מרטין הולך לאיבוד...

setemp

New member
מרטין הולך לאיבוד...

תגידו, אתם לא חושבים שמרטין קצת הולך לאיבוד בתוך הסדרה שלו? בהתחלה הסדרה היתה מעניינת ומרוכזת, והיא הלכה והתפזרה מבחינת הדמויות והמורכבות של העלילה, יותר ויותר מספר לספר. בקצב הזה נראה שהוא עומד לסיים, או לא לסיים, ממש כמו בכישור הזמן. ת'כלס, משתה לעורבים היה ברובו ספר מיותר. לא קורה בו כמעט שום דבר חשוב, ורוב הדמויות בו לא חשובות. הספר נראה כמו כמה הערות שוליים שתפחו ויצאו מפרופורציה. חבל שסדרה כל כך מבטיחה, התדרדרה כל כך...

כריכרכה

New member
בהחלט, המשתה אמנם הגרוע מכולם

אבל אני באופן אישי התחלתי להתאכזב כבר ממסעות אריה בארצות הנהר בעימות המלכים, שמסעות בריאן במשתה הם במידה רבה שחזור שלהם. העתיד אכן לא מבשר טובות, מהבלוג של מרטין ניכר שהוא הזניח את מחול הדרקונים כמעט לגמרי ועוסק במאה ואחד נושאים אחרים. אם פעם הוא היה נוהג לספר עד כמה מעט התקדם בכתיבה, היום גם את זה הוא כבר לא עושה. אגב, דווקא לגבי ג'ורדן, אם אכן יתאושש מהסרטן, נראה שהוא עומד לסיים את הסדרה.

כריכרכה

New member
זה סוג של סרטן הדם

שקשור למלטיפל מיאלומה, גם אם יש המעדיפים לצמצם את השימוש במלה 'סרטן'.

EndOfAllHopes

New member
אני לא מסכים

יש לו אמילואידיסיס=הצטברות עמילואיד ברקמות. לא ראיתי בשום מקום שאומרים שזה סוג של סרטן. בכל מקרה מחלת דם נדירה שלרוב הורגת זה מספיק גרוע, לא צריך להפוך את זה לסרטן :)

EndOfAllHopes

New member
אני דווקא אהבתי

יש בו אחלה אווירה, והוא גם מין אפילוג של שלושת הספרים הראשונים, כמו שגם ניתן להבין מהשם שלו. בספר הבא אני משוכנע שהאקשן יחזור. לדעתי אפשר להמשיל זאת לסוכרייה טעימה שחילקו לנו שלוש פעמים ונהננו ממנה. עכשיו קיבלנו עוד אחת, טעמנו ו...לא אותו טעם. אבל בכל זאת טעים :)

נראה מה יהיה הלאה

כרגע אכן יש תחושה שהעלילה נכנסת לבוץ מסוים, אבל הוא עדיין יכול לצאת מזה, אולי בספר השישי. אני לא תולה תקווה רבות בחמישי- אולי האירועים יהיו יותר מסעירים אך אני לא צופה התקדמות רבה, זה עדיין צריך להיות מקביל לרביעי.

למעלה