מריבות מתישות

yulanda1

New member
מריבות מתישות

מה עושים עם מתבגרת עם adhd שמסרבת לשתף אותנו במה שקורה איתה
וחושבת שהיא מסוגלת לנהל את הלימודים והכל בעצמה ולמעשה לא מצליחה, למרות שכבר שחררנו ושחררנו
כדי שתתנהל יותר בעצמאות.
אין לה סבלנות לדבר איתנו מעבר לשני משפטים, אני לא מגזימה!
כשזה עובר את מכסת שני המשפטים היא מתחילה להרים את הקול ולומר שנפסיק ודי ואין לה כוח עכשיו ושמיצינו את הנושא ולמה אנחנו ממשיכים.
הענין הוא שאין אף פעם זמן טוב לדבר, כי היא תמיד חסרת סבלנות כלפינו.
ישנם ימים שאנחנו כמעט לא מדברים, כדי להניח לה לנפשה. גם אז, היא בתחושה שאנחנו "חופרים" מידי.
רק שההערות האלה לעולם לא נאמרות בטון נעים לאוזן.
כאילו כל הזמן במין איום כזה- אין לכם מה לנסות לדבר איתי. לא מתאים לי וזהו.
לפעמים יש תחושה, שרק במקרה אנחנו גרים תחת קורת גג אחת ושאנחנו קיימים רק לספק את רצונותיה ושהיא מצידה לא תעשה אף צעד של
לנסות לרצות אותנו, אפילו בטיפה.
אז נכון שזה אופיני במידה מסוימת לילדים עם adhd, אבל זה כ"כ מתיש שכבר אין חשק לשום דבר אחר.
כאילו התחושה שצריך כל הזמן להיזהר לא להיתקל בפינות שיכאיבו, כי כבר אי אפשר לשאת ולהכיל את הכל.
בסופו של דבר, עם כל זה שאנחנו כאן כדי להכיל ולקבל, גם אנחנו בני אדם שנפגעים ומרגישים שחוקים עד דק....

גיל ההתבגרות

המריבות שאת מתארת אופייניות כל כך לגיל ההתבגרות
הקשיים הספציפיים של הפרעת הקשב יכולים להעצים אותן.
אין ספק שהמתבגרת מתוסכלת מאד ולכן היא מסרבת לשתף אתכם
אי אפשר להכריח ילד בגיל הזה לשתף, וכל שיחה נתפסת אצלם כחפירה.
לטעמי יש שני דברים שאפשר לעשות: להביע אמפתיה לקשיים בלי להוכיח אותה ולשתף אותה בקשיים שלכם.
שתי האפשרויות האלו יכולות לפתוח פתח לשיחה בתנאי שלא תתפתו לתת לה עצות (למרות שאני בטוחה שיש לכם כאלה)
הכי חשוב בגיל הזה לשמור על תקשורת וזה חשוב יותר מהלימודים
פשוט כדי לדעת אם עובר עליה משהו שדורש התערבות רצינית יותר.
הבשורה הטובה היא שגיל ההתבגרות לא נמשך לנצח... קחו אויר
ציפי קוברינסקי

yulanda1

New member
השאלה אם נשארות אנרגיות בעוד כמה שנים

לצערי, הקשיים שלנו לא מענינים אותה.
היא בקושי שואלת איך אנחנו מרגישים.
לא מתענינת במה קורה לנו ואיך עבר עלינו היום.
לפעמים אפילו לא מסיטה מבטה מהמחשב כדי להגיד שלום במפגש עיניים.
לא מתענינת במה קורה עם אחיה ועם שאר העולם, חוץ מחבריה.
חיה לה עם המחשב, סקייפ, טלפון, פייסבוק, מוזיקה, קצת מנגנת,
בקיצור, מאד קשה לחוות זאת ולהגיד שיום אחד יהיה בסדר, כי התחושה תוך כדי היא שממש לא יהיה בסדר!
סתם שיתוף ברגע של ייאוש ועייפות גדולים מאד.

איך שוברים פרדיגמות

אני מציע את שיטת: "שוברים את הכלים ולא משחקים", כי כרגע נוצר דו-שיח בינכם שכל אחד יודע בדיוק מה השני יעשה ובעצם כל אחד מפעיל את השני..., התוצאה היא שכבר נוצרה בינכם שיחה שתוצאותיה ידועות מראש.
הרעיון שאני מציע הוא ליצור שיחה חדשה, אז לגמרי פשוט ומבלי להתנצל יותר מידי (אולי תוך כדי הארוחה), אתם אומרים לה משהו כזה: "מרגע זה אנחנו משנים את הגישה ופותחים דף חדש, מהיום אנחנו לא נריב איתך יותר, מהיום רק נציין דברים טובים שעשית ואת ההצלחות שהשגת". זה יכול להשמע מלאכותי ולא אמין וזאת בדיוק הנקודה !! אתם מתחילים לעשות משהו בצורה מלאכותית שעם הזמן והחזרתיות תהפוך להיות השפה החדשה המדוברת בבית.
תזכרי - חוויות קטנות וצעדים קטנים, יוצרים שינוי גדול.

למעלה