מרחק התקנת מקרן

דוספק

New member
מרחק התקנת מקרן

בשעה טובה, קניתי מקרן.
לפני שקדחתי חורים בתקרה קראתי עליו באתר של היצרן וגיליתי שיש מרחקים מינימום ומקסימום מהמסך שמחושבים לפי גודל המסך והדגם של המקרן.
לדוגמה למקרן optima ex551, כמובן שזה הדגם שקניתי, ומסך בגודל של 215 ס"מ רוחב, המרחק המינימלי של המקרן מהמסך הוא 4.24 מטר והמקסימום 4.67.
וזה משאיר טווח משחקים מצומצם מאוד של 43 ס"מ.
האם זה בכלל הגיוני? הרי בכל מקרן תמיד יש אפרות להגדלה והקטנה של התמונה,לא כך?
המרחק הנוח ביותר אצלי בסלון מבחינת ההתקנה והאסטטיות הוא כ 5.5 מטר.
אשמח לתובנות בנושא.
תודה.

jexy

New member
תשובה

יחסית למקרן פשוט זה סביר...

העדשה במקרן הזה מוגבלת מבחינת טווח פתיחה, לכן זה לא משאיר לך הרבה ברירות...

בהצלחה

דוספק

New member
תודה. בנתיים

קראתי קצת ברשת ואניי מגלה שבאמת כל המקרנים הפשוטים יותר המיועדים לקולנוע ביתי לא משוכלל, הם מהסוג הזה שלא ניתן לעשות zoom.
מצאתי שבמקרן שלי ה-zoom הוא 1.1
וזה מסביר.
אז האופציות שלי הן:
1. המקרן ייתלה לא בצמוד לקיר האחורי כמתוכנן אלא במרחק של כמטר וקצת והמסך גם יהיה במרחק של כמה עשרות סמ מהקיר הקדמי
2. להחליף את המסך במסך גדול יותר לפי החישוב של throw ratio שרשום בספציפיקציה של המקרן. אגב, זאת אפשרות עדיפה עליי במיוחד שהמסך יגיע למלאי של החנות רק ביום רביעי. ז"א שאני אוכל לבקש מהם בתוספת תשלום לקבל מסך גדול יותר. גם המקרן (על פי היצרן) מסוגל להקרין עד 12 מטר.

מקווה שלא פיספסתי כלום.

הנסיך.

New member
נקודה נוספת

ככל שתחלץ תמונה גדולה יותר מהמסך - עצמת האור של התמונה כולה תרד (התמונה תהיה פחות מרשימה במקרה הטוב, או התמונה תהיה דהויה במקרה הפחות טוב)
כאמור, זה תקף לכל המקרנים באשר הם, אבל שווה לך לבדוק אם גודל התמונה מהמרחק החדש לא יהווה פגיעה קשה מידי באיכות שלה

דוספק

New member
צודק בהחלט, זה גם חשוב

היום בצהרים הדלקתי את המקרן והקרנתי על הקיר, באור יום ללא כל הצללה, התמונה שהתקבלה הפתיעה אותי לגמרי. פשוט לא ציפיתי לכזו תוצאה טובה. וזאת ללא מסך אלא לקיר ובאור יום!!!
חשוב לציין שההקרנה הייתה במרחק 4.5 מטר.
לא ניסיתי להרחיק את המקרן אבל עם תוצאה כזאת אני מוכן להתקין אותו גם לא בצמוד לקיר... :)
תודה,

רומן ט

New member
באופן עקרוני אני מעדיף (כמעט) תמיד מסך גדול

כמה שיותר.

המקרן הנ"ל הוא מקרן מצגות, ולדעתי לא מתאים להצגת סרטים.
הרזולוציה שלו מאוד נמוכה (1024x768) ולכן אם תגדיל את התמונה תוכל לראות בקלות פיקסלים (SDE).
מצד שני, עוצמת ההארה שלו מאוד גבוהה (כיאה למקרן פרזנטציות) ולכן עדיף לפתוח תמונה כמה שיותר גדולה כדי להוריד קצת את עוצמת ההארה. בנוסף יכול להיות שעדיף לשים פילטר ND שיכהה את התמונה קצת.

אם אתה יכול, לדעתי עדיף להחליף את המקרן במקרן שמיועד להקרנת סרטים בבית (קונטרסט גבוה יותר, עוצמת הארה נמוכה קצת יותר, עיבוד וידאו סביר, אולי טווח זום עדיף ואפשרויות הזזת עדשה...)
אם לא, אז אני ממליץ להתחיל בהקרנה על הקיר, כדי שתוכל לדעת איך זה נראה לך הכי טוב, מה מרחק ההקרנה ומה גודל המסך הכי מתאימים לך, ורק אח"כ תקנה מסך (אולי אפור כדי להוריד את עוצמת ההארה ולשפר את הקונטרסט הנתפס)
את כל עיבודי הוידאו בצע במקור אם אפשר, לא במקרן (כלומר העבר אות של 1024x768p. שזה די אומר מחשב בתור מקור)

רומן ט

New member
נ.ב.

כנראה שהכי טוב יהיה לפתוח תמונה כמה שיותר גדולה, אבל גם לשבת כמה שיותר רחוק.
זה יקטין למינימום את החסרונות של המקרן, ותוכל לקבל תמונה גדולה של קולנוע אצלך בבית.

כמובן שאפשר למסך את התמונה - ל"מסגר" אותה בצבע כהה, אם זה באמצעות צביעת הקיר, שימוש בויולונות, טפטים, או כל מה שיגרום לכך שמסביב למסך יהיה צבע כהה ולא לבן.
לא לכולם זה מתאים (בטח בסלון) אבל זה משפר את חוויית הצפיה.

דוספק

New member
הי רומן

תודה על ההערות.
מעניין, המקרן נמכר כמקרן לקולנוע ביתי...
אני אברר זאת בחנות.
לגבי המסך - אף פעם לא ראיתי מסכים כהים.
אבדוק את כל מה שהמלצת.
תודה!

נ.ב.: יש לי עוד המון שאלות ואני מתכנן על עוד ציוד נוסף אבל אשמור זאת להמשך, אחרת אתברבר לגמרי :). תודה!

knappertsbusch

New member
"כלל אצבע" פשוט

מקרן ברזולוציה של 1024X768 איננו מיועד לקולנוע ביתי. ככה זה.
הבעיה היא שכולם, כולל היצרנים, נוטים להוסיף את הכיתוב "מתאים לקולנוע ביתי"
עבור כל המקרנים בעולם, כך שאין לסמוך על מילה של אף אחד.

לדעתי אפשר ליהנות מקולנוע ביתי גם עם מקרן מצגות טוב שאיננו מציג תמונה אידאלית,
אבל אם כבר יש תקציב לציוד, עדיף להתחיל מהכלים הנכונים.

למעלה