מריחת פלסטלינה

נועה4444

New member
מריחת פלסטלינה

עבור אלו מטרות אתן משתמשות בתרגיל מריחת פלסטלינה בקליניקה?

נאוה ר

New member
הסברה המקובלת היא

שמשתמשים בזה לחיזוק כפות ידיים והפרדת אצבעות. אבל כיוון שלהרבה ילדים יש היפראלסטיות יוצא שפעילות זאת עושה יותר נזק מתועלת. אלא אם כן את מפקחת על התנועה המדוייקת ואז אפשר להכין מגנטים יפים או להשתמש בפעילות הזאת להפנמת נושא המבוך.

mikile8

New member
מהו הנזק?

נאוה, אודה לך אם תסבירי מדוע לילדים עם היפר אלסטיות (האם הכוונה לגמישות יתר?)מריחת פלסטלינה תגרום לנזק?

כי היא עלולה להגמיש אותם עוד יותר

חשוב לכוון את התנועה שתהיה הפוכה לכיוון הגמישות האקסטנסורי- כלומר לוודא שהמפרק מכופף מעט- וכך יתחזקו השרירים הפלקסורים שאמורים לאזן את המפרק הגמיש. (מקווה שזו היתה כוונתה- זה בכל מקרה על פי הבנתי)

א ו ט י

New member
גם לא אצל ילדים

אני מכירה את התרגול לא מקליניקה של ילדים אלא דוקא מקליניקה של כף יד. הטכניקה מסייעת בחיזוק של השרירים האינטרינסים בעקרון, אבל היא לא מתאימה לכל אחד מכיוון שהיא יכולה להגביר טונוס לפעמים ולא לכולם זה מתאים. יחד עם העובדה שהיא לא טכניקה פונקציונלית ממש הייתי ממליצה לך למצוא רעיונות אחרים לתרגול דומה כמו למשל מריחת צבעי פנדה על נייר וכך את עושה את תרגול החיזוק של האינטרינסים וגם יוצרת מוצר.

Mנטה

New member
נתקלתם בפלסטלינה החדשה ?

זאת שעשויה מכדורונים קטנים ? למישהי יש נסיון אתה ? היא לא מיועדת למריחה אלא לבניה ונראית יותר סימפטית גם מהבצק וגם מהפלסטלינה הרגילה. למישהי יש נסיון אתה ?

עדי 5

New member
כן,היום הראו לי אותה בגן

יש ילדים שנהנים מאד לעבוד איתה ויש כאלה שהמרקם שלה מפריע להם. היא מעט דביקה אבל לאחר שימוש ולישה אין על הידיים שום שאריות. אני מאד נהניתי להתעסק איתה היום. היא קיימת ב5-6 צבעים וניתן ליצור איתה דגמים וצורות

mig76

New member
אסור לילדים מתחת לגיל 3

כן. זה חומר מאוד נחמד (ששמו קצת מורכב ולכן שכחתי אותו) שעשוי מגרגירים/כדורים קטנים הדבוקים יחד במין דבק שכזה, שלא משאיר אח"כ תחושה דביקה בידיים. באמת נהדר ליצור איתו אותיות ומספרים וכו' כיוון שהוא קל מאוד לפיסול ולא צריך כח על מנת ללוש אותו. רק שימו לב שכתוב על האריזה שהחומר רעיל (אסור להכניס אותו לפה) וכמו כן יש סכנת חנק מבליעה של החומר (עשוי מכדורים קטנים) ולכן השימוש בו אסור בהחלט לילדים מתחת לגיל 3.

עדי 5

New member
על כל מוצר מיובא כתוב

אסור לילדים מתחת לגיל 3,גם על משחקים שברור שמותאמים לתינוקות וילדים קטנים. חשוב להיות ליד ילד קטן שמכניס דברים קטנים לפה על מנת למנוע חמק. אם איני טועה השם הוא פולילינה

כן. הוא נקרא פלולינה

לטעמי יש בו משהו מאד דוחה בגלל הדביקות , גם אם היא לא נשארת אחרי המשחק. היתרון הנוסף הוא שאינה מתיבשת וניתן שוב ושוב לפרק וליצור מחדש.

נאוה ר

New member
נגעתי מיששתי הרחתי וטרם טעמתי...

די מגעיל לטעמי ויכנס לשימוש כמו הבצק הקנוי רק כשחייבים....

למעלה