מרינה בחיפה

• פותח הנושא lizlu
  • פורסם בתאריך
כמה ילדים שטו בהרצליה ואשדוד....

לפני בנית המרינות? וכמה היום? אין בכלל מקום להשוואה.
אם בעכו, חיפה ונהריה תהיה באמת תשתית מתאימה, אני בטוח שפעילות הילדים תכפיל את עצמה פי עשרות מונים אם לא אלפים.
.
נכון להיום, אני לא רואה את עצמי מפליג בסנונית או ליוויתנית לקפריסין או מצרים (בלי קשר לפוליטיקה)
פעם אחרונה שהפלגתי ללרנקה, לפני כשלוש שנים, זה היה בכלי של פחות מ-30 פיט, אם זה לא היה לעשות טובה לחבר (יצאתי כסקיפר) אני בספק אם הייתי מצטרף. סתם להפגת שבת, אין לי בעיה.
מה לעשות, מתבגרים ... (מזדקנים)

rmizrahe

New member
מרינה בעכו

לצערי אן בעכו עניין ואין מי שיוביל את התהליך ברשות המקומית ,
יותר מזה יש ניסיון להפיק טיילת עץ לאורך קציני-ים שזה המקום לבניית מרינה גדולה ובין לאומית,
אם יש ערך מוסף מלא זו אך ורק מרינה גדולה בעכו ,העיר תרכוש שוב את מעמדה הימי ההיסטורי במפת הים התיכון וזה מה שעושים באגן הים ,התיכון קושרים היסטוריה עם משאב הים...עמי

roni61

New member
מרינה בעכו- עמדת הירוקים

לצערי טל- אתה טועה.
הירוקים התנגדו להקמת המרינה בלי כל קשר לנושא הנדל"ן.
הנימוק היה ששובר הגלים יסתיר את חומת העיר העתיקה מכיוון ( שים לב) מערב ומדרום.
הבה ונבדוק מי נמצא ממערב ומדרום- בדיוק אלו שנזקקים לשובר הגלים- המשיטים.
הייתה אפילו הצעה הזוייה של נציג רשות העתיקות ( בעל היאכטה העוגנת בביטחה בהרצליה המתנגד לתוספת/ הרחבת מרינות) שיזרקו עוגן כמו שעגנו בתקופת נפוליאון. לשאלתי מה יעשו בים קשה ענה " שיעלו ליבשה"
אני שוקל להוציא את ספינתו מהרצליה ולהעלותה ליבשה ובכך לפנות לפחות מקום עגינה אחד לשייט "נורמלי".
בשורה התחתונה התנגדות הירוקים נובעת מטבעם "המתנגד הסדרתי" ולא משיקולי הגנת/שמירת הסביבה וממש אינה קשורה במקרה זה לשיקולי נדל"ן.
דווקא עיריית עכו מאד תמכה בתכנית, ואכן חוף קציני ים עכו אמור היה להפוך לחזית המרינה וכעת המכסימום שיהיה שם- זו טיילת ו/או כביש כניסה לעיר.

roni61

New member
הכל מוקלט, אבל לדעתי לא מתומלל-

תכנית עכו חוף דרומי שהוצגה לוועדה לשמירת הסביבה החופית ע"י המתכננים ביחד עם היזם- מינהל מקרקעי ישראל, לפני כשנה וחצי לדעתי.
זאת אחרי עבודה מדהימה של המתכננים שנמשכה כ- 10 שנים, הרחבת הנמל הייתה חלק קטן מהתכנית הכוללת, חלק מהתכנית אושר להמשך תכנון, נושא הרחבת הנמל - נגנז, יותר נכון- אמרו לנו שאפשר להמשיך תכנון, רק ללא שובר ושאם יש פתרון אחר שננסה שוב.

gerson1

New member
למען הדיוק ה"הסטורי" היה נדל"ן והרבה נדל"ן

http://www.teva.org.il/?CategoryID=951&ArticleID=5556
בערך פי 5 מגורים מאשר בהרצליה
ייבוש ניכר בים
תכנית המרינה:
http://www.tabainfo.co.il/entity/מרינה -עכו-2084710
ומהכתבה ב"הארץ":

בחלק הדרום-מערבי של העיר העתיקה בעכו, שהוכרזה אתר מורשת עולמי, מנסה מינהל מקרקעי ישראל, זה כמה שנים, לקדם את תוכנית "חוף עכו הדרומי". התוכנית כוללת, בין השאר, ייבוש שטח ים ובניית אלפי יחידות מגורים, חדרי מלון ודירות נופש, והקמת מרינה חדשה.

עיריית עכו חשבה שאין זו הדרך הנכונה לפתח את חופי העיר והיא מנסה לקדם תוכנית אחרת, שהחברה להגנת הטבע תומכת בה. "תוכנית העירייה מציעה לייבש שטח קטן יותר של הים, עד הקו שאליו הגיע החוף בעבר", מסביר דרום. "יש בה פחות בינוי, חוף רחצה רגיל וטיילת להולכי רגל".

סוניה

New member
ירוקים בעד הנגד

ירוקים הפכו לטרנד מאוס שתפקידו להתנגד כמעט לכל - ואפשר בכמה מהמקרים גם להבין אינטרסים.
הטרנד הירוק הזה מגלגל ועולה לכולנו המון כסף - וזה יתגלה ביום מן הימים וכנראה ייעלם. או שלא - בגלל סכומי העתק המתגלגלים בעסק.
מרינות לצד ערים עתיקות כמו עכו יש בכל הים התיכון (קירניה, רודוס) כמו גם מרינות לצד נמלים מסחריים (לרנקה) ואלה דוגמאות רק מקרוב. יש עוד המון.

zina71955

New member
אני מסכים עם מה שכתבת למעט הדוגמאות

יש הבדל יסודי בין בניית מרינה כנמל שובר גלים עם עורף נדל"ני לבין מעגנים/נמלים טבעיים/עתיקים שמשרתים כלי שייט מאות בשנים. ה"מרינה" הישנה בקירניה היא למעשה הנמל הונציאני העתיק כמעט במקורו עם שובר גלים מעובה על בסיס הישן. המרינה הנוכחית שם נמצאית בתוך הנמל המסחרי מייל אחד מערבה. מנדרקי של רודוס גם היא מבוססת על הנמל העתיק הראשון ברודוס. לא צריך היה לעשות הרבה לצורך פיתוח המקום למעגן מודרני. לגבי עכו, לעניות דעתי השגיאה הייתה במקור כשבנו אותו. אפשר היה לעניות דעתי להשתמש בתשתית שובר הגלים הצלבני הנמצא מדרום לזה הקיים וליצור מעגן שונה בתכלית עד אי הזבובים. חשבו על זה אז? תמיהני. ו - אני מסכים שיש דוגמאות רבות בים התיכון לשימוש מושכל בתשתיות עבר ליצירת ההווה.

zina71955

New member
קראתי עכשיו בעיון את אשר כתבת ברשומה זו

בגדול אני מסכים עמך שהאינטרסים והטיעונים של הירוקים/רשות עתיקות/הגנת הטבע ודומיהם פעמים רבות הזויים ואינם ענייניים, אך דבר אחר מתוך הכתוב קצת מפריע לי. כתבת "אני שוקל להוציא את ספינתו מהרצליה.........".וגומר. יש להניח ולקוות שהכתוב הוא על דרך ההיתול. שאם לא כן יש בכתוב נופך של שירות ציבורי שהשררה סימאה את עיניו ושיבשה את דעתו. ועימך הסליחה.

roni61

New member
אילן זה לא על דרך ההיתול- אלא דרך התסכול

הצביעות הבוטה וחסרת הבושה של אדם שיודע מהו ים ומה נדרש לכלי שייט בנמל, המתנגד להרחבת מרינה ו/או הקמת מרינות נוספות ובאותה נשימה/ רשימה מציין (ויש לי את זה בכתובים) שהיאכטה שלו עוגנת לבטח במרינה הרצליה- פשוט מקוממת.
ולכן -כן, מאד מתחשק למצוא איזה תרגיל ולהודיע לו שאין מקום בעבורו בהרצליה, אבל, מצאנו לו מקום מצויין לעגינה במפרץ עכו- על עוגן, וכשהים יעלה אנו ממליצים לו להעלות את ספינתו ליבשה. איך??- ככה.

zina71955

New member
דחילק רוני. לי מותר, לך אסור.

בעמקי ליבך - כן. אכן - מתסכל ומקומםׁ

lunatick

New member
נלבישך שמלת בטון ומלט

אין מקום למרינה בעכו, מה שחסר בעכו זה שישמרו על מהירות סבירה בתוך המפרץ ואם אפשר להנמיך את הרמקולים.
ההחלטה לא להקים מרינה בחוף בת גלים נכונה לדעתי. יש מקום להגדיל את מעגן שביט ואני מקווה שזה הכיוון וזה מה שיקרה.
הרבה לפני שהייתה מרינה בהרצליה הייתה בחוף הנכים פעילות שוקקת של סירות קטנות כולל ילדים. יואב

טל פש

New member
מרינה בעכו- האופציה השפוייה

לכול המגיבים לנושא תודה,

לדעתי מעגנה משופרת ומוגדלת בעכו יכולה להיות מקור משיכה תיירותי ( עולמי ומקומי) ומנוף צמיחה לעכו ולצפון כולו.

אני מדמיין יציאה בבוקר יום שבת מחיפה , הפלגה נחמדה לעכו, ארוחת צהריים וחזרה לשנ"צ .

לא נחמד?

אני לא מבין למה זה חייב להיות פרוייקט כזה גרנדיוזי - האם יש למישהו פרטים על התוכנית האלטרנטיבית שמקודמת ע"י החברה להגנת הטבע (תודה לגרשון עלהקישורים)?

טל

sun day

New member
כבר לפני 35 שנה

קמנו בבקר ירדנו לקישון הפלגנו לעכו ,עגנו בנמל-לא היתה מעגנה ל"יאכטות" .קנינו חומוס ופיתות ואבטיח וחזרנו שמחים לקישון.
זה אפשרי גם היום ,לא מזמן ביקרנו בעכו,נקשרנו לקצה רציף,ירדנו ,אכלנו חומוס וחזרנו.

ולטובת הנוסטלגיה שנת התמונות לא לפני 1974. חברי מועדון כרמל עגנו ולא היו מרותקים לרציף. איך נאמר .... הרבה מים מזוהמים זרמו בקישון אבל מי שהפליג באותם ימים,היו "משוגעים" לדבר שכשרכשו first 27 הרגישו בשמיים.

מה היה מצב המדרכות והכבישים לפני 35 שנים?...

מה דעתך על הגשרים הנבנים בכניסה לעכו?
ולידיעתך, מאז יש הרבה יותר תושבים, הרבה יותר שייטים, הרבה יותר סירות,,,, אצל רוב האנשים החיים לא נעצרו ולא נגמרו לפני 35 שנים.
.
נוסטלגיה זה נחמד, גם אני אוהב נוסטלגיה, אבל החיים זה דבר דינמי...גם צרכים של אנשים זה דבר דינמי.

sun day

New member
מצב המדרכו כשהיה

לא ייצרו עדיין סטטוס חברתי למדרכות.
נכון יש יותר אנשים ויש יותר סקיפרים אבל אין הרבה יותר שייטים.
ונכון שהרוב רוצה לחנות ליד הבית,אבל מעגנה גדולה בקישון תפתור מצוקת חניה לכל השייטים.
לא צריך להיות חמדנים ולרצות את מה ששיך לכולם כשיש ממנו כ"כ מעט.

את קובעת דבר והיפוכו...

וממשיכה להשתלח. (חזירים, חמדנים)
שייך לכולם, לא רק לירוקים. (ירוקים זה סוג של פטרנליזם)
כמה שזכור לי הם לא עברו את אחוז החסימה?

למעלה