מרץ או שינוי

מרץ או שינוי

השאלה היא לא מי צודק יותר או מי יפה יותר או מי סימפטי יותר. השאלה היא איפה הקול שלנו ישפיע יותר. אין ספק שהליכוד יזכה בבחירות ויקים את הממשלה הבאה. מאחר ומרץ תהיה באופוזיציה בכל מקרה, לא תהיה לה שום השפעה על מה שקורה במדינה (ואני מבקש להסות כאן את כל הזעקות על "אופוזיציה לוחמת". כולנו יודעים שלאופוזיציה אין יכולת השפעה חוץ מהנחת שהאומיו המפולפלים של יוסי שריד גורמים) אז עכשיו השאלה היא איזה קואליציה תקום: ליכוד + איחוד לאומי+שס+אגודה+ אחרות מהימין או ליכוד+שינוי+עבודה+מפלגות כמו ישראל בעליה וכו´ אן שינוי תהיה מפלגה גדולה, היא תוכל להשפיע בצורה הבאה: 1. מיתון ההשפעה של הימין הקיצוני וחיזוק "שרון המתון" (אני יודע, המילים שרון ומתון לא מתחברות גם לי, אבל זה נשמע יותר טוב משרון וליברמן...) 2. הוצאת הסחטנים הדתיים מהממשלה 3. פיתוח מדיניות ליברלית שתילחם באבטלה ובעוני באידיולוגיה של "ללמד את האנשים לדוג" ולא "לתת להם דגים") 4. שינוי תנסה להכניס את העבודה לממשלת אחדות בלי ליברמן. הגישה שלי היא שהאחריות שלנו, כבוחרים, היא קודם כל לחשוב על טובת המדינה. לא לחשוב בצורה מחנאית אלא לנסות ולגרום לכך שהממשלה הבאהתהיה הכי טובה במסכגרת האפשר. ממשלה של עבודה+מרץ לא תהיה! זה ברור גם לאופטימיים ביותר. לעומת זאת, ממשלה שבה יהיו יותר שרים לשינוי ולעבודה משרי ימין קיצוני כלבנת, לנדאו וכולי תהיה ממשלה טובה יחסית לממשלה של ליכוד יחד עם האיחוד הלאומי. אני החלטתי להצביע שינוי

ובכן...

אני לא רוצה שנציגי בכנסת ישב בממשלה אחת עם אריאל שרון ויהיה שותף לפשעי המלחמה שלו. אופוזציה כן יש יכולת השפעה - בדוק כמה חוקים העבירה מרצ בכנסת ה 15, גם לאחר שיצאה מממשלת ברק. הממשלה הבאה, אם שרון יהיה בראשה, תהיה גרועה, אם שינוי, או מה שיותר סביר, בלעדיה. לכן עלינו לעשות כל מה שאפשר בשביל להפילה. להצביע למפלגה שתמכה בתקציב של שרון ולא תמכה בחלק נכבד מהצעות אי האמון של מרצ, אני לא רוצה. חושב להצביע לשינוי? 1. שינוי הצביעה בעד העלאת ההטבות להתנחלויות. 2. שינוי הצביעה בעד התקציב. כלומר, שינוי הצביעה בעד הזרמת התקציבים להתנחלויות ולישיבות. 3. בכל ההצבעות המדיניות הגדולות ,בכל הצבעות אי האמון בממשלה, שינוי נמנעת מלנקוט עמדה.

adato man

New member
נציגיך כבר ישבו עם פושע מלחמה

בעצם נציגיך הם בעצמם פושעי מלחמה פושעי מלחמת אוסלו להזכירך

ביבי.

אם אני מבין נכון מדבריך, אז ביבי הוא גם פושע מלחמה שחתם על הסכם חברון וביצע אותו, ואח"כ גם חתם על הסכם וואי, וכמובן לחץ את ידו של ערפת.

adato man

New member
בגדול כן

גם את ביבי צריך לחקור כשותף לפשע המלחמתי הזה אבל אחראי העל של פשע אוסלו הם השמאל וחייב להיות להם משפט על פשעיהם ואני בטוח שתקום ועדה ממלכתית לחקור את פשע אוסלו וכל האחראים לפשע ייענשו כולל כולם

משתין בקשת לבור ששתית ממנו, אה ?

אתה חי כאן במדינת ישראל בזכות "פשעי המלחמה" שבוצעו כאן על ידי אבותינו, כולל אביך. באנו לארץ ישראל מכל ארצות הגולה היו כאן ערבים כבשנו את אדמתם והתיישבנו כאן אפילו נלחמנו בהם ונצחנו אותם רוב הזמן. אתה פשוט נהנה להתחזות להומני ? (לא שזה להיות הומני מה שאתה עושה או אומר)

האם חוסר הצדק מאפשר עוד חוסר צדק?

גם אם נגרם לערבים עוול בכך שהתיישבנו פה, זה לא נותן לנו זכות להשתלט על עוד שטחים.

או שמא

אתה רוצה לפנות רק את "המתנחלים" אבל להשאר בתל אביב-יפו ושאר המקומות הכבושים.

את אלו שבהתנחלויות הקטנות - בהחלט

ואת הגדולות, של עשרות אלפים, נשאיר, ע"י תיקוני גבול.

דובי123

New member
אתה קובע לצד מנגד שהוא יסכים לכך?!

ועוד אחרי שקבע נמרצות שלא יסכים לכך? אנחנו יכולים לנהל דיון עם עצמנו כמה שנרצה ולהגיע לכל מיני מסקנות שלדעתנו הצד השני צריך להסכים להם רק בעיה אחת קטנה בכל זה - כלל לא שאלנו לרצונו אם רוצים להגיע להבנה יש להפסיק עם התנשאות זו ולשאול הצד השני לרצונו שימו לב שעם כל תהליך אוסלו עדיין אין עמדה של דרישה מסוימת מהצד השני תהליך מענין שקורה כרגע הוא שהם מנסים לגבש עמדה לגבי שלב [ראשוני בלבד] של מה עמדתם לצורכי יצאת ישראל מהשטחים

זו תבוסנות. חייבים לחתור לגוש חוסם!

אסור להיכנע מראש, צריך להילחם בשיניים. כל הדיבורים על הניצחון המובטח לשרון, הם בדיוק חלק מתעמולת הבחירות שלו! כשמטפטפים כל הזמן ששרון ינצח, רוצים להשיג בדיוק את התוצאה שמצביעים יחשבו כמוך, שעדיפה שינוי הימנית על מרצ השמאלית, שעדיף להצביע עבודה, או אולי אפילו ליכוד!

ronen1981

New member
העקשנות של תומכי מרצ לחיות באשלות

שטוף תפנים נגב תעינים ותסתכל הישר למציאות שרון הולך להיות ראש הממשלה הבא בין אם תרצה בזה או לא הליכוד רק מתחזקת עם כל סקר בסקר באחרון היא חצת את 40 המנדטים. עכשיו נשאלת השאלה עם מי היא תשב בממשלה עם ליברמן שיחשק אותה ימינה וש"ס והאגודה שמיותר לציין מה ההשפעה שלה תיצור או שינוי שתאזן את הגורמים הימניים בליכוד ותעזור ליצור ממשלה שפויה יותר שתאפשר לשרון לקים מו"מ אם נציגים אלטרנטיבים לערפאת ושתוכל לקדם נושאים אזרחיים כלכלים חברתיים.

אני לא תומך מרץ, אבל לא הייתי רוצה

שהיא תאבד מושבים בכנסת למפלגות הימין מהטעמים המפוקפקים שמניתָ. אני רוצה, שכמה שיותר אנשים יצביעו כמה שיותר שמאלה. אני מקווה שעדיין לא מאוחר, שהעם הזה לא כזה אידיוט, שמחנה השלום יתעורר וישיג בבחירות לפחות גוש חוסם. לא צריך ללכת עם הזרם ששוטפים אותנו מלמעלה. צריך לשנות את הזרם. אנשים כמוך משחקים לידי תעמולת הבחירות של שרון.

ronen1981

New member
אני ספציפית תומך שינוי עוד מ99.

אז בלי קשר לשרון אני מצביע לשינוי .

זה דבר אחר. אז אתה משכנע להצביע

שינוי ולא מרצ, ואני כתומך השמאל מעדיף מרצ על שינוי הימנית. לצערי אין מפלגה שאני יכול להזדהות אתה, אז אני מצביע חד"ש, כי היא נראית לי הכי עקבית וברורה בנושא השלום, והיא גם המפלגה הדו-לאומית היחידה בארץ. קשה לי להתרגל להפרדה הלאומית הקיימת בארץ.

ronen1981

New member
אני משכנע?! לא יכול להיות ../images/Emo6.gif.

שינוי היא לא ימנית שינוי היא מרכז פוליטי מימין לעבודה ומשמאל להליכוד. חד"ש היא מפלגה קומוניסטית בהשקפתה את מכיר את ההיסטוריה של המדינות בהן שרר קומוניזים,האם זה מה שאתה מאחל לישראל?!?!?!?.

איך אני אצביע למפלגה כזאת?

שהצביעה בעד התקציב הדפוק של ממשלת שרון, ושלא הצביעה בעד הצעות אי האמון של מרצ? איך אצביע למפלגה שתמכה בהקצאת עוד ועוד משאבים להתנחבלויות?

ronen1981

New member
תשובה...

את ההתנגדות לתקציב בנקודות השונות במתקונתו הנוכחית תוכלי לקרא בעיתון התנועה ובסיגים השונים ששינוי הגישה. אבל חשוב להבין שינוי היא לא מפלגה של מלאי חלמות אלה תנועה מעשית רצינית שמבינה שבמצב הנוכחי עם אבטלה קשה עוני וכולי אי העברת תקציב בקריאה הראשונה גם אם לא מסכימים איתו וחושבים שיש לעשות בו שינוים רבים יהיה גרוע בהרבה מהעברת התקציב הנ"ל. אי העברתו משמעות הדבר אוטומטית הורדת דירוג האשראי של ישראל ואף יתכן כניסה לשנה חדשה ללא מסגרת תקציבית. כשמדברים בססמאות ומתוך בערות אפשר לטעון שיהיה על שינוי להתנגד לתקציב אבל מי שמבין בכלכלה ושם את טובת ישראל מנגד עיניו מבין שכמה שלא מרוצים מהתקציב יש להעבירו גם אם לא הצלחנו לשנות בו את כל השינוים שרצינו בהם (כיוון שאנחנו הינו סיעה קטנה יחסית.) ובוא נזכר שמדובר בקריאה ראשונה כאשר ניתן בינה ועד לקריאה השלישית להכניס עוד שינוים בתקציב. ואם ניזכר העבודה לכאורה פרשה בגלל התקציב נכון? אם כך מדוע פתאום מדברים על כך שמצנע שולח נציגיו לבדוק כיצד ניתן להגיע למצב בו עבודה תתמוך בתקציב. (אולי מצנע מבין גם את החשיבות בהעברת תקציב מסגרת גם אם הוא לא מושלם .) לגבי סוגית המתנחלים אני אשמח לראות הוכחות לטענה זאת ואת הסעיפים בהם אתה טוען ששינוי תמכה עם הוכח לכך אחרי שאני אראה את הסעיפים המדוברים ואכן ששינוי תמכהבהם אני אנסה לענות לך . מכל מקרה אתה מוזמן לשלוח את זה גם לאתר הרשמי של שינוי שאלות מנומקות כבקשתי ותזכנ לתשובה שאשמח שתציג אותה פה. מכל מקרה בנוגע לסוגיה המדינית שינוי אכן ימנית למרץ שכן שינוי ממוקמת במפה הפוליטית בין העבודה (מימין לה) ובין הליכוד (משמאל לה). שינוי בעד מו"מ עם חוגים אלטרנטיבים לערפאת (ערפאת הוכיח כי אין לו עניין בשלום וכי האינטרס שלו הוא לשמור על כוח ברשות ולא לדאוג לאזרחים הפלסטינאים.) שינוי בעד פינוי התנחלויות בלתי חוקיות ,ושינוי מדברת על כך שבתמורה להסכם שלום אמיתי נסכים לפירוק התנחלויות שבלב גושי הפלסטינים אבל גושי ההתנחלויות ישארו תחת שלטון ישראל (פה אנחנו מימין למרצ שתומכת בטראנספר למאות אלפי יהודים.) . שינוי בעד הקמה של גדר הפרדה לצורך צמצום הפיגועים ושיפור דבר שיביא אוטומטית שיפור במצב הכלכלי. שינוי נגד אפשרות הכרה בזכות השיבה בהסכם עתידי וגם בנקודה זאת אנחנו מימין למרצ שבהצבאה על שלילת אפשרות הכרה בזכות השיבה בהסכם עתידי ח"כ ממרצ נמנעו ותמכו באפשרות הכרה שכזו. בנוגע לאי אמון של מרצ אי האמון של מרצ שינוי לא תתמוך בו משום שהוא על הנושא המדיני ושינוי בנושא המדיני כמפלגת מרכז אחראית נתנה לשרון להנות מרשת ביטחון.

למעלה