מרחב מוגן

Aviadosa

New member
מרחב מוגן

כנראה שזה המקום הכי מתאים.
אני כרגע שוכר דירה, עכשיו זו דירת קרקע, למעשה חצי מבית מאוד ישן (מחולק ל2, שני החלקים להשכרה, 2 החלקים קרקע)
החדר היחיד שהוא חדר פנימי של ממש הוא האמבטיה אבל לצערי מה שעוטף אותו זה הסלון שהוא למעשה מרפסת סגורה! כלומר בלי שכבת בטון כפולה בשום מקום בבית! (המקלחת בגלל האריחים להבנתי מסוכנת ובלי להיות מאחורי יותר משכבת בטון אחת, שזה גם משהו אבל לא מספיק, אני מבין שזה מסוכן אפילו יותר)
הגג הוא גג רעפים, אין ממ"ד, אין מקלט, אין מקלט ציבורי בסביבה כי זה מושב, המקלט הציבורי הקרוב ביותר בעיר השכנה!

מה הדבר הנכון לעשות בזמן אזעקה? הייתה אחת ולא ידעתי מה לעשות...
להישאר בפנים? לצאת לרחוב אולי?
אני רוצה לציין שכל הבתים בסביבה פרטיים, אני לא יכול לרוץ להתחבא בחדר מדרגות של אף אחד, כי אין חדרי מדרגות.
תודה לכל מי שיכול לענות לי.

AIDA1

New member
Aviadosa יקר

אני חיפאית ובזמן המלחמה מ-2006 ,לא נסעתי לאף מקום.
אומנם היה בבית חדר מדרגות ,אבל הבית היה ישן ושמעתי את הבומים מכל צד.
והיו נפילות ממש קרוב לביתי.
אז מה שהרגיע אותי הייתה המחשבה שחיילינו היו ממש בלי שום ממד והם נלחמו למעני גם.
לא יכולה להגיד שזה לא מפחיד ,אבל תמיד אפשר לחשוב שיש מזל .
חשוב על המקרים המפחידים בהם היית וניצלת.
לי גם עזר לראות את הציורים של הצייר SATOSHI MATSUYAMA -חפוש בגוגל
והאתר שלו.
אולי אחרים יתנו לך עצות טובות יותר .
הרבה כוח ,תקווה וחיבוק

cוורנה1

New member
הנחיות פיקוד העורף בעת השמעת אזעקה שלום Aviadosa

מעבירה מענה לשאלתך מתוך אתר פיקוד העורף:
"הנחיות התגוננות בהישמע אזעקה:
בזמן הישמע אזעקה או קול נפץ יש לסיים את תהליך המיגון, בהתאם הזמן העומד לרשותנו ולפעול על פי ההנחיות הבאות:
במבנה –
יש להיכנס לממ"ד, ממ"ק, מקלט או חדר פנימי מוגן, בהתאם לזמן העומד לרשותנו ולסגור דלתות וחלונות.
דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין מעל שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד, ממ"ק או מקלט פנימי ירדו שתי קומות.
דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין בן שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד, ממ"ק או מקלט פנימי ירדו קומה אחת.
אזרחים נדרשים לא להימצא ברחבת כניסת בניינים, מכוון שקיים סיכון לרסיסים והדף כתוצאה מנפילת טילים בסמוך לבניינים.
אם לא ניתנה הנחייה אחרת – לאחר 10 דקות ניתן לצאת מהמיגון.
חשוב להתרחק מחפצים לא מזוהים או מרקטה המונחת על הארץ. במקרה כזה, יש להרחיק סקרנים ולהודיע למשטרה.
יש להמשיך ולהאזין להנחיות באמצעי התקשורת.
בעת שהייה בקרוואן - במידה וזמן ההתרעה אינו מאפשר לבצע "הכי מוגן שיש" יש לשכב במרכז הכיתה / קרוואן ולהגן על הראש באמצעות הידיים, להתרחק מפתחים וחלונות.
מחוץ למבנה:
• בשטח בנוי - יש להיכנס למבנה ולפעול על על- פי ההנחיות לשוהים במבנה.
• בשטח פתוח - יש לשכב ולהגן על הראש בידיים.
הנוסעים ברכב:
יעצרו בצד הדרך, יצאו מהרכב ויכנסו למבנה או למחסה קרוב.
במידה ולא ניתן להגיע למבנה או מחסה בפרק הזמן הנתון, יש לצאת מהרכב, לשכב על הרצפה ולהגן על הראש בעזרת הידיים.
במידה ולא ניתן לבצע את שתי ההנחיות הקודמות יש לעצור ולהמתין ברכב 10 דקות.
הנוסעים בתחבורה ציבורית:
בהשמע אזעקה בעת נסיעה באוטובוס, על הנהג לעצור את האוטובוס, לפתוח את דלתות האוטובוס ועל הנוסעים להתכופף מתחת לקו חלונות ולהגן על ראשם.

בהשמע אזעקה בעת נסיעה ברכבת, על הנהג להאט את הרכבת ל-30 קמ"ש במשך 10 דקות, יש להמצא מתחת לקו חלונות."

אתר פיקוד העורף

בברכה לערב שקט ורגוע.

Aviadosa

New member
תודה רבה, לא הצלחתי למצוא לבד

הציטוט וההדגשה עזרו, מקווה שהכל יעבור בשקט בלי נפגעים וכל ענייני האיפה המרחב המוגן יהיו בסוף סתם מיותרים.

למעלה