מרכז מיקרה

מרכז מיקרה

שלום לכם לפני כשבוע הבנתי ממכם שיש צורך באדם אחד שירכז את המקרה(ילד). קשה לי להחליט מיהו (יועצת בית הספר, פסיכולוגית,פסיכולוגית פרטית, מטפל כלשהוא, אני?)גם כשכבר החלטתי על הפסיכולוגית שהתחלנו אצלה טיפול ההרגשה שלי היא שזה עולה הרבה ואולי לא הדבר או המטפל הנכון. מחר צריך להגיע אלינו לפגישה אדם שמטפל בשיטת ''אבא'' אני יודעת שזה מיועד לPDD אולם ישנן בעיות דומות מבחינה חברתית ואי יכולת לקריאת מפה חברתית וויסות תגובות. האם עוצמה כטיפול או הכוונה הוא התשובה או אולי משהוא אחר?? כל השאלות האלה על רקע יום קשה שעבר על כוחותינו בבית הספר ובבית. HELP

niritweisbrod

New member
תשובה לשרון

שרון בן כמה ילדך???. עוצמה לא יכולה לרכז מקרה, עוצמה יכולה לסייע במתן כלים לילד שלך ולהוריו(לך) לשליטה עצמית טובה ולשיפור המיומנויות החברתיות.זאת בתנאי שהילד עומד בקריטריונים המתאימים בכתה ד-ו בחינוך הרגיל.

ריכוז מקרה, עוד תשובה

שלום לאמא שרון. כמי שעובדת גם במשרד החינוך, אני ממליצה לך שמרכז המקרה יהיה שייך למשרד החינוך, שיהיה מחובר למה שקורה עם הילד כל יום , גם תקציבית, וגם כדי שיוכל לאסוף אינפורמציה ברמה יומיומית מהמתרחש אצל הילד. אותו אדם יוכל לקבל עדכון מהפסיכולוגית שאתם בטיפול אצלה. אל תשכחי לתת יפוי כוח או איך שקוראים לזה, להעברת אינפורמציה, ותחשבי אם את מוכנה לזה באמת שהיא תעביר אינפורמציה. אולי עדיף שהיא תעדכן אותך ואת תעדכני את היועצת, למשל. לא שמעתי על שיטת אב, ולא יודעת מה יש לבן שלך, אבל אם יש לו ADHD לא מבינה איך זה הולך יחד עם PDD למרות קשיים בקריא מפה חברתית. כפי שנירית כתבה לך, עוצמה זו עוד שיטת טיפול. מעולה, בעינינו, אבל שיטת טיפול ולא דמות ריכוזית. האם עשיתי לך קצת יותר סדר?, מקווה, אם לא אז תשאלי. נסי לעשות זאת היום מחר, כי יום חמישי כבר לא אהיה מחוברת, ויקח ימים מספר עד שאצליח להתחבר שוב. מצד שני, יש פה מספיק אנשים חכמים אחרים, כך שאין לי מה לדאוג. בהצלחה - יעל

zivadina

New member
מרכז מקרה

שלום שרון. את צריכה לבחור לך כמרכז מקרה מישהו שאת סומכת עליו שמכיר את הפרעת הקשב ויידע לבחור את הטיפולים המתאימים לבנך, מבלי להעמיס עליו יותר מדי. אני, למשל, לא סמכתי על אף אחד והעדפתי להיות מרכזת המקרה של ילדיי. הסיבה היא שראיתי, שכל בעל מקצוע מושך לכוון שלו ולא מכיר את התמונה הרחבה מאוד של הפרעת הקשב. לא ברור לי למה הרופא שאבחן את הילד לא מכוון אתכם לטיפולים מתאימים. האם זה היה נוירולוג או פסיכיאטר?

מרכז מקרה

תודה לכולן. זיוה דינה נתת לי את התשובה שחשבתי שנכונה כלומר: להקשיב לאינטואיציות שלי שוב וכן לרכז בעצמי את המקרה בהתאם לצורך להשתמש באנשי המקוע על פי ההתקדמות( או חוסר ההתקדמות) של הילד???!!! האם נכון? כמו כן אדבר היום אם אצליח עם נירית כדי להשתתף בתוכנית עוצמה.הרופא המטפל הם בעצם הפסיכיאטרית שאיבחנה ממכון קשב מכבי הרצליה. ופסיכולוגית ממכון ברקאי. כמו כן פסיכולוגית בית הספר בתמונה והיועצת . תודה שרון

zivadina

New member
אמא מרכזת מקרה

שלום שרון. אם את רוצה שאנשי מקצוע שונים לא ינסו לדחוף לך טיפולים לא מתאימים, את חייבת ללמוד את נושא הפרעות הקשב לעומק. הפריע לי שהציעו לך שיטות טיפול שלא שייכות לתחום ואת נטית להתפתות. הטיפולים הבלתי יעילים גוזלים הרבה אנרגיות מאתנו ומן הילד (וגם זמן וכסף), כך שאת חייבת להיות מסוגלת למיין ולבחור בטוב ביותר עבור הילד. אני מאחלת לך הצלחה רבה, ומקווה שנוכל לעזור לך להיות מרכזת מקרה מוצלחת, כמו רוב ההורים כאן, עבור ילדך. בנוסף, כדאי שתיעזרי בידע הרב של הפסיכיאטרית המאבחנת. בהצלחה!

למעלה