מרפן סינדרום

daniel0110

New member
מרפן סינדרום

נושא : מרפן סינדרום תאריך : 04/10/06 15:41 מחבר/ת : איילה אני בת 34 - נשואה+2 .- עברתי שני הריונות בניתוחים קיסריים(הראשון - ב-2002 והשני ב-2005) ברקע: ניתוח סקוליוזיס - איחיו חוליות - עם מוט הרינגטון בגב, (בשנת -85- שהייתי בת 13), ניסיתי לתקן את העקמת באמצעות מכשיר מילווקי, וזה לא עזר. בטופס סיכום הניתוח היה כתוב : שיש לי תסמונת מרפן - שהבנתי שזה מאופיין לאנשים גבוהים ורזים - שגם אני כזאת. עשיתי אקו דופלר בהריון עכשיו, ביוני, ואמרו שאין לי רשרוש בלב. בנוסף יש לי תסמונת דום נשימה - קרוב ל-485 הפסקות נשימה בלילה - ואני הבנתי כבר שאני חייבת לישון עם מכשיר סי.פאפ.- אגב: התסמונת הוגדרה בדרגת חומרה קשה. עברתי כריתת כיס מרה - לפרסקופיה - בשנת 94-95-לפני בערך 12 שנה. ועכשיו התגלה לי בקע טבורי גדול - הרניה - הבנתי שזה כנראה משרירים רפויים- או מהניתוח של הכיס מרה. עם מי אני צריכה להיות במעקב - מלבד קרדיולוג? האם לכל האמור לעיל , אני יכולה להוציא נכות מהביטוח הלאומי, כי אני מרגישה שנעשיתי חלשה ועייפה? (אני חושבת שהם מכירים בתמונת מרפן)? אנא עזרו לי - מעוניינת בתשובתכם! בתודה מראש! נ.ב.: יש לי גם בן שעבר ניתוח קרניוסינוסטוזיס, היום הוא בן - 4, והוא גם גבוה ורזה, וכיום יש לו גם משקפיים, כנראה מהניתוח - קרניוסינוסטוזיס - האם זה קשור למרפן? ולמי אני צריכה לקחת אותו למעקב? סך הכל - הוא מרגיש בסדר.

תסמונת מרפן

את מציינת בעיות רבות ונראה לי כי רופא משפחה יכול לרכז את הטיפול במכלול הבעיות ולהפנותך למומחים ספציפים במידת הצורך. לגבי ביטוח לאומי איני מתמצא בנושא.

למעלה