מרומה

13אני

New member
מרומה

שלום לכולם, כבר בערך כשנה אני והבוסית שלי עובדים על הקידום שלי ברשת שאני עובדת בה. לפני כשלושה חודשים נפלה הזדמנות והיו צריכים באחד הסניפים מנהל מדור והבוסית שלי המליצה עלי. בהתחלה עבדתי רק מספר ימים באותו סניף כדי לראות אם באמת מתאים לי וגם כדי שהמנהלת באותו מקום תראה אם אני מתאימה לה.היתה כמיה נהדרת ומיד הסכמתי וגם היא הסכימה לקבל אותי והיינו צריכות רק את קבלת ההסכמה של ההנהלה הראשית.בסופו של דבר אחרי הרבה ראיונות ומבחנים למנהן שעברתי, הסכימו. עברתי לעבוד אצלה באופן קבוע בתנאי שהיא מביאה עוד עובד למספר שעות לעזרה בשעות הלחץ ובתנאי שאני עוברת אליה לתפקיד מנהלת מדור מהיום הראשון שאני מגיעה. היא הסכימה לכל התנאים מכיוון שראתה שאני עובדת טובה. ברגע שעברתי לעבוד אצלה באופן קבוע והתחלתי לבקש שתלמד אותי את העבודה המנהלית, היא אמרה שבינתיים אעבוד אצלה ככה כמו עכשיו (אומנם היא שמה לי סיכה של מנהלת אבל אני עובדת בתור עובדת פשוטה כבר שלושה חודשים) ורק בעוד שלושה חודשים או יותר(אין תאריך קבוע) תתחיל ללמד אותי, וגם לא רוצה להביא עזרה של אדם נוסף ולא רוצה לתת לי שעות ניהול. הדבר מאוד מפריע לי מכיוון שאני מרגישה מרומה ומנוצלת. ביקשתי ממנה מספר פעמים שתלמד אותי והיא עדיין לא מסכימה. היא נתנה לי סיסמה לאימייל שלי ואני מקבלת כל יום הרבה הודעות ועידכונים שאני לא יודעת מה לעשות איתם ואני כבר רודפת אחריה שלוש שבועות שתסביר לי מה קורה באימייל שלי והיא לא מסבירה כל פעם בתירוץ אחר שאין זמן או שהיא חייבת ללכת ותסביר לי מחר או שהמחשב לא עובד וכו' וכו'..... בבקשה תעזרו לי מה עלי לעשות?

13אני

New member
תגובה ללביאה בפעולה

אני רוצה לפנות אליה אבל אני מפחדת שלא יחשבו שאני טרבל מייקר מכיוון שלפני מספר חודשים הציעו לי קידום ולא הסכמתי מכיוון שאותו מנהל חדש לא הסכים להוסיף לי שכר על גודל האחריות ועכשיו זוהי כמעיין הזדמנות שניה ולכן אני צריכה להיות יותר זהירה, אשמח לעיצה ועזרה, תודה מראש ושבוע נפלא, אני.

אני

חושבת שאת צריכה לפנות לבוסית הקודמת. את חייבת להעזר בה לפתור את הבעיה. אני לא רואה כל דרך אחרת.

13אני

New member
קורות חיים

דיברתי עם הבוסית הקודמת והיא אמרה לי להמתין עוד חודש ואז לראות, בינתיים חשבתי אולי להתחיל לגשש ולחפש עבודה חדשה כדי שיהיה לי משהו ביד וגם כדי למנוע דרדור יחסים בעבודה הנוכחית וגרימת המלצות גרעות. העניין הוא שאני מפחדת להוסיף את העבודה החדשה שלי בקורות החיים מכיוון שאני לא מתפקדת שם בתור מנהלת ולכן בראיונות העבודה לא אוכל לומר שאני יודעת ומבצעת עבודה ניהולית ובנוסף אני מפחדת שהבוסית החדשה לא תתן עלי המלצות טובות, מה עלי לעשות?

הזוייה

New member
סדר בבלגן.

אחריות ותפקיד ניהול זה משהו שלוקחים, חרף זה ששמו לך סיכה, מדליה או תג שם שמסמל את הטייטל החדש שלך. שלושה חודשים הם המון זמן בשביל להיות מריונטה ולעשות רק מה שמנהלת אומרת לך. את רוצה להיות מנהלת? תתנהגי ככזאת- תשאלי שאלות, תיזמי רעיונות, תעברי ע רשימת הלקוחות/העובדים. צרי אינטראקציה איתם- אפילו מייל, מכתב, לכתת רגליים ולפגוש את האנשים באופן אישי ולהכריז על המעמד שלך. במשפט פשוט- שלום, אני X אני מנהלת מדורX , באתי לשמוע ולהכיר... תבלטי בשטח. אל תחכי שילמדו אותך. את מבינה, את נמצאת בדרג ניהול ועדיין כפופה לממונים שמתנהגים אליך כמו עובד זוטר. כי את לא יוזמת מספיק- בכל שורה מדבריים ניכר כי עוזרים לך המון זמן הממונים עלייך בשביל לקדם אותך, במקום שאת תעזרי לעצמך. דבר שני, אל תוותרי לעולם על הזדמנויות קידום חרף השכר. רציתי להתקדם, שמעת על שכר נמוך. נשארת תקועה באותה רמה שהיית קודם. מה יצא לך מזה? מרמור. אני עברתי לתפקיד הנוכחי שלי היום עם אלף שקל פחות מהתפקיד הקודם. אחרי שלוש שנים קודמתי. למה- כי לקחתי הזדמנות, התאמצתי והצטיינתי בה. והיום אני יכולה להיות אדום לעצמי ולהציע את הכישורים והמיוניות המקצועיות שרכשתי בכל מקום אחר.

13אני

New member
תגובה להזויה

אני יודעת שניהול זה משהו שלוקחים ושזה לא קשור לסיכה, תג או סמל, אני יוזמת המון רעיונות ופרויקטים חדשים ואני מכריזה לכולם על התפקיד החדש שלי, העיניין הוא שיש עסקאות מיוחדות עם לקוחות וספקים שמתוקף תפקידי אני אמורה לבצע אותן רק שעדיין המנהלת החדשה לא נתנה לי אישור לבצע אותן לבד אלא רק איתה ( עד שאלמד את התפקיד כמו שהיא אומרת) בנוסף ישנן כל מני חשבוניות ועוד ועוד דברים שמתוקף תפקידי אני אמורה לבצע אותם ואני גם מאוד רוצה אבל כדי לעשות ולבצע את כל הדברים האלה אני צריכה לעבור הסבר והדרכה כלומר חפיפה מסודרת של התפקיד שלי-דבר שאני כל הזמן מבקשת והיא כל הזמן מבטיחה שתלמד אותי ואומרת שאני כן אעשה את כל הדברים האלה, אך בפועל זה לא קורה. היא קוראת לכל הספקים והלקוחות הנ"ל בכוונה בשעות שאני לא נמצאת כדי לא ללמד אותי וכדי לעשות את כל הדברים האלה בלעדי. חוץ מזה, לכל תפקיד חדש שנכנסים אליו, תמיד יש מישהו שמעביר הדרכה או חפיפה כדי שאותו אדם חדש יוכל להתחיל לתפקד בתפקיד החדש. מה עלי לעשות?

הגר שקד

New member
אני יקרה

"ניהול לוקחים" זו סיסמה קצת אגרסבית. כדי להיות מנהל/ת טוב/ה נדרשים קודם כל כלים, הנחייה והדרכה מקצועית. את יוזמת ופעילה, אך עדיין חסרים לך כלים מקצועיים שיאפשרו לך "לקחת" את הניהול. האם את חשה שהבוסית שלך מונעת ממך כלים אלה במכוון, או שמדובר בחוסר זמן ומוטיבציה? בוסים רבים חוששים להאציל סמכויות. הם התרגלו לסמוך רק על עצמם, ושינוי גישה לוקח זמן ומצריך אמון. כדי לקדם את מטרתך נסי להתקדם בצעדים מדודים. תוכלי, למשל, להציע לבוסית להיות אחראית לפרויקט אחד ומתחילתו עד סופו, ובהנחייתה. כך תהיה לכן סיבה לקבוע פגישה שבועית קבועה שבה תדונו בפרויקט, בהתקדמותו ובאופן עבודתך. זו תהיה עבורך הזדמנות לרכוש כלים מקצועיים-ניהוליים, וגם אפשרות להראות לבוסית שהיא יכולה לסמוך עליך. בהצלחה! הגר שקד

13אני

New member
בבקשה תעזרו לי

שלום לכולם, דיברתי עם המשרדים של הרשת והם יצמידו לי חונך, העניין הוא שהבוסית שלי כועסת עלי מאוד וכל פעם מאיימת לפטר אותי. מה לעשות?

למעלה