מרטין ואספרגר

הלדין

New member
מרטין ואספרגר

האם כמה מהדמויות של מרטין לוקות בתסמונת אספרגר? המחשבה עלתה בראשי לאחר הפער בין העובדה שג'יים הוא אדם אינטלגנטי מאד (האסטרטגיה שלו בנהרן פרט לחלק האחרון והמהלך המחושב שלו נגד אדארד ואנשיו הם מהלכים של אדם אינטלגנטי) לבין העובדה שבסיטואציות מסוימות הוא מתנהג כאידיוט גמור בעיקר שהדם עולה לו לראש. מישהו כבר העיר על הנאיביות שלו לגבי עניין גילוי העריות. אני בטוח שמרטין לא התכוון לכתוב את ג'יים כאדם הלוקה בתסמונת אספרגר - זאת לא תסמונת מוכרת בציבור הרחב (אמא שלי חברה בוועדה של עמותת "אפי" שמתפעלת את האתר בין השאר).

תאמינו או לא - עדכון בוינטרפל! ../images/Emo124.gif

כן כן, אחרי הרבה זמן ללא עדכון משמעותי יש לנו משהו לספר לכם
אז ככה - מירב (או כפי שרובנו מכירים אותה - Catelyn) הפכה את התיאוריה המעניינת שהעלתה פה בפורום בנוגע למצואו של טיריון למאמר נהדר שעכשיו נמצא באוסף התיאוריות שבאתר "וינטרפל". המון תודה למירב על ההשקעה והמאמץ
אם למישהו נוסף יש רעיונות לעדכונים (זה יכול להיות מאמרים, שירים, תיאוריות, תקצירים או כל דבר אחר...) נשמח לשמוע ולעדכן את האתר באופן תכוף יותר. http://www.hdm.co.il/winterfell/page.php?id=125 - התיאוריה

Catelyn

New member
תודה על המחמאות ../images/Emo9.gif

נהנתי לכתוב את זה ולתרום קצת לקהילה

האבק

New member
אין בעיה!

אני מוכן להמשיך לחלק מחמאות אם תמשיכי לכתוב תיאוריות

rsmb1

New member
נראה לי שזה מחזק את התיאוריה...

בתור אחת מהדמויות הראשיות אני לא רואה את טיריון מקולל לעד על רצח טיווין (רצח קרוב משפחה). אך לפי התיאוריה טיווין בכלל לא אביו, ולכן טיריון אמור להינצל מהקללה בצורה טבעית (ואמינה) ולא ע"י איזו הנחה של מרטין (הנחות שידוע שהוא לא עושה). עוד נקודה מוזרה על טיריון: כשהוא חזר מהחומה ועבר דרך ווינטרפל (על מנת לתת לבראן איזה תרשים לאוכף) הזאבים תקפו אותו משום מה למרות שהוא דמות די חיובית ולא גרם איזשהו נזק לסטארקים. למה?

rsmb1

New member
סער ידע

שהדוד של ג'יין ווסטרלינג (אני לא בטוח שזה הדוד יכול להיות שהוא תקף מישהו אחר) בגד בו אז זה אומר שאיכשהו גם רוב ידע את זה בתת מודע? משום מה זה לא נשמע כל כך הגיוני.

לדעתי דווקא הגיוני למדיי

אמנם רוב לא חודר למוחו של greywind באותה הצלילות כמו בראן לקיץ, אבל הקשר קיים. ייתכן וברמה מסויימת הוא אכן יודע את כל מה שהזאב שלו יודע. לא במודע, אבל באיזושהי רמה בסיסית, בתת מודע - ייתכן בהחלט. העובדה שאנחנו לא מקבלים POV של רוב לא מאפשרת לנו לדעת לגבייו עד כמה הוא הצליח לפתח את הקשר שלו עם greywind. ייתכן בהחלט וגם הוא חולם עליו, כמו אריה או בראן, אבל פשוט לא מספר על כך לאף אחד כי הוא צריך "להתנהג כמו מלך" ולא להתעסק בשטויות כחלומות (להזכיר, גם אדארד פסל על הסף את כל הסימנים מהם קייטלין הייתה נרתעת. ייתכן ורוב כאן מנסה ללכת בעקבות אביו, שהיה מאוד רציונלי) .

rsmb1

New member
לא היה לי כוח לחפש כותרת מתאימה

כתבת בהודעתך הראשונה ש"הזאבים פועלים על פי מה שהילדים חשים" - הזאבים מונעים על ידי בעליהם ובעצם הבעלים הם המקור למידע של הזאבים. ואילו בהודעתך השנייה "הוא אכן יודע את כל מה שהזאב שלו יודע." - הזאב הוא זה שיודע את הדבר המסתורי ורק לאחר מכן המידע עובר לבעלים, כלומר הזאב פועל עצמאית על פי תחושותיו. אם נסתמך על הודעתך השנייה בלבד(הזאבים פועלים עצמאית). מה שהתכוונתי לשאול בהתחלה הוא, אם הזאבים מונעים על ידי ידיעתם האם הם יודעים (או מרגישים) משהו מוזר לגבי טיריון (למשל היותו טארגריין)?

אתה בעצם שואל האם יש לזאבים ישות נפרדת?

אין לי מושג. אם להסתמך על מה שידוע מבראן, הרי: א. הזאב פועל על פי מה שבראן מרגיש ב. בראן רואה מבעד לעייני הזאב, שומע מבעד לאוזנייו, וגם מעלה את הזכרונות של _הזאב_ מארועים מוקדמים יותר ברגע שהוא חודר למוחו. ג. בראן טוען שהוא "חש בכעס של קיץ" > האם זוהי רק ההשלכה של הרגש של בראן עצמו, על קיץ? או שמע באמת קיץ חש כעס באופן נפרד מבראן? אין לי מושג. אני לא יודעת להגיד לך האם מרטין נתן לזאבים ישות נפרדת או לא.

ואם נשלב את זה

בראן יודע את ל זכרונותיו של הזאב, מודע לכל מה שהזאב יודע והזאב פועל על פי מה שבראן מרגיש (ע"פ מה שנודע לו מהזאב...) זה משלים את המעגל.

rsmb1

New member
אז הגענו להסכמה שלעיתים הזאבים הם

המקור הראשון לידיעות מסויימות, ומשהו אכן גרם לזאבים להרגיש כעס לגבי טיריון ואותו כעס שודר לבעלים ובחזרה אל הזאבים.

The silver star

New member
זאבנים - מחליפי עור,

לאור כל מה שקראנו עליהם בסדרה, אני חושב שהמצב הוא כזה: אין ביטוי לאישיות העצמית של החיה, חלק מישותו של מחליף העור היא החיה. זו הסיבה לכך שהחיות פעלו בתיאום מופלא במקרים רבים עם תחושותיהם של הסטארקים. (אני מניח שלמעשה בין ילדי סטארק לזאבים ישנו קשר מאותו סוג שבין מחליפי עור לחיות שלהם. אם כי ברוב המקרים, חוץ מאצל בראן, הוא לא ממש מפותח. לעומת זאת ניתן בהחלט לראות, שג'ון למשל פיתח עד רמה מסוימת את הקשר בינו לבין אוב.) לגבי סער שחש משהו אצל הבוגד ההוא, ההסבר פשוט, יש בסער חלק מאישיותו של רוב, סער חש בעוינות מצד האיש ההוא כלפי רוב, והגיב. הסיבה להתנהגות הזאבים בחשדנות כלפי טריון מאד מסקרנת ויכולה לענות על שאלות רבות אחרות, אלא שיש לי השערה פשוטה, אם נמשיך בקו לפיו בזאבים יש חלק מאישיות בעליהם, לא קשה במיוחד להבין למה ריקון ובראן כילדים היו חשדניים כלפי טריון, בשונה מג'ון למשל שלא חשש ממנו עד כדי כך, ואכן, טריון 'זכה' להתנפלות מצד אוב רק כשהרגיז את ג'ון.

lol1000

New member
מעניין מאוד

אני לא כל כך מסכים עם זה פשוט כי צריכים לעצור איפשהו התאוריות נהיות יותר ויותר מוזרות ולא מבוססות על הכתוב בספרים כבר הגענו למצב שבו תאוריות מבוססות על תאוריות אחרות אבל עדיין נחמד מאוד אם אני טועה אני מתנצל מראש

M61 וולקן

New member
עוד אישור לתיאוריה בנוגע למוצאו של טיריון

אחרי טיריון יורה חץ בטיווין בסוף סופת החרבות, טיווין מסתכל עליו לפני מותו ואומר לו: "אתה...לא...בני". החשיבה הנפוצה היא שכמובן טיווין התכוון להלם שלו מהעובדה שטיריון, כביכול בנו, העז לרצוח אותו. אך ייתכן שלפני מותו הוא בעצם ניסה לומר לטיריון את מוצאו האמיתי. נ.ב. חדש בפורום, מקווה שתאהבו אותי.

ברוך הבא

כן זה בהחלט יכול להתפרש לכך שטיווין אמר לטיריון שהוא לא בנו, אפשר להוסיף לזה את העבודה שטיווין לא רצה שטיריון יירש אותו. אני מקווה שסיימת את הספר הרביעי, כי יש כאן ספוילרים לא מסומנים. אם קראת את הספר הרביעי, אז השתלבות נעימה.

Catelyn

New member
הממ... האמת,

קראתי את הכתוב באתר על תסמונת האספרגר ולא ראיתי שום מאפיינים בדמותו של ג'יים, וגם בשום דמות שהיא מספיק ראשית שאני יכולה לחשוב עליה כרגע, שקשורים לתסמונת. ג'יים לא טיפש ויש לו ידע צבאי וטקטי, אבל הוא גם בעל מזג חם והוא נוטה לפעול בפזיזות ובלי מחשבה - במיוחד לפני שאיבד את היד שלו. אני כן חושבת שיש לו תמימות מסויימת בנוגע לאנשים שאהב (טיריון, סרסיי), וגם - איך נאמר- צורת מחשבה מעוותת ועיוורת כשזה מגיע לסרסיי (צורת מחשבה שרק עכשיו הוא מתחיל להתפכח ממנה), ושני אלה בשילוב עם יהירות ונרקיסיזם גרמו לו לחשוב שזה בסדר גמור שהוא עם סרסיי ובסדר גמור שכולם ידעו על זה (ומי שזה לא מוצא חן בעיניו - יכול ללכת לעזאזל. מי הם בכלל? נראה להם שבני לאניסטר הם מעל לחוקים ולאלים, כמו בני טארגריין). אני לא רואה אצלו קושי בפיענוח קודים חברתיים. הוא מבין הייטב שהקודים החברתיים אוסרים על גילוי עריות, ובכל זאת לא אכפת לו, כי הוא חושב שהוא יודע טוב יותר. אני לא חושבת שהוא טועה בפירוש סיטואציות חברתיות ומתייחס אליהן באופן לא מתאים. אל תשכח שבעולם של ששאו"ק יש בית שלם שבמשך דורות על גבי דורות השיא אח לאחות - ג'יים סבור שאם הציבור יכול לקבל את בית טארגריין, יסכין גם לבית לאניסטר (גם אם בחוסר רצון). בסיכומו של דבר, מדובר בהרבה יהירות, שכרון כוח ואגוצנטריות, שגורמות לו לחשוב שיהיה בסדר. ומאחר והוא מזלזל באלים ובמשרתיו, הספטונים, הכוהנים והדרורים, הוא לא לגמריי מודע לסכנה שבדבר. לזכותו יאמר שהוא לא היה במעלה מלך כשהאמונה החלה להתחמש ולהתחזק. אילו היה, אני חושבת שהיה מבין את גודל הסכנה. קשיים נוספים אני לא רואה - קושי בקיום אנטרקציה חברתית, שפה תבניתית, קושי בהבנה של שפה בלתי מילולית וכן הלאה. אני בוודאי לא רואה סרבול מוטורי קל ותנועות גוף מגושמות. בסופו של דבר אני חושבת שמדובר באופי של הדמות, ללא קשר לתסמונת.

הלדין

New member
כשחושבים על זה, יש מן הצדק בדבריך

אינני יודע בדיוק אבל הגישה של כמה מהדמויות אליו כאילו הוא מטורף הזכירה לי את הגישה לחולי אספרגר שאינם מזוהים ככאלה במיוחד כשהם מדברים (או שהם גסי רוח להחריד). מרטין בסה"כ הכניס כמה דמויות של אנשים שסובלים במוגבלות חברתית מסוג זה או אחר לסדרה אבל לא כאלה הלוקים בתסמונת אספרגר.

למעלה