מרטין שובר תדמית

Jon Targaryen

New member
מרטין שובר תדמית

לאורך כל ארבעת הספרו מרטין שובר תבניות רבות או מבהיר דברים חשובים שכבר עלו על כמה בפורום למשל זה שהשלטון לפעמיים מגיע לאנשים הלא נכונים בזמן שהנכונים יושבים בצד(הסיפור של ליסה וסרסי לעומת קטליין ואשה). אני שמתי לב למשהו מאוד מעניין בסוף הספר הראשון והנה הוא: זוכרים בספר משחקי הכס בפרק אחרון של האריה הולכים אנשים לצפות בהוצאה להורג של אדארד סטארק? אז כל מיני אנשים מתחילים לספר על שמועות ששמעו איך רוברט מת למשל :"המלך מת בשעה שהוא אכל חזיר בר" וזאת היא שבירת תבנית לדעתי ,אני יסביר לכם את העיקרון עכשיו. בכל ספר פטאנטזיה תמיד יש איזו שמועה מהעם והיא תמיד נכונה(נגיד עלה דרקון חזק שהשטלת על הממלכה אז יש שמועה שיש איזה מקום שבו אפשר למצוא חרב מקרח חלק שיאפשר להביס את הדרקון). זה מששמעצבן אותי בכל ספרי הפאנטזיה ולמזלי מרטין הרס את התבנית הזאת והחליט לתת לנבואות את המקום השמועות. יהיה נחמד עם תגיבו בנושא.

ארסמוס

New member
"האמת הינה בשר,והשמועה רוטב".

וזה אחד מהדברים שכל כך יפים בכתיבתו של מרטין,אילו היית שומע במציאותנו שלנו שמועה מפורטת להחריד,הנשמעת אמינה לגמרי על כך שבוש השתכר והחליט לשחק קצת עם הכפתור האדום הגדול היית מאמין לזה ללא כל הוכחה מוצקה? מרטין כותב פנטזיה מציאותית,ובאחת שכזו אדם יאמין לשמועה,אמינה או מופרכת,רק עם הינו רוצה לאהאמין לה בכל ליבו,עם הוא צריך להאמין בה,בכל זמן אחר זה בוודאי יהיה תלוי במידת פתיותו של המאזין ובאמינותו של המספר. ושים לב שכמעט תמיד ישנו גרעין של אמת בשמועותיו של מרטין,ומי יודע? אולי לבסוף יתברר שנבואות השחר הינן זיוף אחד גדול ומה שיקבע את גורל וווסטרוז יהיה איכר עם סיפור ביזארי לגבי העובדה שכל המציאות שלהם בעצם נכתבת ע"י סופר הזוי במטרת סיפוק יצר ה"קריאה על שתי נשים מתעלסות" של אנשים שלא יוצאים מספיק לאוויר הפתוח:)

כריכרכה

New member
מאוד יכול להיות שאתה צודק

סביר להניח שמטרת ששאו"ק היא לשבור את ז'אנר הפנטזיה האפית והציפייה שהיה תסתיים בניצחון כביר על האחרים לא עולה איתה בקנה אחד.

למעלה