מרפק (טניס? גולף?)

johnyG

New member
מרפק (טניס? גולף?)

שלום, אני משחק טניס כמה פעמים בשבוע, לאחרונה חשתי כאב (די מתון) באיזור המרפק במהלך תנועות מסויימות, מצורפת תמונה של האיזור הכואב: http://www.netnuke.co.il/misc/injuredElbow.jpg פניתי לפיזיותרפיסט שלחץ על צידו החיצוני של המרפק (לא האיזור הכואב המסומן בתמונה) ובתגובה לרגישות קלה (קצת יותר כואב מלחיצה על אותו איזור ביד החלשה) קבע שמדובר ב"מרפק טניס". שאלותיי: 1. מה יכולות תיאורטית להיות האבחנות המסבירות כאב באיזור המרפק המסומן בתמונה. 2. האם יש דרך לאבחן באופן אמפירי לחלוטין "מרפק טניס"? אולטרה סאונד? 3. אינני חש כאבים בזמן תנועות "רגילות" , האם קיימת מניעה מלהרים משקולות (בהנחה שאכן מדובר במרפק טניס או גולף)? תודה.

מרפק

שלום גוני, האזור שסימנת אינו מתאים למרפק טניס. כאבי באזור זה יכולים להגרם מדלקת מקומית בשרירים ומוצאם (מרפק גולף) אך גם יכולים להיות על רקע לכידה של עצב בעיבוי של שרירים. האבחנה במידה וחושדים באחת מהדלקות שדיברת עליהן היא קלינית. במידה ויש חשש כי מדובר בתסמונת של עצב תפוס מבצעים גם בדיקת הולכה עצבית. בכל מקרה הטיפול הוא מנוחה בשלב הראשוני. אני ממליץ לחדול מהרמת משקולות לתקופה של 6 שבועות לפחות ולפנות לבדיקת אורטופד. בברכה,

tamarpop

New member
המלצה לטיפול

גם לי היתה בעיה של מרפק טניס לפני כמה חודשים. מיותר לציין שהכאבים היו כ"כ חזקים (גם כשלא הזזתי את היד). בכל אופן, אני טופלתי בשיטה של גלי הלם (לא שמעתי על זה בחיים) וזה ממש התאים לי כי אני נגד טיפולים פלשניים ופה מדובר במכשיר שפולט גלים למרפק ובכלל לא כןאב!!! בכל אופן, אני ממליצה לך לברר על זה כי לי זה ממש עזר. תרגיש טוב

למעלה