מרוסקת לרסיסים

ד י צ ה

New member
מרוסקת לרסיסים

יש לפעמים, שאני חושבת לעצמי מה היה קורה אילו... אילו הפסקתי לעבוד, אילו הייתי מתעוררת לבוקר שכולו שלי ושל משפחתי, אילו יכולתי לבשל, לנקות לסדר, לארגן את הבלגאן בבית, להיות אמא טובה יותר, מוצלחת יותר, נעימה יותר, רגועה יותר ובריאה יותר. מה היה קורה אילו... יכולתי לתת קצת זמן לעצמי, לאמא שלי, לאחי ואחותי המשוועים לפגוש אותי, יכולתי להיות אחות טובה יותר, גיסה טובה יותר, דודה טובה יותר. אבל לא. אני עובדת- וכל העולם, כולל המורות, והורים בכיתה, ושכנים וחברים ומשפחה, כולם יודעים שאין לי זמן, שאני עסוקה מידי וכבר לא מחפשים את קירבתי. יודעים שלי זה קשה לצאת מהמשרד לפני 7 בערב, יודעים שלא קובעים איתי כלום- כי אני לא יכולה. לימי הורים מזמינים אותי אחרונה כי אני עובדת (וגם אז אני מאחרת). בהסעות לחוגים אני רק מחזירה כי אמא אחרת לא עובדת ויכולה לקחת את הילדים ב 4 אחה"צ. בגדים, נעלים וכו' אני לא קונה כי... ניחשתם טוב (אני עובדת ואין לי זמן לערוך קניות). למספרה גם לא מגיעה, אלא רק אחת למספר חודשים כשכבר אני ניראית על הפנים. שלא נדבר על קוסמטיקאית שלא ראתה אותי עשרים שנה. נכון, כשהילד מצונן אני רצה איתו לרופא - אבל עם התרופה אני משאירה אותו לבד בבית. היגעתי למצב שהילדים מתחננים שאחזור מוקדם... "תחזרי ב 7 בערב... בשבילך, לא בשבילי". על פי התאורים שלי, זה עושה רושם שאני איזה אמא קרייריסטית, אבל זה לגמרי לא נכון. אני אשה בלגניסטית, שלא יודעת מהו תכנון זמן נכון, שלא יודעת מהו ארגון וסדר. אשה עצלה ולא חרוצה כפי שרבים חושבים. אני איטית מאד ועושה את עבודתי בעצלתיים, לא מצליחה לחשוב מהר, לוקח לי שעות וימים ושבועות להריץ פרוייקטים פשוטים. עובדים אחרים במשרד מגיעים להישגים הרבה יותר מהר ממני, ולכן אני חייבת ממש את כל שעות העבודה האלה, כדי להוכיח לעצמי ולממונים עלי, שאין כמוני, שאני מצליחה לעשות כל מטלה בלי בעיה. אבל זה לא נכון, זה גובה ממני מחיר כבד, אני לא עם הילדים. הילדים גדלים לבדם. נכון שהם גדלו, אבל לא מספיק כדי להרגיש טוב לבדם. הם עדיין צריכים את אמא, לא רק בשביל להיות איתם ולהיות קשובה להם. הם צריכים אמא שתבשל להם ארוחת צהריים חמה, ארוחת ערב, צרכים בסיסיים. היום כשהיגעתי קרוב ל 10 בערב הביתה, קרה הבלתי יאומן... הם בישלו עבורי והגישו לי ארוחת ערב. זה מה ששבר אותי וריסק אותי לרסיסים. תגידו משהו.

וואו! איזו תחושה איומה

אני חושבת שאת מחמירה עם עצמך יותר מדי ושהדימוי העצמי שלך צריך זריקת עידוד רצינית, אבל אורח החיים המטורף הזה שאת מתארת הוא מנת חלקן של כל כך הרבה אמהות בימים האלה. הריצות, הטרוף, רגשות האשם, הרצון לזרוק הכל הצידה ולעשות מה שטוב לך, מתוך ידיעה שזה כנראה לא יקרה... אני יכולה להגיד לך שבמקרה שלי, לקח לי המון שנים ללמוד להגיד - סטופ. עד כאן. עכשיו אני מפנה את הזמן לעצמי, למשפחה. אם את במצב שאת חוזרת כל יום אחרי 7 בערב, משהו באמת לא עובד שם. אולי כדאי לך לקחת קורס בניהול זמן. זה נשמע דבילי - כאילו, אין לך זמן ואני אומרת לך - לכי תכניסי עוד משהו ללו"ז הבלתי אפשרי שלך, אבל את תגלי כמה זמן את יכולה לחסוך בעבודה, בהתנהלות נכונה, ופתאום תגלי שאת יכולה לצאת כבר ב - 5. שאת יכולה לדבר עם המעסיקים ולקבוע שעות עבודה שפויות יותר, בלי לפגוע במשכורת. להשאיר ילד חולה בבית לבד - כבר כאן היו צריכות להידלק לך כל הנורות האדומות האפשריות. יכול להיות שאת האמא הכי טובה בעולם, פשוט אין לך זמן לגלות את זה, כי את שמה את העבודה בראש סדר העדיפויות. מה יקרה אם פעם אחת תשימי את המשפחה בראש סדר העדיפויות? אם תחליטי ששלוש פעמים בשבוע את יוצאת בחמש, ושהעולם יתהפך? מה יקרה אם תחליטי ששלוש פעמים בשבוע את מגיעה בזמן לקחת אותם לחוגים וביומיים הנותרים את נותנת את הנשמה בעבודה כדי למלא את החסר? לדעתי, את צריכה לשבת ולעשות רשימת מטלות, לתעדף אותן, לראות כמה זמן לוקחת לך כל מטלה ולקבוע מסגרת זמן ואז - החלק הכי קשה - לא לחרוג ממנה. אם אמרת שתעבדי עד שעה X, בשעה X את קמה והולכת הביתה, גם אם העבודה לא נגמרה. הרי העבודה לא מסתיימת באמת אף פעם. תמיד יש עוד משהו ועוד משהו. אני יודעת בדיוק איך זה להיסחף ולרצות להספיק רק עוד קצת, אבל המחיר שאת משלמת לא שווה את זה.

שירי ל

New member
אלא אם כן יש לך מחוייבות ממשית להיות בעבדה

עד 7 נשמע שהבעיה שלך היא באמת ארגון זמן וארגון בכלל. וזה דבר שאפשר ללמוד. את יכולה ללמוד את זה במסגרת כלשהיא, לקנות ספר בנושא או אפילו אם יש בעבודה מישהו קרוב ויעיל לבקש שיעזור לך לתכנן. תעבדי עם רשימות - כל יום תעשי רשימות של הדברים שאת צריכה מחר לעשות - ותתחילי לסדר אותם לפי סדר. דחופים - מבחינת דחיפות ומבחינת חשיבות ואחר כך דברים שלא נורא אם לא יבוצעו מחר. תנסי להעריך זמן שלוקח כל דבר לעשות ולרשום לידו ולא לעבור אותו. זה יעזור לך לעבוד יותר ביעילות ולא לבזבז את כל הזמן על מטלה אחת. באופן אישי לנו מאוד עוזר שבכל יום שבת אנחנו יושבים עם היומנים שלנו ומתכננים את השבוע. בימים עמוסים אצלי בעבודה הוא רושם לעצמו שיכול להיות שהוא יצטרך להיות עם הילדים אחה"צ. יש ימים שהוא צריך לצאת מוקדם מאוד מהבית - אז אני רושמת לעצמי כי אני צריכה לקום מוקדם במיוחד כשאני צריכה לארגן לבד 3 ילדים. אנחנו מתכננים ורושמים דברים כמו מסיבות/חוגים/אירועים /ימים הורים ומסכמים מי הולך מראש ומפנים גם זמן לבילויים עם הילדים. בהחלט יש ימים שאחד מאיתנו צריך לצאת מהעבודה באמצע בשביל יום הורים או משהו דומה ולחזור אחר כך לעבודה. בהצלחה!!

דיצה יקרה

אני כל כך מבינה על מה את מדברת, וכל כך מצליחה לראות אותך בין המילים, את התחושה הזאת שמה שלא תעשי וכמה מהר שלא תרוצי את תהיי "לא בסדר" לא בסדר בעבודה ולא בסדר עם הילדים,וגם לא בסדר למשפחה המורחבת, אמך ואחייך... אני חייבת להגיד לך שאני מטילה ספק שעובדים אחרים באמת מגיעים להישגים יותר מהר, וחושבת שאם היית יודעת מה עובר לחלק מאותם עובדים בראש, או אלו מחירים הם משלמים, היית מאוד מופתעת. ומה את חושבת יקרה אם הממונים עלייך יחשבו שאת בן אדם? ושלפעמים את נתקלת בבעיות במילוי מטלה כלשהי? מה הכי נורא שיכול לקרות? יפטרו אותך? בגדול - אני חושבת שאת צריכה לעשות חיפוש עם עצמך ואולי עם מישהו מקצועי, ולמצוא - מה את באמת רוצה לעשות. אולי יש עבודה שתוכלי למצות בה יותר את כישורייך והיא גם לא תתבטא בכל כך הרבה שעות? ואולי במסגרת אותה עבודה, שתהיה גמישה יותר, תוכלי בוקר אחד בשבוע להתחיל את יומך מאוחר יותר, ולהיות יותר נוכחת אחרי הצהריים? פרנסה - זה חשוב כמובן, אבל גם החיים שלנו חשובים, וגם מה שקורה בזמן שאנחנו במרוץ מטורף להשיג... מה בעצם? אני מאמינה שאפשר לשנות - גם בתוך העבודה שלך היום וגם מתוך חיפוש מה מתאים לך יותר. אל תוותרי על להיות מאושרת...

למעלה