מרכינה ראש..

מרכינה ראש..

לאט לאט יורד הערב.. השמיים הופכים אפורים ואני מרשה לעצב הזה שבתוכי לצאת החוצה, עכשיו "מותר לו".. וליום הזכרון לחללי צה"ל נוספו עוד קורבנות ל"כותרת", הוא גם יום הזכרון לחללי פעולות איבה או משהו כזה. כל כך הרבה סיפורים עצובים, כל כך הרבה חיים צעירים ויפים נגדעו באיבם. זה שובר לי את הלב. יש לי גוש ענק בגרון שמסרב להיעלם כבר משעות הבוקר. היום באו הורים/בני משפחה שכולים לקבל "שי" שנשלח בדואר מארגון "נפגעי פעולות איבה".. הם בכו ואני בכיתי איתם. "רוצה שיחזירו לי את החייל שלי חזרה"- אמרה לי אחת. כמה משפחות כואבות, כמה לבבות שבורים, כמה דמעות... אין סוף. אם תרשו לי רציתי להתמקד באשה אחת, אשה אחת צעירה, אמא לילדים קטנים, אשה אוהבת, מהסוג שאת אומרת עליהן "נשמה טובה". אשה שקטה, צנועה, לא מתבלטת. עם שמחת חיים , טוב לב ועדינות קורנת ממנה. האשה הזאת היתה מורה בבית הספר בגוש קטיף. בוקר אחד, היא יצאה לעבודה ולא חזרה. טיל נורה לעבר האוטובוס שבו נסעה ופילח את ראשה. היא מתה במקום. מוות מיותר, מוות מקומם, מוות מהסוג שאתה שואל עליו "למה". באשה הזאת היתה כמות של נדיבות ואיכפתיות שיכלו להספיק לעשר נשים יחד.. ואני חושבת עליה הרבה, לא רק ביום הזכרון. והיום יותר מתמיד, אני רוצה להגיד לה "נוחי על משכבך בשלום", לא שכחו אותך פה. לזכרה של מירי אמיתי, הי"ד. יום אביב ריחות לילך בין חורבות העיר שלך יום יפה לדוג בנהר בתוכי הלב נשבר שם הייתה ואינה ילדותך, אישה קטנה אנשים שאיש לא מכיר, אין אפילו בית שיזכיר ואם את נוסעת, לאן את נוסעת? הנצח הוא רק אפר ואבק לאן את נוסעת? לאן את נוסעת? שנים וכלום עוד לא נמחק קחי מעיל, יהיה לך קר כסף כיס גביש סוכר אם יהיו קשים הימים הזכרי בי לפעמים ואם זה עוד מסע נואש אל הצריף אל המגרש במסילת העיר הישנה איש לא יחכה בתחנה ואם את נוסעת... מי ימתיק לילותיך מי יקשיב לבכייך מי ישמור צעדיך בדרכך לאן את נוסעת... קחי מעיל, יהיה לך קר... (אפר ואבק, יהודה פוליקר)

../images/Emo16.gifיִזְכֹּר.

יִזְכֹּר עַם יִשׂרָאֵל אֶת בָּנָיו וּבְנוֹתָיו, הַנֶּאֱמָנִים וְהָאַמִּיצִים, חַיָּלֵי צְבָא-הֲגָנָה לְיִשׂרָאֵל, וְכָל לוֹחֲמֵי הַמַּחְתָּרוֹת וַחֲטִיבוֹת הַלּוֹחֲמִים בְּמַעַרְכוֹת הָעָם, וְכָל אַנְשֵי קְהִילִיַּת הַמּוֹדִיעִין וְהַבִּטָּחוֹן וְאַנְשֵי הַמִּשְׁטָרָה אֲשֶׁר חֵרְפוּ נַפְשָׁם בָּמִלְחָמָה עַל תְּקוּמַת יִשְׂרָאֵל, וְכָל אֵלֶּה שֶׁנִּרְצְחוּ בָּאָרֶץ וּמִחוּצָה לָהּ בִּידֵי מְרָצְחִים מֵאִרְגּוּנֵי הָטֶּרוֹר. יִזְכֹּר יִשׂרָאֵל וְיִתְבָּרַך בְּזַרְעוֹ וְיֶאֱבַל עַל זִיו הָעֲלוּמִים וְחֶמְדַת הַגְּבוּרָה וּקְדֻשָׁת הָרָצוֹן וּמְסִירוּת הַנֶּפֶש אֲשֶׁר נִסְפּוּ בַּמַּעֲרָכָה הַכְּבֵדָה. יִהְיוּ גִּבּוֹרֵי מִלְחֲמוֹת יִשְֹרָאֵל עֲטוּרֵי הַנִּצָּחוֹן חֲתוּמִים בְּלֵב יִשְֹרָאֵל לְדוֹר דּוֹר. יהי זכרם ברוך.

מיכל63

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

רקדה תודה רבה לך מקרב
על המילים הנפלאות והמרגשות...

לזכרם של חללי מערכות ישראל

ונפגעי האיבה
לצערי אנחנו שייכים למשפחת השכול : בעלי הוא יתום צה"ל וגם דודי נפל באחת ממלחמות ישראל. אני בחרתי לצטט את מילות השיר "מגש הכסף" שנוגע מאוד לליבי ומנער בכל פעם מחדש בהזכירו לנו בזכות מי אנחנו נמצאים, חיים, עובדים ונהנים ממדינה- מדינת ישראל. מגש הכסף מילים: נתן אלתרמן ...והארץ תשקוט עין שמיים אודמת תעמעם לאיטה על גבולות עשנים ואומה תעמוד קרועת לב אך נושמת... לקבל את הנס האחד אין שני היא לטקס תיכון היא תקום למול סהר ועמדה למולם עוטה חג ואימה אז מנגד ייצאו נער ונערה ואט אט ייצעדו הם אל מול האומה לובשי חול וחגור כבדי נעליים בנתיב יצעדו הם הלוך והחרש לא החליפו בגדם לא מחו עוד במים את עקבות יום הפרך וליל קו האש עייפים עד בלי קץ נזירים ממרגוע ונוטפים טללי נעורים עבריים דום השניים ייגשו ועמדו לבלי נוע ואין אות אם חיים הם או ירויים אז תשאל האומה שטופת דמע וקסם ואמרה: מי אתם מי אתם והשניים שוקטים יענו לה: אנחנו מגש הכסף שעליו לך ניתנה מדינת היהודים כך אמרו ונפלו לרגלה עוטי צל והשאר יסופר בתולדות ישראל יהי זכרם ברוך

liri לירי

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo10.gif מרכינה ראש

אנחנו הילדים של חורף שנת שבעים ושלוש חלמתם אותנו לראשונה עם שחר, בתום הקרבות הייתם גברים עייפים שהודו למזלם הטוב הייתן נשים צעירות מודאגות ורציתן כל כך לאהוב וכשהריתם אותנו באהבה בחורף שבעים ושלוש רציתם למלא בגופכם את מה שחיסרה המלחמה. כשנולדנו היתה הארץ פצועה ועצובה הבטתם בנו, חיבקתם אותנו, ניסיתם למצוא נחמה כשנולדנו ברכו הזקנים בעיניים דומעות אמרו הילדים האלה הלואי לא ילכו אל הצבא ופניכם בתצלום הישן מוכיחות דיברתם מכל הלב כשהבטחתם לעשות בשבילנו הכל להפוך אויב לאוהב. הבטחתם יונה עלה של זית הבטחתם שלום בבית הבטחתם אביב ופריחות הבטחתם לקיים הבטחות הבטחתם יונה אנחנו הילדים של חורף שנת שבעים ושלוש גדלנו, אנחנו עכשיו בצבא עם הנשק, קסדה על הראש גם אנחנו יודעים לעשות אהבה, צוחקים ויודעים לבכות גם אנחנו גברים, גם אנחנו נשים, גם אנחנו חולמים תינוקות ולכן לא נלחץ, ולכן לא נדרוש, ולכן לא נאיים כשהיינו קטנים אמרתם: הבטחות צריך לקיים אם דרוש לכם כח ניתן, לא נחסוך, רק רצינו ללחוש אנחנו הילדים של החורף ההוא שנת שבעים ושלוש הבטחתם יונה... חורף שבעים ושלוש מילים: שמואל הספרי

liri לירי

New member
החול יזכור

החול יזכור את הגלים אבל לקצף אין זוכר זולת ההם אשר עברו עם רוח לילה מאחר מזכרונם הוא לעולם לא ימחה. הכל ישוב אל המצולות זולת הקצף הלבן, נרות הלילה דעכו הידידות האהבה הנעורים שבאו פתע אל סופם. כמוהו גם על חוף ליבם רטט אז משהו חיור והם רשמו בתוך החול, כשהירח העובר האיר פתאום פנים זרות ושחוק רפה. היו שם קונכיות שקטות שנהמו קינה של ים, ובית עלמין על הגבעות ושניים שחלפו דומם בין החצב והקברים והשקמה. הכל ישוב אל המצולות... החול יזכור מילים: נתן יונתן

היה זכרם ברוך

רגע אחד של דומיה רגע אחד לזכרון ןמחשבה להביט על תמונה שכבר מזמן ניראת כול כך ישנה ואבודה ואתה שהיתה קטן ממני בשנה ניראה צעיר כאילו לא הלכתה לשום פינה ועוד שניה תכנס הביתה עם הד צחוקך אמרו כי בגן העדן מנוחתך ובמותך נתת לנו את החיים ואנו עומדים ודומעים וזכרונך מליבנו מפנים היה זכרך ברוך חבר

מרכינה ראש ומשתתפת בצער משפחות

השכול.. גם משפחתו של מנש שכולה.. דוד שלו נהרג במלחמת ששת הימים בעת שרות מיל'.. חמי ראה את גיסו נהרג מול העיניים ובמשך מס' שנים הוגדר כהלם קרב. כל שנה אנחנו מתכנסים בבית של חמותי מדליקים נרות ומעלים זכרונות על שלמה. יום עצוב.. הלוואי שלא נדע מלחמות לעד.

choopi3

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifלדוד שלי שלא הכרתי

ולשני חברי לספסל הלימודים בתיכון.
ולכל חללי ישראל

ANNABELL

New member
../images/Emo16.gif ונזכּור את כולם ../images/Emo16.gif

זה עתה שבתי מטקס לחללי מערכות ישראל. זה עתה שבתי מטקס בו קראה נכדתי היקרה מכתב אשר כתבה בעצמה אל דודה (אח אביה) אשר מעולם לא ראתה אותו. הוא נפל במלחמת "יום הכיפורים" כטייס בחיל האוויר. ואנו ננצור את זכרם של כולם לעד.

למעלה