מרכז אלון

violet10

New member
מרכז אלון

האם למישהו יש ניסיון עם מרכז אלון בקיבוץ אלונים הבן חזר בטו בשבט עם תעודה של סמסטר ראשון בכתה י' בהמעטה תעודה לא כל כך טובה למרות שאנחנו יודעים שיש לו יכולות אך אנחנו כהורים לא יודעים איך לעזור לו . לא מבינת החומר הנלמד אלה כלים להתמודד עם החומר אנחנו מרגישים שהוא מאוד מתוסכל ואיננו מצליחים עודד אותו ואנחנו מרגישים שגם הבית ספר הנוכחי אינו יודע איך לעזור לו. היינו במרכז אלון בפגישה עם המנהלת ומיד הרגשנו שהיא יודעת על מה אנחנו מדברים.המינוס הגדול הוא המחיר כי המקום פרטי אך החלטנו שזה שווה את זה ובמסגרת הנוכחית הוא לא יסיים תיכון.

ש ל י ק

New member
לא מכירה ובכל מקרה מאחלת

המון בהצלחה, אגב גם עם מורים פרטיים הוא לא מתקדם? ואין אפשרות דרך ביה"ס לפשט לו יותר את החומר הנלמד? אומנם בני בכיתה ו' והוא מקבל את ההתאמות המגיעות לו דרך ביה"ס (מה שעוזר לו יותר) וכמובן שישנם מקרים שהוא לא מוכן לשמוע על התאמות ורוצה להבחן וללמוד כמו כולם. בגדול אני חושבת שאת צריכה לשמוע מהילד אם טוב לו בביה"ס הנוכחי ואיך אתם כהורים יכולים לעזור לו ואם הוא בכלל בכיוון של לימודים במקום אחר, רק עם שיתוף פעולה מצד הילד יכולים להגיע לתוצאות חיוביות ומוצלחות. בהצלחה!

../images/Emo26.gifגם אני לא מכירה - אבל

נכנסתי לאתר האינטרנט שלהם והתרשמתי מאד... מעבר לכך - ראיתי שיש להם תכנית מלגות - אז, אולי שווה לנסות ולבקש... אבל - קודם כל, עליכם לענות לעצמכם על מספר שאלות: א. האם הכרחי שהילד יקבל סיוע דווקא במסגרת כה מגוננת ומיוחדת. כלומר, האם אין סיכוי שיוכל להצליח במסגרת רגילה עם הסיוע ו/או התאמות הנדרשים? ב. האם הילד אובחן בעבר? מה האבחון אומר? האם הוא זכאי להתאמות והאם הוא מקבל אותן במסגרת בית הספר? האם בית הספר בו הוא לומד מעוניין ומסוגל לתת לילד מענה לצרכים שלו? ג. אולי הפתרון הוא בכלל בית ספר אקסטרני? שם הוא יכול לבחור מספר מקצועות בהם הוא יעשה בגרויות (בהתאם ליכולת הכלכלית) ומה שלא יספיק עד לצבא - ישלים אחר כך? מה שהכי חשוב לזכור הוא שהדרישות בכיתה י' הן רבות מאד - פרט למקצועות הבגרות ופרט לעובדה שזו השנה הראשונה לבגרויות - יש מלא מקצועות פנימיים שצריך ללמוד ומלא משימות ועבודות. היות ומדובר בשנה מאד עמוסה, היא לא כל כך אינדיקטיבית לניבוי ההצלחה בהמשך. אז חשוב לא להילחץ ופשוט צריך לעשות "שמיניות באויר" ולנסות לעבור את השנה באופן המוצלח ביותר. אני גם מפנה אותך לשני דיונים רלוונטים שהיו לנו בנושא לא מזמן.

violet10

New member
הוא עבר אבחון וקבל

התאמות ובבית ספר לא כל כך משתפים פעולה אנחנו היינו צריכים לשוחח עם כל מורה לחוד ולהבהיר שיש לו התאמות אנחנו מרגישים שהבית ספר אינו יודע איך להתמודד איתו. יש לציין שהחלק הקשה להתמודד איתו זה הOCD ממנו הוא סובל ומקבל טיפול תרופתי והגורם המקשה בלימודים בב'ס רגיל. לשעורים פרטיים הוא מסרב וגם צריך למצוא מישהו שידע איך להתמודד איתו. אחת ההתלבטויות שלנו לגבי ב'ס אלונים היא כי זו סביבה מאוד מגוננת ולא כמו במציאות אך מצד שני היום הוא מאוד מתוסכל ולא חווה הצלחות וחשוב שיחווה הצלחות גם אם זה בסביבה מגוננת. דבר נוסף זה נכון שכיתה י' היא במיוחד קשה אך אני רואה את ביתי הבכורה בכיתה י'ב ללא לקויי למידה כלל אלה להיפך תלמידה מצטינת המקבלת עבודות ומשימות אשר אין לי ספק שהוא לא יעמוד בהם. רציתי לשמוע על מעבר לחינוך מיוחד וכיצד הכינו את הילד לכך?

../images/Emo26.gifכמו שאני מתרשמת, הילד אכן

זקוק למסגרת מגוננת. האם התייעצת עם הרופא? לגבי השמה בחינוך מיוחד בכיתה י' - גם נראה לי מאוחר מדי וגם לא כל כך מתאים. יש גם חשש שהילד גם לא כל כך ישתף עם זה פעולה. אבל, אולי ניתן להגיע לפתרון אחר כמו לבקש ועדת השמה שתמליץ על השמה במרכז אלון, בהנחה שמדובר בבית ספר מוכר ע"י משרד החינוך - ואז, אולי גם תקבלו חלק מהמימון. מה שאני מציעה: א. לברר עם "מרכז אלון" ולראות מה הם יכולים להציע לילד וכמה זה אמור לעלות. ב. לשאול אותם אם ניתן לקבל מילגה או, לחילופין, האם ניתן לקבל הכרה / החזר במסגרת ועדת השמה. ג. להתייעץ עם הרופא המטפל והמאבחן/נת - שיגידו מה הם חושבים והאם זו אכן המסגרת שמתאימה לילד. ד. בהתאם להמלצות וליכולות לשקול יחד עם הילד מה הכי מתאים ומסתדר לכם ואז להחליט. בהצלחה!

למעלה