מרכז אמריקה

sharon82

New member
מרכז אמריקה

היי לכולם. עוד שבוע וחצי אני טסה חמרכז אמריקה עם חברה. התכנון הוא כזה, נחיתה בקוסטה ריקה משם טיסה למקסיקו סיטי משם נסיעה באוטובוס לקנקון משם לקובה ואז חזרה לקנקון ומקנקון לגווטמאלה ומשם לארה"ב. מה שבעצם רציתי מכם, ממי שהיה שם, זה כל מיני טיפים של דברים שממש חשוב לקחת, כל מיני עצות או מקומות שממש אסור לפספס, ודברים שיקלו עלינו במהלך הטיול. *בנוסף אם מישהו נוסע בסביבות התאריך שלנו, מוזמן לשרשר... תודה מראש.

sela v

New member
הי שרון

מבין חברי הפורום הקבועים, אין לפי עניות דעתי, אף אחד שטייל במרכז אמריקה, ולכן את לא זוכה לתשובה. מדי פעם נכנסים כנראה כאלה שטיילו שם, ואם תחפשי לגבי המדינות ששאלת עליהן אחורה בפורום (תשתמשי באופציית החיפוש), בוודאי תמצאי משהו.

yayou

New member
מרכז אמריקה

הי, קודם כל - האם הטיסות שלך כבר מוזמנות? כי המסלול קצת "הפוך". קחי בחשבון שנסיעות במרכז אמריקה זה לא הדבר הזול שם ולכן עדיף לטוס לגווטאמלה סיטי ומשם לעלות ב"אוטובוסים" לקנקון. בקנקון יש בד"כ דילים מצויינים הלוך-חזור לקובה (שימי לב שאת חייבת שתהיה לך כתובת כלשהי בכניסה לקובה (כגון מלון מוזמן מראש) אחרת את עלולה למצוא את עצמך מגורשת מיד עם הגעתך). אח"כ, תעלי לכיוון מקסיקו סיטי. אל תשכחי בקוסטה ריקה לעבור במכבסה בסן-חוזה, הם ממש עוזרים (אם לא שמעת על זה תגידי לי ואפרט). במקסיקו סיטי התארחנו בליל הסדר אצל משפחה מקסימה, אם את מעוניינת אני אעביר לך ב MAIL פרטי את כתובת ה email של הבחור שאירח אותנו (דובר עברית). אם את מעוניינת בעוד פרטים כתבתי למישהי תשובה די מפורטת בנושא, תחפשי אחורה בנושא "מרכז אמריקה". את מוזמנת גם לשאול עוד שאלות...

sharon82

New member
היי

תגידי ידוע לך אם כרטיס מסטרכרד יתפוס לי באיזורים האלה? ואם לא אז איזה כרטיס כדאי לי לקחת? 1אני ממש לא רוצה להתקע שם......

yayou

New member
כרטיסי אשראי

במרכז אמריקה לא מכבדים בכל מקום כרטיסי אשראי. במקומות בהם כן מכבדים כרטיסי אשראי - ויזה ומאסטרכארד מתקבלים באותה מידה. אני ממליצה לך לקחת את רוב הסכום המתוכנן בטרוונלרס צ'ק מוחבאים ומתועדים היטב. לגבי כרטיסי האשראי: במקומות הלינה בד"כ לא מקבלים כרטיסי אשראי, במסעדות הזולות עד בינוניות גם לא (בד"כ). על קניות אין מה לדבר (בד"כ קונים בדוכנים...) אוטובוסים - במקסיקו לעיתים ניתן לשלם בכרטיס אשראי. טיסות - בוודאי, אפילו בגווטאמלה! באיזורים של התיירים ה"רגילים" (קנקון, איזורים מסוימים במקסיקו סיטי, בערים בקסוטה ריקה) אין שום בעיה וכל הנ"ל לא תקף. כרטיס האשראי עזר לנו בעיקר כש"נתקענו" ושימש למשיכת כסף - רצוי למשוך בכמויות גדולות כי מעבר לעמלה באחוזים ישנה עמלת בסיס גבוהה לכל משיכה. ועוד רעיון... אני אישית מטיילת תמיד עם כרטיס אחד (ויזה) עלי בחגורת בטן וכרטיס נוסף מוחבא טוב טוב בתיק הנעול במקום בטוח. יש בזה סיכון לא קטן אבל גם יתרון גדול במקרה צרה... עוד הערה לגבי כסף במרכז אמריקה: ישנו הבדל משמעותי בין הבנקים בשער הדולר, תמיד תשווי כשאת יכולה. עקרונית, בד"כ השער של טרוולרס צ'ק עדיף. מקווה שעזרתי ותהני !!!

yayou

New member
תמונות ממרכז אמריקה

הוספתי הודעה חדשה לפורום. תטעמי קצת ממה שמחכה לך...

למעלה