מרכז אלבאום

orne15

New member
מרכז אלבאום../images/Emo101.gif

אשמח לקבל פידבקים בנוגע למרכז כאיבחון וטיפול. אני שוקלת לצאת ללימודים וחשבתי גם על מכללת אלבאום. תודה מראש

פרחיה2

New member
לא שרלטנות , אבל לא טיפול בADHD .

יש כאלו שזה עושה להם נפלאות. כמו בכל דבר, לא מתאים לכולם וגם יש יתרונות רבים כמעט כמו מספר החסרונות...

דליה.ד

New member
טוב...........

בחורה מהקיבוץ שלי למדה שם, למרות שהובטחה לה עבודה עם סיום הלימודים...יוק, עליה לגרד לקוחות בעצמה. אלבאום שומר לעצמו את כל האבחונים ואינו מפנה מטופלים כמובטח. אפרופו דווח כאן פעם כי אלבאום הכריז על עצמו מומחה מטעם עצמו. עד כמה שידוע אין לו שום תעודה בתחום ומעולם לא למד חינוך מיוחד, פיזיותרפיה, פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק ו/או הוראה.. מחקרים אמפירים לגבי תוצאות הטיפול מעולם לא הוצגו. ושיהיה בהצלחה.

כמו תמיד, תלוי מי...

יותם, המטפל של בני, עובד בשיטת אלבאום והוא מדהים. אבל זה יותם ולא השיטה. כשיטה, נראה לי שעדיף אולי לחפש משהו אחר ללמוד.

zivadina

New member
אני חושבת שכל טיפול מובנה עוזר

אבל בשורה התחתונה, מי שקובע הוא המטפל עצמו. קראתי כאן על ילדים שהפיקו תועלת מן השיטה ועל ילדים שלא הפיקו ממנה תועלת. לשיקולך.

חגית35

New member
חפשי מה כתבו פה כאלו שלמדו שם

ואיך רימו אותם עם הבטחות שוא על עבודה... שלא לדבר על זה שהשיטה הזו לא מגובה ולא מועילה לפחות על כל מי שאני הכרתי וזה מספיק לי וזה שהם מאבחנים בכף יד... ???!!! זה מדעי? כף יד בשבילי זה מיסטיקה וזה אחלא לרגע של מיסטיקה לא יותר מכך- גימיק גם לא שוכנעתי משום גיבוי מדעי לגביה אז למה לזרוק אלפי שקלים? ערכי חיפוש עם המילה אלבאום עד שלוש שנים אחורה פה

שרה16

New member
אבחון כף היד-כירולוגיה

אף אחד היום לא "יוצא חוצץ" נגד רפלקסולוגיה, מה ההבדל בין זה לבין כירולוגיה מבחינת כלי עזר לאבחון הפנים ע"י שימוש באיבר מבחוץ. אין בינה לבין קריאה בכף היד מאומה! המאבחנת היא פסיכולוגית המתמחה בכך. עברנו במשפחה שני איבחונים כאלו, והממצאים הוכיחו את עצמם לאורך השנים. (המאבחנת נטתה לדרמטיזציה,אבל בכללי הכל היה שם). גם שיטאת אלבאום (ללא קשר למסחר'ה בשורותיה) "סיפקה את הסחורה" ומיומנויות חסרות חזרו בסוף התהליך, כמו ציור או רכיבה על אופניים.. כל אלו, בנוסף על תרגילי מיקוד ראיה,וכן,גם מגנטים (רפידות,מזרן וכרית) ...עזרו כל אחד בתורם, לילד בראשית דרכו בעיקר וגם כיום. אין ספק שהריטלין עשה את המהפך הכי גדול וכבודו במקומו מונח,אבל לא לזלזל בבקשה בדברים האחרים .

zivadina

New member
אבחון בעיות דרך כף היד

אבחון מחלות דרך כף היד נהוג אצל גנטיקאים. זה אומר שיש לאבחון כזה סיבות מדעיות, וגם ד"ר מנור התייחסה לכך, אם כי כתבה שלא ידוע לה על מחקרים הנוגעים לאבחון ADHD דרך כף היד. אני מכירה מאבחנת דידקטית "רשמית" שמשפרת את האבחונים שלה בעזרת אבחון כף יד. היא טוענת שהיא יכולה להגיד למטופל אם הבעיות הלימודיות שלו נובעות מליקויי למידה או מהפרעת קשב, ולפי זה מפנה אותו לאבחון המסוים שמתאים לו, וחוסכת לו לעבור את כל שאר האבחונים. כמובן שמדובר על אבחון בהווה, ולא על הגדת עתידות.

עינת12

New member
עברתי את השנתיים של אלבאום

שכללו כמובן אבחון כירולוגי. האבחון היה מעולה. תמונת ראי שלי. הוא עלה דברים שאפילו ניסיתי להסתיר מעצמי. אין לי אלא להוריד את הכובע בפני המאבחן. השנתיים שם עזרו לי מאד. העצימו והעשירו אותי באופן כזה שהיום קשה לי לתאר את עצמי לפני אלבאום. זה לא עזר ישירות לליקויי הלמידה שלי, אך עזר בכל כך הרבה רמות אחרות, עד כדי כך ששכתבתי קודם - קשה לי לתאר את עצמי לפני. מה שכן, האינטראקציה שלי עם המאמנת היתה יוצאת מן הכלל, והיא עצמה אדם מאד מיוחד במינו. וכמובן שללא זה, זה לא היה עובד.

../images/Emo39.gif כן או לא, כן או לא, כן או לא

לפני כך וכך שנים נולד משה אלבאום. אדם שעבר הרבה קשיים ואירועים בחייו, פיתח שיטות לרפא את מכאוביו ולשפר לעצמו את איכות חייו, ומיומנות ההישרדות שלו ראויה להערכה. חלק מהשיטות שפיתח בעצמו מוכרות כשיטות רבות אחרות, אבל כמו שקורה גם בבישול, כשמישהו בטוח שהוא המציא מתכון חדש, מסתבר שעוד מישהו במקום אחר חשב והמציא בדיוק מאכל כזה במתכון דומה. אותו אלבאום הוא פנומן נקודה. את שיטתו העביר לאחרים במידה שיכול היה לעשות זאת, וחלק מהמטפלים אכן טובים – וחלק לא, כמו שקורה בכל מוסד המוציא תלמידיו... הם לא פנומנים. לאחר שנים עזב אלבאום את מכון אלבאום – ופינה את מקומו לאיש עסקים, מסיבותיו הוא (שלא זה המקום לפרטן). כאז כן עתה – גם הלימודים וגם הטיפולים יקרים
אפילו לעשירון העליון. המטפלים מצליחים בחלקם ואינם מצליחים בחלקם האחר. זה לא עניין מדעי, זה או מתאים או לא מתאים. באופן אישי היכרתי מספר תלמידים שלמדו שם – בחלק חל שיפור בתנועתיות שלהם, ובחלק השינוי היחיד שהיה – שלהורים שלהם נשאר פחות כסף בבנק. כמו כן היכרתי אנשים שלמדו שם - לחלק זה היה מוצלח, לחלק ממש ממש לא. מכון אלבאום הוא מותג, לא תמיד מצדיק את עצמו, ולפני שמאמצים או פוסלים, יש לבדוק באופן אישי – ובעיקר לשמוע מפה לאוזן – וללכת רק אם ידוע שהמטפל המטפל בילד שלכם הוא מטפל מצליח, או בעל גישה מקובלת עליכם. לעניין אבחון בכף היד, נראה לי שזה ויכוח אחר, אני מוכנה בהחלט לדון בסוגיה זו, להוכיח, לספר, להתווכח.

zivadina

New member
לסיכום, כדי להיות מהימנים

מטפלי "אלבאום" צריכים לדעת להגדיר באילו תחומים מדויקים הטיפול שלהם עוזר, ולא לזרוק סיסמאות באוויר. בנוסף, הם צריכים לדעת לאבחן נכון ולהגיד באילו בעיות של הילד הם יוכלו לעזור ובאילו בעיות לא. אם תהיה להם "אמת בפרסום", אנשים ירצו לבוא לטיפול וידעו בדיוק לאילו תוצאות לקוות, ואז לא תהיה אכזבה ולא האשמות בשרלטנות. לדעתי, כאשר כל המטפלים השונים ילמדו להבטיח בדיוק את מה שהם יכולים לקיים, יהיו להם יותר מטופלים.

orne15

New member
../images/Emo51.gif לכולכם

בדיעבד אני חושבת שלא הסברתי נכון, אז נתחיל שוב אני אמא לילדה בת 11 מאובחנת ומטופלת בקונצרטה ותחושתי שגם ילדתי בת ה-7 (כיתה א,) ולכן אני ממתינה לאיבחון. אני מאמינה בטיפול הנוכחי אך מחפשת גם דברים אחרים כתוספת. בחודשים האחרונים עברתי סדנת רייקי 1 + 2 ומעוניינת גם במאסטר. אני מחפשת דרכים לשלב את הרייקי ADHD לא במקום הקונצרטה אלא יחד איתה. אשמח לקבל רעיונות

למעלה