מרפאות שיניים

silk79

New member
מרפאות שיניים

שלום אני מחפש מרפאת/רופא/ת שיניים באיזור כפר סבא רעננה. חשוב לי האיכות, השירות, ומחיר סביר. אשמח לשמוע המלצות מנסיון תודה וסוף שבוע נעים
.

HayaBee

New member
אני יכולה להמליץ על ד"ר שאול גם-אל

הוא רופא מצויין, מחיריו מאוד סבירים והוא גמיש . אדם מאוד נחמד ועבודתו מהירה ומצוינת. אני איתו כבר שנים וכך בני משפחתי וחברים שהמלצתי להם מאוד מרוצים. רחוב זבוטינסקי 125 מול בנק דיסקונט מעל מספרת הרצל קומה שניה, רעננה כמובן. 09-7743382 050-562353 הוא דרך אגב מומחה בכמה תחומים, ומנתח כל חודש שבוע בחו"ל. יש לו קליניקה ברעננה, בקדימה ובאזורי חן. לא לשכוח למסור ד"ש ממני......

MIF2007

New member
../images/Emo207.gif מוכנות לכיתה א'

מחפשת סדנת מוכנות לכיתה א' ברעננה, האם מישהו מכם מכיר? אשמח לקבל פרטים. בתודה מראש

מירי, הקונספט הזה הוא ישראבלוף

אם יש לילד/ה בעיות ספציפיות שדורשות טיפול ע"י קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק וכיו"ב, חשוב לתת את הדעת ולטפל. כל הנושא של מוכנות לכתה א' - מופרך מיסודו. את ההכנה עושים בשליש הראשון של כתה א'. האם הילד/ה בשל/ה רגשית לטעמך, רוצה לעלות לכתה א' ועולה עם חברים וחברות - זו ההכנה האולטימטיבית. חבל על הזמן, הכסף, והמסר החינוכי (או - לדעתי - אנטי חינוכי) שלא צריך להתאמץ לבד כדי להגיע לרף הגבוה יותר, כי אמא ואבא כבר יממנו לנו קורס הכנה (ומאוחר יותר שעורים פרטיים, קורסים לבגרות, קורס לפסיכומטרי וכיו"ב).

ATAF151

New member
קורס הכנה

העיריה דרך השירות הפסיכולוגי מקיימת קורסי הכנה לכיתה א' בעלות של כ 1000 ש"ח. קורס כזה הוא מאוד חשוב לחלק מהילדים. יש ילדים שמגיעים לכיתה א' לא מוכנים ואחר כך נתקעים שנים במצב של פיגור מאחורי רוב הכיתה. כמובן שילד צעיר (ילדי ספטמבר-דצמבר) אפשר לשקול להשאירו בגן שנה נוספת.

shian

New member
אני חולקת על דעתך

הילדים שלי הגיעו "לא מוכנים" לכתה א'. בניגוד להורים אחרים סביבי לא לימדתי אותם לקרוא, מהר מאוד לא היה שום הבדל בינם לבין חבריהם. ולא, הם לא גאונים (וכן, אני כן פולנייה....) יכול להיות שאתה מדבר על מיומנויות בסיסיות כמו אחיזת עפרון, גזירה וכ"ו ואם בזה עסקינן אז עדיף להשאיר עוד שנה בגן כי קורס אינטנסיבי לא יפתור את זה.

אורora

New member
בלי להביע דיעה אם צריך או לא הכנה

העובדה שילדייך הסתדרו בלי הכנה לא אומרת כמובן שום דבר. מקרה פרטי לא מנבא על צרכים של הכלל. בהחלט יתכן שיש ילדים שכן ירוויחו מהכנה כזאת ואחרים לא יזדקקו לה. ( ושוב בלי להביע דיעה אם יש צורך בהכנה כזאת)

שוב - הכנה היא בין ישראבלוף

לפעולה מיותרת שנעשית בעיקר ע"י הורים שחושבים שהרבה פעולות הן עשייה. ילדים שלא מחזיקים טוב את העפרון או נתקלים בקשיים אחרים - הכנה לא תעזור להם, משום שהם נזקקים לריפוי בעיסוק או סיוע מוטורי אחר. ילדים שלא בשלים רגשית זקוקים לעוד שנה בגן. וגם זה בספק - ביקרה אותנו המורה של ביתי השבוע (כיתה א'). בין השאר היא אמרה שאין קשר בין מה שהגננות מגדירות כאי-בשלות, ליכולת הרגשית והקוגניטיבית בשטח. בשנה שעברה המליצה הגננת להשאיר את ביתי עוד שנה בגן. מאחר ואני לא מאמינה בזה, הסכמתי לאבחון אולם הגדרתי את יעדיו בברור - לבחון היכן לדעתם הבעיות. עברה שנה. מסתבר שהכל שטויות, והבעיות שיש - אינן קשורות לבשלות ונפתרו בסדרת פגישות עם קלינאית תקשורת ובפגישת הדרכה אחת עם מרפאה בעיסוק. אני חושבת שלימוד הקריאה בגן הוא אסון. תשאלי כל מורה בכיתה א' - רובן תאמרנה שהן מעדיפות שהגננות לא ילמדו משום שזה מאריך את משך קליטת הקריאה והכתיבה ע"י הילדים, מה גם שהשיטה בגנים (למשל - לא מתקנים שגיאות) פסולה בעיני ומזיקה מיסודה. אבל זו דעתי...מי שמרגישים הורים טובים יותר בזכות ההשקעה בקורס הכנה לכיתה א', אז בכייף
אני מציעה להשקיע בקשר עם הילד/ה במקום לשלוח אותו ליצור קשר עם מדריכת הכנה לכיתה א'....הבניית הקשר בהקשר הלימודי, חשובה לילד ולנו לכל אורך 12 השנים המאתגרות שבפתח.

ATAF151

New member
זה לא ישראבלוף

ראשית המורה של ביתך כמו הרבה מורים נוטים להמליץ על הישארות בכיתה א', כי הם יודעים מנסיון אישי, שיש אחוז גבוה של ילדים לא בשלים מבחינה רגשית לכיתה א'. הילדים הללו מסתובבים בזמן השיעור ולא מסוגלים לשבת כמו שצריך. ובכלל המורות חושבות שאם אפשר אז כדאי לתת לילד עוד שנה של כיף בגן כי בית הספר לא יברח לו לשום מקום (ובעיקר לגבי ביתך שהיא ילידת החודשים האחרונים של השנה). שנית, המעבר לכיתה א הוא לא סתם עוד מעבר של רמת בלימודים כמו לחטיבת ביניים, תיכון או אוניברסיטה. זה מעבר קשה ביותר גם לימודית וגם רגשית מהגן בו הם שיחקו לבית הספר בו יושבים 4-5 שעות ביום ומעבר נוסף הוא ממצב של לא לדעת לקרוא למצב של לדעת לקרוא ולכתוב ועם ניקוד ובלי ניקוד ואותיות דפוס וכתב. אז יש ילדים שלהם זה קל ומהיר, אבל יש ילדים שנתקעים שנים עם פיגור בנושא. לכן יש יתרון בהכנות לכיתה א' לחלק מהילדים.

אורora

New member
לא הבנתי למה את מגיבה אלי

לא הבעתי דיעה בעד או נגד הכנה. אין לי דיעה בעניין (ודיעות מוחלטות של שחור ולבן אף פעם לא משכנעות אותי) כל שאמרתי שדוגמא של 2-3 ילדים שהסתדרו היטב בלי הכנה אינה מהווה ראיה לאי הצורך בהכנה. נקודה!!!

ATAF151

New member
יש ילדים ויש ילדים

יש ילדים לא מוכנים שבצ'יק צ'ק משתלבים למרות שאין להם ידע מוקדם. אבל יש ילדים שמשום מה נתקעים, כי בכל אופן לעבור ממצב של לא לדעת לקרוא למצב של לדעת לקרוא ואפילו בלי ניקוד ועם שני סוגי אותיות זה לא דבר פשוט לכל אחד. ואז חלק מהילדים הללו נתקעים שנים בפיגור בלימודים ובחוסר אמונה בעצמם. לא תמיד אפשר להשאיר בגן, זה תלוי גם בגיל הילד.

MIF2007

New member
תודה על הדעות השונות

בתור אמא שהבן הבכור שלה עולה לכיתה א' היה לי מאוד חשוב לקרוא את כל מה שכתבתם, אז קודם כל תודה לכולם על כל התגובות
האמת שאני כנראה ממפלגת המרכז בנושא הזה, לא מתנגדת נחרצות אבל גם לא תומכת אולטימטיבית בקורס, באופן כללי בחיים אני אוהבת להתכונן לכל דבר שאפשר להתכונן, וזה גם מה שרציתי עבור בני במקרה הזה. בנושא של ריפוי בעיסוק אני מטפלת בנפרד וזה באמת לא קשור לשאלה ששאלתי, מה גם שאין לי כלים לתת לו סיוע מקצועי כזה לבד. לגבי אבחון בנושא הבשלות הנפשית הרהרתי בנושא רבות בשל העובדה שבני יליד אוקטובר, אבל המסקנה שלי מתוך ההסתכלות עליו בבית ועם חבריו ומשיחות עם הגננת היא שהוא בהחלט בשל לעלות לכיתה א', בשל לשבת בשיעורים, להתרכז בלימודים ולהתחיל ללמוד במסגרת של מובנית של בית ספר ולא של גן. מה שרציתי למעשה הוא לשמוע ממי שמעביר קורסים כאלו ולהבין קצת יותר מה מהן ההכנות הכלליות שעושים עם ילדים לקראת כיתה א', כי ככה, כי אני אוהבת להתכונן לכל דבר בחיים, ללימודים, ללידה והורות, לראיון עבודה, לפגישות עסקים.... אני חייבת לציין במענה להערה של חנה שאני מאוד מסכימה עם מה שנאמר והייתי מתה לשבת איתו בבית ולעשות לו את כל פעילויות ההכנה לבדי, אבל אני כרגע בחופשת לידה עם מס' 3, מס' 2 הוא אפילו לא בן 3, והזמן שיש לי כרגע להקדיש למס' 1 העולה לכיתה א' הוא די אפסי. אנחנו עוד מתמודדים עם הפיכתינו למשפחה בת 5 נפשות, ולמרות שאני מנסה, רוב היום אני עם תינוק יונק, שתובע את עיקר זמני. אני יודעת מהילדים הקודמים שזה מתאזן לאחר תקופה, אבל חבל לי שדווקא עכשיו בחודשים לפני כיתה א', אין לי זמן להקדיש יותר לבן הבכור שלי. לכן ביררתי על הקורס הן כדי ללמוד על הנושא בעצמי, והן כדי לבדוק אם כן לרשום אותו לאיזושהי מסגרת שתיתן לו קצת הכנה למה שיבוא בבית הספר. אני מאמינה שזה יכול לתרום, אבל גם לא חושבת שכל המרבה הרי זה משובח, צריך מידתיות גם בנושא הזה. ושוב המון תודה לכולם!

ATAF151

New member
אני אסביר

בקורס כזה מגיעים הילדים עם תיק ובתוכו דפדפת וקלמר. שם הם לומדים קצת קריאה וחשבון, מקבלים שיעורי בית וההורים מונחים לא ללחוץ על הילד להכינם אלא לתת לילד לקחת אחריות ולהתמודד בעצמו עם המצב שהוא לא הכין שיעורים. במהלך הקורס מעודדים ילדים ביישניים להשתתף בשיעורים ומלמדים ילדים מוחצנים להצביע ולחכות לתורם. בקורס גם מגלים האם הילד מסוגל לשבת לפחות שעה ברצף בשיעור ולהיות מרוכז.

למעלה