מרחקי עצירה/בלימה...

Mr BIG Biker

New member
מרחקי עצירה/בלימה...

מישהו יכול להגיד לי איך מחשבים מרחקי עצירה ? (נאבד לי הספר של התאוריה ניראה לי שזה בנוי מ"זמן תגובה"+"מרחק בלימה"="מרחק עצירה") אני רוצה לדעת מה המרחק במטרים הדרוש לעצירה מוחלטת ממהירות 40-50 קמ"ש (בבלימה רגילה ובבלימת חרום אם זה משנה) האופנוע הוא ER-5... תודה מראש אנשים...

Mr BIG Biker

New member
ועוד משהו: מה המהירות המקסימלית

המותרת בעיר ? 50 קמ"ש נכון ?

הדלעת

New member
מה שיש בספרים של התיאוריה זה רק

בתיאוריה... הערכים שמופיעים שם הם ממוצעים בלבד, למכונית "רגילה" בתנאים "רגילים". בקיצור זה ערך ממוצע שלא ברור לפי מה הוא מחושב וכמובן שהוא תלוי מאוד בסוג הרכב, הבלמים, הצמיגים, האספלט, הגשם, ובעיקר בנהג. באופנוע, סביר שזמן התגובה שלך יהיה מהיר יותר ומרחק הבלימה עשוי להיות ארוך יותר משל אוטו. אני לא מאמין שתמצא באיזה שהוא מקום ערך ספציפי ל-ER. למה שלא תיקח לך כביש נטוש, סמן קו עצירה, סע ב-50 קמ"ש תבלום ותמדוד?

Mr BIG Biker

New member
כי האופנוע מרוסק !

אתמול היגעתי למקום התאונה וצילמתי מס' תמונות כדי לתת לבוחן (יענו להראות שאני בודק ומיתעניין ושלא חלילה "יפילו" אותי לשווא כי זה אופנוע) קיצר בתאונה נסעתי על 40 ומשהו (לא עברתי את ה-50) כשרכב היתפרץ לכביש מחניה וחסם לי את כל הנתיב ניסיתי ליבלום ולא היצלחתי אז נטשתי... הרכב שהיתפרץ יצא ממרחק של 2 מכוניות אולי קצת יותר לפני... אז אני רוצה נגיד "הוכחה" שלא היה לי מצב לעצור ביכלל במרחק הנ"ל...

D the kid

New member
נדמה לי שזה לא אמור לשנות.

גם אם הוא יצא בפתאומיות, ואתה מיד עם הלחיצה על הבלם נעלת קידמי והחלקת ואפילו לא נגעת בו, זו אשמתו המלאה. הבעיה זה קצת עם ה"להוכיח". במקרה שלך נכנסת לו באוטו, אז יש סימנים בנקודת הפגיעה. זה דיי מוכיח שנכנסת בו כשהרכב שלו 'על הצד', דהיינו כשהוא נכנס לכביש. אם אין דרך להגיד שנסעת מהר או ישבת על מיכל הדלק עם הגב לכיוון הנסיעה או משהו כזה, אז זו אשמתו כמו במקרה של רכב שנכנס בך מאחור.

Le Duke

New member
במהירות של 40 קמ"ש אתה עובר למעלה

מ10- מטרים בשניה. אורך שתי מכוניות + רווח חניה ביניהן הוא ,בהערכה גסה מאוד ,10 עד 15 מטרים. בהנחה שהרכב הגיח בפתאומיות (לא ראית שהוא מתכוון לצאת) ,אז הסיכוי שלך לחמוק/לעצור קטן מאוד.

ננסה לעשות קצת יותק מדוייק.

במהירות 40 קמ"ש , אתה עובר מרחק מדוייק של 11.111 מטרים בשניה. מרחק ממוצע בין שני רכבים חונים (מקצה לקצה) כ-9 מטרים. זמן תגובה ממוצע של בנאדם, מרגע זיהוי המכשול ועד לפעולת הבלימה: 3/4 שניה. כלומר : שמהרגע שראית אותו, ועד הרגע שבלמת, בהנחה והוא היה במרחק של שני רכבים חונים ממך, עברת 8.33 מטרים. דבר המשאיר לך כ 1-2 מטרים לבלימה עצמה. במהירות 40 קמ"ש, לא היה לך שום סיכוי לעצור את האופנוע במרחק בלימה כזה קצר. קח בחשבון, שנטישת האופנוע תמיד (!) תביא למרחק בלימה ארוך יותר, מכיוון שמקדם החיכוך של הצמיגים עם האספלט בהרבה יותר גבוה ממקדם חיכוך של חלקי מתכת\פלסטיק באספלט.

בלימה

מורכבת מתגובת הנהג ותגובת הרכב. לצורך חישוב מרחק העצירה דרוש לדעת את מקדם החיכוך (התנגדות להחלקה), f, של פני הכביש. מקדם החיכוך מוערך כ-0.65 בכביש תקין, 0.75 בכביש שנסלל, 0.5 ופחות בכביש משובש -- ובארץ, ידועים מקומות שבהם מקדם החיכוך נמוך מזה מבחינה משמעותית. כמו כן קח בחשבון שמקדם החיכוך משתנה בתלות במהירות הנסיעה וקיום חומרים נוספים על הכביש (מים, למשל, אבל לא רק...), כך שהנוסחא המצ"ב הנה קירוב בלבד (אבל קירוב מספיק...). בנוסף, בבלימת חירום (גלגלים נעולים) יש להפחית כ-15% מערך מקדם ההתנגדות להחלקה המצויין. מרחק הבלימה הנו: s=(v^2)/(254*f) V - מהירות הרכב בקמ"ש. יש להחשיב המרחק אותו עובד הרכב עד לתחילת ההשפעה של הבלימה. תגובת הנהג מוערכת בין 1.0 ל-1.8 שניות (בתלות במיומנות הנהג- כמות מטלות הנהיגה שעליו לבצע, יכולותיו הקוגנטיביות וכו'), שבהם הרכב פשוט נמצא בתנועה. לאחר מכן יש את זמן ההפעלה של מערכת הבלמים, בד"כ כ-0.3 שניות.

Mr BIG Biker

New member
זאת אומרת ש...

אם הבוחן הנעל מוצא אותי אשם (עד נתן עדות ביום ראשון ולפני זה אמרו לי שכניראה מצאו אוצתי אשם) אז אני אומר לו שיש לי גב ושיזהר כי אם לא כל פורום אופנועים תפוז עולה עליו... ועכשיו ברצינות... אני הייתי הראשון בתור (עמדתי ברמזור והיתחלתי לינסוע) ולפני לא היה שום רכב אחר... אחרי כמה עשרות מטרים (יותר מ100 מ) אני קולט אור (האיתות שלו) ובאותו זמן רכב שיצא וחסם לי את כל הנתיב (אני והעד חושבים שהוא יצא לפרסה) אני ישר לוחץ על הבלמים הגלגלים נינעלו והאופנוע ממשיך תוך כדי שאני מתחיל לאבד פרונט (מישהו אמר יומיים יש לי את האופנוע) אני רואה שאין מצב אני עוצר בזמן (הרכב נעמד בכביש (כמו שאמתי כניראה יצא לפרסה והגיע רכב מהנתיב הנגדי והוא האט) נטישה האופנוע פגע בו מאחורה ואני פגעתי ברכב מקדימה (עם האספלט פגשתי את הגלגל הקידמי שלו - בלי גילגולים לפני ובלי כלום ישר בום גלגל)

למעלה