מרכבות האלים

Enderew

New member
מרכבות האלים

מי קרא? מה אתם חושבים על הספר? ועל הקשר שלו לסטארגייט? עד כמה לדעתכם יוצרי הסדרה קיבלו ממנו השראה?

subatoi

New member
אני.

קראתי לפני לא מעט שנים, אותו וכמה מהמשכיו. אני לא זוכר הרבה, אבל את הרעיון הכללי אני די זוכר. האמת היא כשאני חושב על זה, אני כן זוכר כמה דוגמאות כנראה שהשאירו עליי רושם כ"כ גדול כשהייתי ילד, שאני כן זוכר אותן: "תעלות החשמל" ההפוכות אצל האינקה/מאיה/ווטאבר, הבניין השלם ההפוך באלוהים-יודע-איפה, מישור נסקה עם הציורים הענקיים, איי הפסחא (למרות שזו לא חכמה לזכור את זה, די מפורסם גם ממקומות אחרים), וכל הציורים של האסטרונאוטים למיניהם. השראה? לא יודע. ברור שהרעיון הכללי זהה. אם הם קיבלו השראה דווקא ממנו? תלוי כמה הרעיון הזה נפוץ מחוץ לספריו של פון דניקן, זה כבר אני לא יודע ולא בקיא. אבל יש בזה דמיון מסוים ומשעשע. אם היה לי כוח/זמן, הייתי קורא אותם שוב, ומחפש מידע באינטרנט כדי לקרוא מידע עכשווי (שתומך/מפריך את פון דניקן), ובעיקר תמונות (גדולות, והכי חשוב - צבעוניות
).

subatoi

New member
מחר בנשיונל ג'יאוגרפיק, אפרופו דניקן,

יש תכנית על דברים כאלה. עדויות לדברים מתקדמים על כדה"א, ארכיאולוגיה וכד'. ככה גיליתי מהעיתון היום. בעיתון זה נשמע קצת יותר מעניין. 22:00 בערב.

למעלה