תודה על הדעות השונות
בתור אמא שהבן הבכור שלה עולה לכיתה א' היה לי מאוד חשוב לקרוא את כל מה שכתבתם, אז קודם כל תודה לכולם על כל התגובות
האמת שאני כנראה ממפלגת המרכז בנושא הזה, לא מתנגדת נחרצות אבל גם לא תומכת אולטימטיבית בקורס, באופן כללי בחיים אני אוהבת להתכונן לכל דבר שאפשר להתכונן, וזה גם מה שרציתי עבור בני במקרה הזה. בנושא של ריפוי בעיסוק אני מטפלת בנפרד וזה באמת לא קשור לשאלה ששאלתי, מה גם שאין לי כלים לתת לו סיוע מקצועי כזה לבד. לגבי אבחון בנושא הבשלות הנפשית הרהרתי בנושא רבות בשל העובדה שבני יליד אוקטובר, אבל המסקנה שלי מתוך ההסתכלות עליו בבית ועם חבריו ומשיחות עם הגננת היא שהוא בהחלט בשל לעלות לכיתה א', בשל לשבת בשיעורים, להתרכז בלימודים ולהתחיל ללמוד במסגרת של מובנית של בית ספר ולא של גן. מה שרציתי למעשה הוא לשמוע ממי שמעביר קורסים כאלו ולהבין קצת יותר מה מהן ההכנות הכלליות שעושים עם ילדים לקראת כיתה א', כי ככה, כי אני אוהבת להתכונן לכל דבר בחיים, ללימודים, ללידה והורות, לראיון עבודה, לפגישות עסקים.... אני חייבת לציין במענה להערה של חנה שאני מאוד מסכימה עם מה שנאמר והייתי מתה לשבת איתו בבית ולעשות לו את כל פעילויות ההכנה לבדי, אבל אני כרגע בחופשת לידה עם מס' 3, מס' 2 הוא אפילו לא בן 3, והזמן שיש לי כרגע להקדיש למס' 1 העולה לכיתה א' הוא די אפסי. אנחנו עוד מתמודדים עם הפיכתינו למשפחה בת 5 נפשות, ולמרות שאני מנסה, רוב היום אני עם תינוק יונק, שתובע את עיקר זמני. אני יודעת מהילדים הקודמים שזה מתאזן לאחר תקופה, אבל חבל לי שדווקא עכשיו בחודשים לפני כיתה א', אין לי זמן להקדיש יותר לבן הבכור שלי. לכן ביררתי על הקורס הן כדי ללמוד על הנושא בעצמי, והן כדי לבדוק אם כן לרשום אותו לאיזושהי מסגרת שתיתן לו קצת הכנה למה שיבוא בבית הספר. אני מאמינה שזה יכול לתרום, אבל גם לא חושבת שכל המרבה הרי זה משובח, צריך מידתיות גם בנושא הזה. ושוב המון תודה לכולם!