתירת ידע,וחינוך למחויבות אישית,חברתית ולאומית-ציונית.שינוי חותרת לשוויון הזדמנויות בחינוך לצמצום הפערים ולקידום כל תלמיד לפי כישוריו.יש להפנות משאבים עדיפים בכוח אדם ובתקצוב לפריפריה ולשכבות החלשות. משרד החינוך לא יסבסד מוסדות חינוך שאינם מלמדים ציונות אזרחות מתימטיקה,מדעים ואנגלית. שינוי רואה בחינוך הגבוה בסיס לקידומה המדעי והטכנולוגי של המדינה. הצעת חוק השאלת ספרי לימוד -עד היום כרעו הורי התלמידים תחת הנטל הכספי הכבד של רכישת ספרי לימוד בעלות שנתית של מאות שקלים לכל ילד . לפי החוק החדש ינהיגו כל בתי הספר בישראל שההורים בהם יחפצו בכך,השאלה של ספרי לימוד ,בהשקעה ראשונית של המדינה ,כשההורים ישלמו רק אגרת שאילה נמוכה . הצעת החוק עברה בקריאה שניה ושלישית והונהג בכמאה בתי ספר בשנת הלימודים תשס"א. תוך שנים בודדות הוא יונהג בכל בתי הספר בישראל . הצעת חוק מס הכנסה) תיקון- פטור על הכנסה מהשכרת גן ילדים:( לפני כשנה, החליטה ועדת הכספים לפטור ממס הכנסה רק השכרת דירות למטרת מגורים. כתוצאה מכך, בעלי דירות שבעבר השכירו אותן לגני ילדים, החלו לתבוע את פינוי הדירות. כיוון שגני ילדים ממוקמים באזורי מגורים, על מנת למנוע פינוי וסגירת גני ילדים, ההצעה אומרת שהפטור יחול גם על גני ילדים. ההצעה הונחה על שולחן הכנסת. הצעת חוק מתן נקודות זיכוי למשכנתאות בגין לימודים אקדמיים: קובעת הסדר חדש וצודק בחלוקת הכספים הניתנים לזכאים כהלוואות ומענקים, בחוק הלוואות דיור. מעניקה משקל משמעותי ללימודים אקדמיים, ואף מעלה את משקלו של השירות הצבאי כקריטריון לזכאות. ההצעה הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק הנחה מארנונה לסטודנטים: הנחה של-50% בתשלומי ארנונה לסטודנטים הלומדים לתואר ראשון. ההצעה עברה בקריאה ראשונה. הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה) זיכוי לסטודנט:( לפי חוק זה, כל סטודנט שעובד ובו בזמן לומד במוסד להשכלה גבוהה, יקבל זיכוי במס הכנסה בסך שכר הלימוד בשנה השוטפת. זיכוי זה יקבלו הסטודנטים במשך כל שנות לימודיהם לתואר ראשון. מטרת החוק לעזור לסטודנטים שנאלצים לעבוד בתקופת לימודיהם במשרה מלאה, כדי להתפרנס ולממן את לימודיהם באופן עצמאי. החוק המוצע בא להחזיר לסטודנטים הטבה- פטור מלא ממס הכנסה- שנלקחה מהם בשנת.1989 החוק עבר בקריאה טרומית והועבר לוועדת הכנסת. שוויון זכויות: שינוי שמה לה למטרה להאבק למען שוויון זכויות בישראל והיחידה שהייתה נאמנה לבוחריה בהבטחותיה ,שינוי על כל חברי סיעת התנגדה לחוק ההשתמטות המכונה חוק טל ואף הגישה עתירה לבג"ץ לבטלו. שינוי הציעה הצעת חוק להשוואת קצבאות הילדים: מציעה להשוות בין קצבאות הילד הראשון והשני לילדים הבאים. ההצעה נפלה בקריאה טרומית, והונחה שוב על שולחן הכנסת. המצב כיום היינו בלתי הגיוני קצבת הילדים עבור הילד הראשון והשני עומדת על כ170 ש"ח בעוד שבעבור הילד החמישי ומעלה הקצבה עומדת על כ800 ש"ח. אתה מוזמן לקרא את מצע שינוי להכרות עם השקפת בשאר הנקודות המטרידות אותך ולקרא באתר האינטרנט שלה את הצעות החוק השונות של ח"כ מטעמה. יש שינוי לשם הכלכלה החברה ואזרחי המדינה

ולגבי עניין השנאה...

רוב מצביעי שינוי בוחרים בשינוי על סמך היותה אנטי-חרדים. אנטי לא פרו דבר כזה או אחר. זוהי הצבעה שמתבססת על שנאה, ולא על ערכים. אנשים בוחרים לכוון את כל כוחם הדמוקרטי בלהיות אנטי. אתה אולי מאמין בשינוי ממניעים שונים בין היתר, אבל כל זה מתבססת שינוי כיום---> "הבעיה החרדית". (מזכיר משו?)

ואתה לעומת זאת אינטלקטואל גדול

נימקת כל מה שאמרת... נורא קל להגיד על טיעונים שהם סיסמאות או דמגוגיה.

ronen1981

New member
ידידתי.

על אותה מטבע בדיוק אני יכל לבוא ולטעון שרוב מצביעי מרצ מציביעים למרצ בשל שנאתם למתנחלים וכל הזמן מדברים על המתנחילם ומאשימים אותם על המצב המדיני הכלכלי החברתי התקציבי.(מזכיר משהו?) עכשיו אם את מבינה שאין מקום לפסדו טענות ,אפשר להמשיך לנהל דו שיח אני שופט תנועה לא בגלל הסיבה שאנשים מסוימים מצביעים לה אלה אך ורק בגלל מה שלמפלגה יש להציע. וידידתי שינוי מציעה היום אלטרנטיבה שפויה חכמה ומאוזנת לכל המפלגות כיום. את מוזמנת לקרא את המצע את עיתון התנוע ולהבין תמסר שלנו.

iceviper

New member
ידידי.

הרי אם לשינוי לא היה את דגל המלחמה בכפייה הדתית לא היינו רואים כאן את תומכי שינוי שמנסים לשכנע את מצביעי מרצ,מהסיבה הפשוטה שאצל שינוי קשת הדעות בעניינים מדיניים היא רחבה מאוד ולעומת זאת מרצ היא מפלגה שמאלנית.זה ההבדל,ובעיניי הוא עצום.

ronen1981

New member
שוב לא מדויק.

לידיעתך לא מעט מנוטשי מרצ נטשו את מרצ בשל עמדותיה המדיניות הפרו פלסטיניות. (טראנספר למאות אלפי יהודים,אי שללת אפשרות הכרה בזכות שיבה,דיבורים של מנהיגיה על פשעי מלחמה של צה"ל ועל כמה המאבק הפלסטיני מוצדק ולגיטימי ועוד...) שינוי לאומתה נתפסת כמפלגה הגיונית בתפיסתה המדינית מדיניות שלא תפספס הזדמנות לשלום אבל תשמור על האינטרסים הביטחוניים של ישראל. זה שלשינוי יש דגל מרכזי של מאבק למען שויון זכויות וכנגד כפיה דתית זה דבר ידוע וברור אבל היא דיברה על מסר של שנאה (ראה דברי על פסדו טיעונים.) וההבדל הוא עצום ומהותי . אגב אתה מוזמן לקרא את השרשור שהתחיל אם קישור לדבסריו של נציב בנק ישראל לשעבר יש שתי הודעות חדשות שלי שם לך שראוי שתקרא.

iceviper

New member
מאוחר מדי,כבר קראתי אותן

את הראשונה אתמול כבר,את השנייה לפני מס´ דקות. מצטער,אבל אני לא מכיר אף אחד שקם יום אחד והחליט שמרצ "לא בשבילו". היתה תזוזה כללית של השמאל ובעיקר המרכז לכיוון הימין,אבל תומך מרצ שיקום יום אחד ויגיד שלפרק התנחלויות זה פסול מוסרית,נראה לי מופרך. בנוגע לעניין הכלכלי,אומר שוב:הפרטה וקפיטליזם דורסני הוא ההפך הגמור לשוויון זכויות.זה שהבעיה אצל החרדים והערבים גדולה בהרבה מאשר אצל שאר המעמד הנמוך זה טוב ויפה ונכון,אבל הפתרון של שינוי הוא נאיבי.אי אפשר לטפל בבעיה בזבנג וגמרנו,זה דבר שלוקח שנים (למעשה יש תנועה גדולה מצד "הרוב הדומם" אצל החרדים שכן רוצים לתרום משהו למדינה כדי לצאת לעבודה כדי לצאת ממעגל העוני הזה אליו היו קשורים אבותיהם).הבעיה היא אצל המנהיגים,בעיקר, ושינוי יורה לעצמה ברגל ברגע שהיא פוסלת ישיבה איתם בממשלה ונמנעת מהשפעה על העשייה והשינוי שמתחולל

iceviper

New member
ידידי.

הרי אם לשינוי לא היה את דגל המלחמה בכפייה הדתית לא היינו רואים כאן את תומכי שינוי שמנסים לשכנע את מצביעי מרצ,מהסיבה הפשוטה שאצל שינוי קשת הדעות בעניינים מדיניים היא רחבה מאוד ולעומת זאת מרצ היא מפלגה שמאלנית.זה ההבדל,ובעיניי הוא עצום.

iceviper

New member
מטר של קשקושים

השאלה היא בדיוק מי צודק יותר,ונפנופי הידיים של שינוי בקשר לחרדים (אצלך זה כבר "הדתיים") מתקבלים יותר ויותר כטיעונים דמגוגיים שכל מטרתם להביא יותר קולות לשינוי.הרי כל פוליטיקאי מתחיל יודע שאחד הטריקים הכי חבוטים זה למצוא מישהו שבאופנה לרדת עליו,ואז להכנס בו חזק. מה היא תעשה עם הקולות האלה זו באמת שאלה טובה,כי עם כל תמיכתי במרצ אני לא רואה שום אופציה ריאלית חוץ מממשלת ליכוד-ש"ס-מפד"ל ואולי גם העבודה וישראל בעלייה. הזעם הקדוש של לפיד יתנדף בעוד כמה שנים של ישיבה על ספסלי האופוזיציה... אולי בבחירות הבאות כבר תבינו שפסילת ישיבה בממשלה עם דתיים רק משום שהם כאלה לא תביא לכם כלום. ואני כבר לא מדבר על חוסר הרצון המזעזע של שינוי לטפל ברצינות במצב החברתי בישראל ("אותי לא מעניין לטפל במסעודה משדרות,אני כאן כדי לדאוג למעמד הבינוני" - טומי לפיד).המפלגה הזו מקדשת את ההון ואת בעלי ההון,וברגע שבני המעמד הבינוני יהפכו להיות מוגדרים "עניים",שינוי תפסיק לתמוך בהם. בקיצור...רק מרצ

למעלה