מרוות מסה אזור נראית עצובה בסוף הקיץ

pavius

New member
היי. 9 מרוות מסה אזור נשתלו באדמת חמרה מקומפסטת באפריל השנה - בתנאי שמש מלאה. ללא דישון נוסף.
היו נהדרות ביולי - מלאות עלים ופרחים. באוגוסט כולן ללא יוצא מן הכלל התייבשו כמו בתמונה. מעט עלים, מעט פריחה.
משטר ההשקייה לא שונה (כל יומיים עד רוויה + ספיחי מים ממתזים) וכך גם תנאי התאורה.

1. השערה למה זה קרה? איך להימנע מכך בעתיד?
2. האם גיזום נמוך יציל את הצמח?

תודה רבה

קבצים מצורפים

• sage1.jpg
    sage1.jpg
    7.5 MB · צפיות: 11
  • sage2.jpg
    sage2.jpg
    4.2 MB · צפיות: 11

drorim69

Active member
הי,
מסה אזור אולי חטפה שוק מהחום ואולי פשוט סיימה גל פריחה והגיע הזמן לקיטום שליש
זו מרווה שתסתפק גם בחצי יום שמש, (לדעתי אף מרווה לא תאהב מים על העלים ממתזים, זה פתח למחלות עלים)
הייתי גוזמת, ואם יש לך מקום מעט יותר מוצל ו/או מרוחק ממתזים אז גם כדאי לתת להן

pavius

New member
תודה רבה על התשובה. בגלל שכל המרוות נראות אותו הדבר, שני ההסברים נשמעים הגיוניים.
אקטום לפי הצעתך וגם אעביר את הצמחים למקום שיום אחד יהיה שם יותר צל. אם אזכור בעוד שנה, אחזור לכאן לעדכן תוצאות.

לפי מה שקראתי, את המרווה לא גוזמים, רק תולשים ממנה עלים, ברגע שגוזמים זה מזיק לצמח, עד כמה נכון לא יודעת, גם לי יש מרווה ובתקופה הזאת נראית זוועה גם בשמש וגם בצל.

לפי מה שקראתי, את המרווה לא גוזמים, רק תולשים ממנה עלים, ברגע שגוזמים זה מזיק לצמח, עד כמה נכון לא יודעת, גם לי יש מרווה ובתקופה הזאת נראית זוועה גם בשמש וגם בצל.
נשמע מוזר מאד. לא מכירה מצב כזה. תלישת עלים נשמעת גרועה..

drorim69

Active member
סבתא תרצה מתייחסת כנראה למרווה רפואית ונכון, גם אני לא מכירה מרוות שלא אוהבות גיזומים..

רגע רק רגע

Active member
מרווה (רפואית) צולם הבוקר.
מקבלת שמש החל משעה 10:00 עד שעות אחר הצהרים. השקייה לפי הצורך. בעקרון, די עמידה. כבר כמה שנים שהיא באותו המקום.
אולי מזיקים בקרקע אוכלים את השורשים של השיח שלך. קרה לי עם שיחי הבזיליקום הלימוני.

קבצים מצורפים

• מרווה.jpg
    מרווה.jpg
    1.2 MB · צפיות: 6
עדכון, אכן מדובר במרווה רפואית ומאז שהפסקתי לגזום אותה ורק תולשת עלים כפי שקראתי, היא אכן מחדשת את העלים, ממילא אני צריכה רק את העלים ולא את הגבעול והיא סוף סוף שרדה שנה והכל נראה טוב.

למעלה