מרפאת קשב

מרפאת קשב

לי יש ילדה עם שיתוק מוחין "קל" והיא בת 5. היא לא אובחנה רשמית עם בעיות קשב אך כל המטפלים שלה מציינים בעייה בקשב. בפגישה האחרונה שלנו עם הרופאה ההתפתחותית גם היא ציינה שהיא רואה בעיית קשב. היא הסבירה לי שאפשר לגשת למרפאת קשב או להיות במעקב נוירולוגי. מה עדיף? מה בדיוק עושים במרפאת קשב?

zivadina

New member
אבחון בגיל 5

עד גיל 6, רופא ילדים או רופא התפתחות הילד מנוסה אמור לדעת לאבחן ולטפל בהפרעת קשב. מה עוד שלא נהוג לאבחן בוודאות הפרעה זו לפני גיל 5. במרפאות קשב יושבים נוירולוגים או פסיכיאטרים לילדים ולנוער שמאבחנים הפרעות קשב ומציעים דרכי טיפול. בקישורים שלנו (מילה לבנה מעל כותרת הפורום) יש מדור מיוחד להפרעת קשב בגיל הגן. אם תכתבי מאיזה אזור את ובאיזו קופה, נשתדל להמליץ.

אנו מאיזור השרון

ושייכים לקופת חולים מכבי. האם במרפאת קשב אין גם מטפלים בפועל? רק רופאים? אם כך, מה היתרון של מרפאת קשב?

zivadina

New member
מרפאת קשב

ככל הידוע לי, במרפאת קשב ישנם בעיקר מומחים לאבחון הפרעת קשב. הם ממליצים על טיפולים כמו ריפוי בעיסוק או טיפולים פארא-רפואיים שונים שאפשר למצוא בכל מקום. בדרך כלל, הטיפול המקובל להפרעת קשב הוא טיפול תרופתי והדרכת הורים ביצירת מסגרת ביתית תומכת, ואם צריך, עיצוב התנהגות לילד באופן פרטני או בקבוצה. כמו כן, לא נהוג להתחיל טיפול תרופתי לפני גיל 5.5, אלא אם יש פגיעה קשה בתפקוד של הילד. היתרון של מרפאת קשב הוא בכך שיש בה מומחים לאבחון ההפרעה. כי למרות שמשרד הבריאות הסמיך כל נוירולוג או פסיכיאטר ילדים או רופא ילדים/התפתחות הילד לאבחן הפרעת קשב, יש ביניהם הרבה רופאים שלא מכירים את ההפרעה כראוי. למכבי יש מרפאת קשב-ילדים טובה בהרצליה, בהנהלת הפסיכיאטרית ד"ר אורית פומרנץ.

למעלה