מרידה 905 ובעיות גב

אהד6

New member
מרידה 905 ובעיות גב

מה ההמלצה שלכם. האם כדאי לקנות מרידה 905 פול אולטגרה או לא. שנית אם יש בעיות גב, האם כדאי/ ניתן להכנס לתחום הכביש מהשטח? תודה מראש

ydolev

New member
שנה וחצי אחרי פריצת דיסק אני רוכב כביש ללא

כל בעיה. לפני שנה וחצי היתה לי פריצה די חמורה. באיכילוב רצו כבר לנתח אותי אבל ברחתי להם להדסה הר-הצופים. שם החליטו לוותר לי. יותר מזה, המתמחה באיכילוב היה בחור שרוכב והוא טען שאני יכול לשכוח מרכיבה אם לא ינתחו אותי. אחרי הפריצה, מכרתי את הקנונדייל. אחרי שנה שלמה, קניתי מרידה 904 רק כדי לראות אם אני יכול לרכוב, לקחתי אותן למכוון מקצועי והתחלתי לאט והיום אין לי שום בעיה ברכיבות של עד 100 ק"מ. יותר לא ניסיתי ואני מאמין שלא תהיה לי בעיה. בעיני רכיבת שטח, לא רכיבת שבילי כורכר, יותר מכבידה על הגב אבל סגנון הרכיבה זה עניין אישי. במיוחד שבשטח נופלים הרבה יותר מהאופניים ואז אפילו אם הגב לא יפגע מהמכה הישירה, הוא יסבול מהפיתול של הגוף בניסיון הבלימה. המלצות: 1. לכוון את האופניים. 2. כל 40 דקות בערך אני מזדקף לרכיבה בישיבה מלאה, ללא ידיים על הכידון, אגודלים לצידי חוט השדרה ומתמתח, תענוג עיליי שממש עוזר לי. אם אני לא אעשה זאת אז אני אתחיל להרגיש קצת כבדות בגב. כמובן לא ממולץ שמישהו יושב לך על הגלגל האחורי. 3. להקפיד לחזק את שרירי הבטן הפנימיים. כחלק משרותי הפיזיוטרפיה של מכבי יש בית ספר לגב, מומלץ. אבל גם באינטרנט תמצא תרגילים כמו עמידת כלב ולהרים יד-רגל צולבת או לשכב על המרפקים ולעשות תנועות רכיבה ברגליים. בהצלחה

ydolev

New member
המלצה נוספת

הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מתקין אירובר. אני חושב שהתנוחה היא מאוד אגרסיבית לגב. הזווית בין הראש לשכמות גורם למתיחה קיצונית של כל החוליות.

forester404

New member
האם הפריצה קרתה בזמן רכיבה ?

האם יש סימנים מקדימים ? תודה

ydolev

New member
לא וכן

פריצה זה בדרך כלל תהליך ארוך. רכבתי על קנונדייל שהיו עם גלגל 650 שהיו בעלות מבנה מאוד נג"ש. אי אפשר כמעט היה להניח את כפות הידים על הטופ טיוב אלה רק על האירובר או למטה כלומר תנוחת ארנבת מוקצנת, אני כמובן לא לקחתי אותם לכיוון וככה העמסתי והעמסתי על הגב שאולי היה כבר קצת רגיש מקודם. באותה תקופה גם הייתי הרבה על הכביש עם רכב די דפוק ובסוף השיא היה התהפכות עם האופניים במהירות די גבוה. שבועיים אחרי זה הדיסק "התעופף" כלומר זה תהליך שבהחלט לאופניים יש חלק. סימנים מקדימים? שהייתי מגיע, נניח, לבר-בהר היה לוקח לי דקה להתיישר ופעם אפילו חבר עזר על לעשות את זה. בסוף נסיעה ארוכה ברכב, היה קשה לי להתיישר והייתי נתלה על הדלת ואז יוצא והולך טיפה בצליעה ושוכח מזה.

אהד6

New member
תודה רבה

מהפחד בהתחלה בגלל כל הסיפורים מסביב קניתי אופני שטח. אני מאוד נהנה איתם, אבל... החלום זה אופני כביש... ומפה השאלה הנוספת. האם המחיר סביר למרידה 905=5000 ש"ח? חוץ מזה וסליחה מראש על השאלה מה זה נג"ש?

ydolev

New member
נג"ש - נגד שעון

בתחרויות נגד שעון ו/או תריאטלון, הרוכב אינו מוגן על ידי המובילים מפני הרוח כי הוא רוכב לבדו ולכן הוא מנסה לצמצם את שטח הפנים שלו כדי להיות הרבה יותר אירודינמי ולכן הוא מכונס יותר. http://en.wikipedia.org/wiki/Time_trial_bicycle אני קניתי את שלי לפני חצי שנה משומשות במצב מעולה, אולי רכבו עליהם 5 פעמים, בערך ב 3,000 שקל. 905 אמור להיות קצת יותר יקר. אני לא יודע אם המחיר שאתה נוקב זה לחדש או למשומש, גלגלים כו ואני גם לא ממש אוהב להתעסק עם מחירי אופניים אבל אם אתה שואל אותי אז יש המון משומש במצב מעולה בשוק ומה שאני חיפשתי זה משהו זול כדי לראות שאני מסוגל בכלל לרכוב. אני גם חושב שההבדל (שאלוהים וחברי הפורום יסלחו לי) בין אופניים יקרות וזולות בכביש הוא לא משמעותי כמו בשטח. כאן הכל כמעט זה בראש. העיקר זה לחפש אופניים שיתאימו לך בגודל ועל זה אתה חייב להתעקש

ydolev

New member
עוד משהו

אני חושב שקומפקט יגן על הגב שלך. לא הייתי מתחיל עם קראנק רגיל.

אהד6

New member
דבר ראשון תודה

דברש שני- המרידה 905 החדש מגיע הם מערכות אולטגרה, 2 גלגלים מקדימה ו10 מאחורה. לאישתי אני מחליף את האופניים למרידה 905 אבל זה ליום הולדת ובהפתעה (טריאתלון). דבר שלישי- מה ההבדל בקרנק קומפקט. אני רוכב בשטח בערך 3-4 פעמים בשבוע וחושב להעביר פעם או פעמיים לכביש ולרכוב במקביל.

ydolev

New member
אני חושב שמחיר הוא סביר לאופניים עם אולטגרה

אבל אני ממש לא אוהב להכנס לכל הנושא של מחירים. קומפקט הוא קראנק קטן יותר כלומר יחס העברה הוא כזה שמאפשר לטפס עליות יותר בקלות כלומר לסובב את הרגליים יותר מהר ועם פחות כוח כלומר לא תיתן כל כך קונטרה עם הגב בעליות. כמו כל דבר יש לו חסרון וזה שהמהירות הסופית במישור תהיה קצת יותר נמוכה. אם היא תשתמש בהם והיא תריאטלטית אז אולי לא כדאי לה קומפקט כי תריאטלון זה בדרך כלל במישור אבל אני ממש לא מבין בתריאטלונים. התאמה אם האופניים יתאימו לאישתך, אז יש סיכוי טוב שלך הם לא יתאימו מבחינת המידה.שניכם בדיוק באותו גובה ואתה מוטת ידיים/רגליים? לא אז אתה לא תוכל לרכוב עליהם לאורך זמן. אני גם חושב שכדאי שהיא תבוא לחנות לקחת אותם כדי שיארגנו אותם בשבילה. גלגלים - הכוונה שלי היא לגלגלי האופניים ולא לגלגלי השיניים. האיכות שלהם היא בהחלט פרמטר במחיר. אבל עוד פעם אני לא המומחה.

למעלה