מרכיביי מתכון

מרכיביי מתכון

יש לי שאלה: שאלתי גם בפורום תזונה ומנסה גם כאן. אני שומרת על משקלי, וגם נוהגת לבדוק על מוצרים את הרכיבים שלהם. הדיאטנית הסבירה שהרכיבים כתובים מהגבוה לנמוך. ואם יש סוכר כמרכיב חמישי ומטה אני יכולה לאכול. למשל: קמח מלא, קקאו, בייצים, שמן וסוכר (נשמע דיי מגעיל אבל ניחא). מה שהיה יוצא מזה מותר לי לאכול.
השאלה שלי היא כזאת: האם ההקפדה הזאת נכונה גם על מתכונים ? יש לי (עדיין) ספריי בישול ולפעמים אני מוציאה מתכונים מהאינטרט. ושאלתי את עצמי אם גם הם כתובים מהגדול לקטן? האם מישהי פה יודעת ?

רכיבים במוצר לעומת מרכיבי מתכון

הדיאטנית שלך צודקת. סדר הרכיבים במוצר חייב על פי חוק להכתב מהגבוה לנמוך. סביר שמשהו שרשום במקום החמישי יהיה בכמות קטנה יחסית. עדיין זהו אינה הבטחה שהרכיב הזה מתאים לך בכמות ובמיוחד באיכות.
מרכיבים במתכון כתובים בד"כ על פי סדר הכנסתם לאפיה או לבישול. למשל ברכיבים שכתבת שאני מניחה שהם רכיבים לעוגת שוקולד עם קמח מלא. זה סדר הכנסת הרכיבים בהכנות לאפיה.
אין קשר בין סדר ההופעה שלהם לכמותם במתכון.

תודה על תשובתך

המצאתי את המתכון כדי להסביר את השאלה שלי. אבל, הבנתי את רוח הדברים. תודה רבה. רק חבל שהאותיות ברכיבים במוצרים קטנות כל כך. התחלתי להגיע לקניות עם משקפיי קריאה או עם אחד הילדים.

למעלה