מרימים את הגפן

raindog1

New member
מרימים את הגפן

בקיץ שאלתי כאן איך להרים גפן שהשתרעה לה על הרצפה לסוכה שאבנה לה, וטובי המוחות ייעצו לי לחכות שתשיר פירות ועלים, וכך עשיתי. עכשיו היא עירומה, בניתי הסוכה, ואני תוהה איך הכי טוב לחבר את שתיהן. בינתיים קבעתי את אחד העמודים קרוב לגזע הגפן, ואני חושב למשוך את הענפים אל גג הסוכה. דה עקא, שלענפים פיצולים רבים בגובה מינימלי; האם כדאי לגזום אותם, ולהשאיר רק את אלה שמתפצלים מעל לגג? ובכלל, בכרמים אני רואה שתחילת כל עונה גוזמים את רוב ענפי הגפן; האם כדאי גם לי לעשות כך? ומה עם השקיה? תודה, ריין נ.ב. עכשיו זמן הייחורים, נכון?

raindog1

New member
יש עצה, אנשים טובים? (מקפיץ)

כי הגפן מחכה, ואני - אנה אני בא?

shlumbergera

New member
לגזום כן.אם אתה רואה חקלאי עושה משה

משהו וגם חבריו עושים כמוהו, אז תעשה גם אתה. ברור שאתה יכול לשאול אותם מה הם עושים ולמה ולהסתכל. ככה לומדים הכי טוב. תבחר את הענפים הצעירים, הבהירים. אותם תגזום עד גובה 5 - 10 ס"מ מנקודת החיבור שלהם לגזע הכהה, המעוצה, המחוספס. אפשר להרים ולהצמיד את הענפים לעמודים אבל אל תשאיר אותם תלויים באויר. לך עם הזחילה שלהם על האדמה עד שתגיע קרוב לעמודים ומשם תצמיד. ואל תילחץ, גם אם תעשה את זה בעוד שבועיים עדיין אתה בעונה.

raindog1

New member
נו, ובאמת למה?

כי לי נראה שלגזום את הענפים זה להחזיר את הגפן לאחור, ולצמצם את "אתרי" האשכולות, וכך את כמות הפרי. אבל כנראה אני טועה. או שאתה לא חקלאי?

Rebeccan

New member
הגיזום בגפן מעודד צימוח

צימוח של ענפים צעירים על ענפים אלה יפרחו הפרחים סמדר ויניבו הפירות ענבים הייתרון בגיזום עמוק בגפן הוא חיזוק הצמח - ועידוד ליצירת ענפים חדשים לא חייבים, אבל כדאי
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
בהמשך למה שכתבה 'רבקה'....

את הגפן שלי גזמת, גם בעת שצמחו ענפים חדשים, וממשיך עדיין, כל שנה, לגזום / לזמור..., מכמה סיבות: א. כדי לכוון את הענפים שילכו לאן שאני רוצה. ב. מדלל ענפים מרובים מדי, כדי שלא יסתירו את השמש. ג. ענפים שרוצים 'לעבור לשכנים' או שמתחילים לרוץ לכיוון הירקות או העצים. ד. חשוב במיוחד לגפן צעירה - לא לתת להרבה ענפים לצמוח, בשנים הראשונות, להותיר רק כמה ענפים ראשיים, כדי לעודד את הגפן ולחזק אותה, ולקבל פרי.. עוד בצעירותה. עדיף שהיא 'תשקיע אנרגייה' בגידול פרי, במקום להגיע לקומה שנייה, לחדר השינה או לגג. ה. כשהגפן גבר מכסה את הסוכה, ויש פרי, שמתי לב, שאם מגיעים 'ברחשים' (נו, אזור חקלאי מסביב, או לא ?!), הם משתכנים על הענפים הצעירים ועל העלים הקטנים, ולא על העלים המבוגרים. ומאחר ואני 'ירוק' ולא מרסס בכלום, אז.. אני מעיף מבט פעם ביומיים או שלושה, וקוטם את הליבלובים הצעירים, לטובת הענבים, וכך לא סובל מברחשים.

r66

New member
אוי, בדיוק הבעל שלי העלה את הגפן

לגובה, ביום שישי. הוא תקע מוט ברזל ארוך לגובה הסככה והעביר חוטי ברזל כמו "קורי עכביש" ואז ליפף את הגפן כלפי מעלה. אם אזכור אצלם. כל שנה הוא גוזם את הכל, משאיר כ- 2-3 מטר אורך לכל ענף. זה בדיוק הזמן לייחורים.

רוּפֵן

New member
מאז ראש חודש שבט, החלו בגיזום גפנים

אז.. הצטייד במזמרה חדה, משחת עצים והתחל לגזום, ללא חשש. אם הגפן ממוקמת בפינת הסוכה, השאר רק 2 ענפים מרכזיים שיתפצלו לצדי הסוכה. אם הגפן ממוקמת במרכז אחת הדפנות, תן ל3 או 4 ענפים עיקריים לטפס אל גג הסוכה. הענפים שהשארת יהיו ה"שתי" של הגפן שתכסה את הסוכה. תוך שבוע עד שבועיים, תחזה כבר בצימוח חדש ולבלובים של הגפן, ואז תמשיך לשמור על ענפים "רצויים ומתאימים" שליכו לכיוונים הרצויים לך - לרוחב הסוכה, במרחקים של כ 30 ס" האחד מהשני..., ואת השאר, גזום. כל ענף בעובי "עיפרון" ומעלה שאתה גוזם, מרח את החתך במשחת עצים. בשנים הבאות, תגזום גם את כל הענפים למעט 2 הענפים הראשיים המקיפים את גג הסוכה, וכך תשמור על סוכה עם 'חצי צל'. כן, הזמן כעת מתאים מאוד לייחורים - רק להזהר מימים של שמש חזקה, כמו שהיו בימים האחרונים של השבוע שחלף. בימים כאלהף יש להצל על הייחורים. השקייה - בריסוס. כדי שכל הייחור יישאר לח, מבלי להציף את האדמה.

raindog1

New member
תודה תודה

לכל המשיבים. קצת קשה לי (נפשית) לגזום כ"כ הרבה כפי שאתם ממליצים, אבל אני מבטיח לנסות.

רוּפֵן

New member
ראה את שירשור התמונות שהכנסתי הבוקר

התמונות האחרונות, מראות את הגיזום שנעשה בשבועיים האחרונים לגפני היין בכרמים שמסביב לנו

רוּפֵן

New member
השאלה היא, איך היא נראית ?

אם היא כבר גדולה ונתנה פרי טוב, אין צורך ! כי שורשיה כבר התפשטו מתחת לגינה אל המקומות המתאימים והנראים לה, והיא נמצאת כבר, למעשה, בכל הגינה, מתחת לפני הקרקע.

למעלה