מרוצללים כבר פה

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
מרוצללים כבר פה

אני זוכר בתחילת (או אמצע?) שנות ה90, כשיצא התרגום העברי למרוצללים, תוארה שם מציאות כלשהי.
אני זוכר בתיאורי הדמויות - דיברו על פאנקיסטים, תסרוקות צבעוניות כ"מיינסטרים" וכל מיני מוזרויות שכאלה.
במהלך השבוע שביליתי בלונדון, וראיתי הרבה מאוד אסייתים ב"טיוב", וגם הסתכלתי על אנשים -
בחורות שצובעות את השיער לורוד, סגול או ירוק. תספורות "מיילי סיירוס"/"נטלי דדון" - זה מה שתיארו לנו שם בספרים.
איך זה שהצליחו לחזות את העתיד בצורה משעשעת אך מדוייקת שכזו?

BluePrint

New member
גם פה, לא רק שם.

אמצע.
לפי Wikipedia המהדורה השניה יצאה ב-92' אבל על הספר המתורגם שלי כתוב 96'.

לא הייתי בהכרה אז אבל אם אינני טועה, שיער צבעוני ותספורות לא שגרתיות (בהתאם לתקופה) היו תדמית גם בשנות השמונים.

DDN

New member
בהתאם לתקופה. . .

אבל מה שרואים עכשיו, מתאים לתקופה שמתוארת בספרים.
ואני לא זוכר אנשים עם שיער צבעוני מטיילים ברחובות. פה אני עדיין לא רואה אותם (פורים לא נחשב) - שם ראיתי.

BluePrint

New member
...ולתרבות.

התקופה המתוארת בספרים הושפעה מהתרבות בזמן שאלו נכתבו, וזו לא תהיה הפעם הראשונה שתיאור העתיד נשען על שינוי חברתי או תרבות שוליים שתפשו תאוצה בזמן הכתיבה אבל נשכחו זמן קצר אחרכך.
לא חדש זו גם העובדה שאפנה ממחזרת את עצמה אז לפני שאנו מתפעלים מהתיאור ה"נבואי" בספרים, כדאי לבדוק שאנו לא מתעלמים מהעבר.

באייטיז היה בלונד מזעזע

וזקנות צבעו את השיער בתכלת או סגול בהיר.

אם כבר הווה בסגנון הסייברפאנק, אז יש לנו דברים אחרים:
1) נהיה די נפוץ שאנשים עושים ניתוח לייזר לשיפור הראיה. זה אמנם עוד לא בליגה של השתלת סכינים קופצות מהיד, אבל זה שינוי גופני בניתוח. זה עוד לפני שאני מדבר על נפוצות ניתוחי היופי שעלתה (והמחירים ירדו) בהשוואה לעבר.
2) כל אדם כמעט שתפגוש מחזיק בכיס קישור קבוע לאינטרנט עם מפה ממוחשבת ואמצעי תקשורת קולי טרנס-אטלנטי.
3) אתה יכול להסתובב לבוש במעיל שעשוי מבקבוקים ממוחזרים, לנהוג במכונית ממוחשבת עם מנוע שמשלב בנזין וחשמל, ולעשן סיגריה אלקטרונית בטעם ענבים. את המוסיקה, הסרטים והתמונות שלך אתה יכול לשמור על מחזיק מפתחות שמתממשק עם הטלויזיה שלך, המחשב והרדיו של האוטו.

DDN

New member
אחרי שהייתי בחו"ל, לא יכול להיעדר מהעבודה. ..

לא הייתי באייקון,
הייתי בFORBIDDEN PLANET, בהוגוורסט, אצל מדאם טוסו ובאקווריום (ועוד אתרים לונדונים)

מירטל

New member
תגיע אחרי, זה לא נגמר בחמש...

DDN

New member
השנה לא יצא לי להגיע לאייקון כלל

גם היום שלי לא נגמר בחמש היום.

לי זה קרה שנה שעברה

השנה לקחתי כמה ימי חופש שהתלבשו לי ממש יפה על החגים.
אני מתמלא חלחלה מהמחשבה על כמויות העבודה שמחכה לי ברגע שהחגים יגמרו.

DDN

New member
אני לקחתי ימי חופש שהתלבשו יפה על החגים

ביליתי אותם בלונדון.

את החופש-נופש שלי עשיתי בסתם שבוע רגיל בקיץ

וביליתי אותו במנוחה ואכילת מנות שף במלון יערות הכרמל (נופש מבצעי מסובסד)

לונדון נראתה ככה גם בסבנטיז-אייטיז

דווקא בשנות התשעים לא ראית יותר מידי פנקיסטים.
כמו הרבה אופנות, גם תרבות הנגד ממחזרת את עצמה כל עשור שני בערך.

למעלה