מרכוז - 112 טכניקות

קמהדנו

New member
מרכוז - 112 טכניקות

למי שמכיר מהשיטות של אושו, היו לא מעט שהתחילו במילים "שיווה אמר".. אז אמר! למה מה, זה כמו המשחק simon says?
בכל אופן, המקור הוא כתב עתיק (מאוד) שבו שיווה נותן יותר ממאה הנחיות מדיטציה, שנקרא centering עדיין לא הצלחתי לשכנע את שיווה להתארח בפורום, למרות שיש סימני נפט שהוא מתקרב, לפי הגעש והמהומה הנה קישור שמכיל את כל הטכניקות - 112 תגידו מה דעתכם, נסיונכם, וכו...

אני אוהב אותן מאוד

פעם ראשונה שנתקלתי בהן הייתה דווקא בספר הנהדר "חכמת-זן". אין לי ניסיון מעשי-אישי בטכניקות אלה, אבל אני מכיר מעט שבמעט את המסורת שלהן שהיא נפלאה לדעתי (שיוואיזם קאשמירי כמדומני). למי שרוצה להציץ לעולם המופלא של שיווה והקרובים לו מוזמן להיכנס גם לכאן.

קמהדנו

New member
והן אוהבות אותך

הן מופיעות בספר "זן בשר זן עצמות" (מתכון דיאטטי לימי החורף?), כמקור קדום לזן, מאיזור קשמיר. קצת מוזר, בהתחשב בכך ששיווה הוא ה-גבר שם
בכלל שיווה, האל שלא הובן כהלכה חחח הנחת העבודה שלי היא, שלקפץ מאחת לשנייה לא ייתן כלום, וצריך להשקיע לפחות שבועות בטכניקה אחת. רק שהמשפטים הקצרים לא ברורים לי מספיק בדרך כלל. יש כאן גם לא מעט דמיון מודרך

כדי שנבין את המשפטים הקצרים

צריך מורה. ההוראות הטאנטריות כמו גם אלה באלכימיה הטאואיסטית וגם בבודהיזם הטיבטי תמיד נכתבות חסרות בטקסט, ואת מה שחסר משלים המורה בהוראות שבעל-פה פנים מול פנים עם תלמידו.

למעלה