מרווח הטייה...

מרווח הטייה...

אחרי שאיזי צחק על הצורה של הצמיג שלי... התחלתי להקפיד יותר על הטייה בפניות. שבוע שעבר יצאתי מרמזור לפניה שמאלה אז הרמתי ראש יישרתי מבט לכיוון היציאה מהפניה (כמו שאיזי לימד אותי) הכל הלך פצצות האופנוע ירד שמאלה נמוך את הכידון סובבתי ימינה להיגוי ההפוך המפורסם... ותוך כדי זה אני מאיץ. בעודי מתענג על ההשכבה היפה שלי, פתאום אני מרגיש את הגלגל האחורי שלי מתחיל להחליק החוצה מהסיבוב וגורם לי לרדת יותר נמוך ממה שחשבתי, פתאום אני מרגיש חיכוך עם הכביש (כנראה הרגלית?) ולמזלי נגמר הסיבוב ככה שמייד התיישרתי והמשכתי ישר. השאלה, האם זה אומר שזהו מרווח ההטייה המקסימלי? או שאני לא יודע להשכיב? או?

zataomm

New member
לענ"ד

האצה תוך כדי סיבוב במיוחד אם היא לא מבוקרת (דבר שדורש ניסיון, יש אפילו טכניקה של החלקת האחורי בסיבוב בה מתמחה ידידינו מקוי מהגרנדפרי), מאוד מסוכנת, האופנוע נמצא בהטיה שטח המגע של הגלגל עם הכביש קטן והאחיזה לא מתמודדת עם הכח שהגלגל מוריד (בעזרתך כמובן) לכביש. התוצאה במקרה הטוב היא שהאחורי מחליק קלות אך עם הסיבוב האחיזה מתגברת עקב הקטנת זוית ההטיה והכל עובר בשלום. במקרה הגרוע אתה תחווה הייסייד שזה לכשלעצמו מחזה מרהיב אך כואב עד מוות (וזו לא מליצה). אז מה לעשות אתה שואל? הטכניקה כפי שמלמדים בקורס ביא להכנס במהירות הרצויה לך ולשמור עליה כל הסיבוב בלי הפתעות מיותרות לאופנוע ולך כמו ברקס או תוספת גז באמצע הפניה. זה כמובן דורש יותר ניסיון והיכרות עם האופנוע ועם יכולותיך וכן גם אומץ מסוים (מה יותר פשוט מלהאט לקראת סיבוב ואם הכל הולך כמו שצריך להאיץ במהלכו?), להכנס במהירות היציאה מניסיון זה קצת מפחיד בהתחלה.

אתה לא יודע להשכיב - קודם להשכבה

צריך קצת משחק מוקדם. וכשאני אומר משחק מוקדם אני לא מתכוון לטטריס או שש-בש. כנראה שהגזמת קצת עם הגז כשהאופנוע בהטיה. פתיחת גז בסיבוב צריכה להיות חלקה ולא בקפיצות. תיזהר ותהנה להבא.

ספייק ®

New member
תגיד לי, השתגעת?!

מה אתה רוצה לבלות עוד כמה חודשים בגבס? לא הספיקה לך הפעם הקודמת?? מבלי לזלזל בעצות של ידידי איזי שאני בטוח שהם נכונות, עדיין אינך רואה ואינך מסוגל לראות את התמונה הכוללת והשלמה של טכניקות הפניה. לא מדובר רק בהטיה, מבט וזהו, כמו שגישן ציין יש הרבה הכנות לפני, החל מבלימה לפני פניה, העברת משקלים, שחרור מתלים, תכנון קו הפניה, מהירות הכניסה לפניה וכו´. את כל החומר הזה ועוד לומדים בקורס אופנוען מאומן שלבים א´ ו-ב´. בתור אדם שעדיין לא פגש אותך ורוצה לפגוש אותך בריא ושלם, עשה לעצמך ולנו טובה, תפסיק לבדוק את מגבלות האופנוע מבלי שיש לך את הכלים לכך עדיין. תמתין קצת עם ההתלהבות ואחרי שתעבור את הקורסים ותדע - תעשה מה שתרצה (ואז כבר תדע מה אתה יכול ומה לא). ספייק, שלא מבין מדוע גילי הנה לשחק ברולטת החיים יותר מדיי!

Ninja

New member
שים ../images/Emo23.gif לכבוד... ../images/Emo11.gif

הלכתי עדדדדדד למחשב השני בשביל לכתוב לך תשובה בעברית (אל תתרגש, כולה מטר וחצי) מניתוח מעמיק של שהתשובה שלך ( יצאתי מרמזור לפניה שמאלה ... ותוך כדי זה אני מאיץ ) ישנן כמה אפשרויות מעבר לחוסר המיומנות הבסיסי: הצומת היתה לך לרועץ, ישנם הרבה דברים שיגרמו לך להחליק, שטח הצומת בדרך כלל חלק מטיפטוף שמן מכל מיני ענתיקות, שחיקה מוגברת של האספלט, מים שמטפטפים מהמזגנים בקיצור הצומת לבדה יכולה לספק מאה אלף סיבות... מעבר על החלק הצבוע במעבר החצייה, אם אכן קרה, תורם אף הוא להחלקה. (מן הסתם לכל מעברי החצייה האלו יש נטייה להתקבץ סביב צמתים) הפנייה היתה שמאלה – אם אתה לא מקפיד בזמן שימון השרשרת, הקצה השמאלי חוטף כמה טיפות בעצמו. בדרך כלל, כך טענת, אתה לא מגיע לזווית חזקה, עד עכשיו השמן לא הפריע לך אבל הפעם הגעת לאזור המשומן... האזורים בצמיג שלא נשחקים באופן קבוע די מסוכנים כשאתה מגיע אליהם בפעם בראשונה. הם צוברים אבק, שאריות סבון מרחיצת האופנוע, שמן בזמן שימון השרשרת וייתכן שאפילו עדיין היה עליהם את ציפוי המגן המקורי ששומר על הצמיג בזמן האחסנה שתורם את חלקו לחגיגה. יתכן שבעת הניסוי רק יצאת מהבית.., צמיגים קרים לא מספקים אחיזה טובה כמו צמיג שהתחמם בעקבות נסיעה. עכשיו קח את כל זה ותוסיף את את העובדה שהאצת. אם זה היה מעט פרוע מידי, זה בפירוש מגביר את כל אחת מהסיבות שצוינו, במיוחד במהירות איטית. חוסר המיומנות (רק אם אתה חושב שאתה חסר מיומנות, אני לא רומז כלום) בהשכבה יכול לדוגמה לגרום שאתה מטה את חלקו העליון של הגוף ימינה למרות שאתה חושב שאתה נכנס לתוך הסיבוב. מקוה שחשבתי או כתבתי את הכל, כדאי להתאמן רק לא בצומת. אם אתה מתאמן לבד, קח את זה בביסים קטנים...

alfred

New member
גילי, בבקשה, חשוב פעמיים לפני ביצוע

אקספרימנטים כאלו בעתיד, או שלפחות תשתדל למצוא לעצמך מגרש חניה ידידותי לתרגול. גם הדיוורז´ן שלך עדיין יכול לבעוט ברגע הפחות צפוי, אמנם לא בעיטה אכזרית, אך עדיין מיותרת. עזוב את נסיונות הרכיבה המיותרים הללו בשעת רכיבה על כביש הומה. מצא לך כביש נטוש, או מגרש חניה סגור, ותרגל. בנסיבות האלו יש לך שליטה על חלקם הארי של הגורמים. מעבר לזה, השתדל להמנע מלשמר את מפלס האדרנלין בתחום המוטרף למרות הפיתוי, לפחות ב"רכיבה מנהלתית". ראיית כביש מן החגורה ומטה אינה מועילה לרוכב בדרך כלל. למד היטב את המגבלות, שלך ושל האופנוע. להבא, כשמישהו צוחק על מצב הצמיג שלך, זה עלול להיות יקר יותר. הרבה יותר. סע בזהירות.

ofnik

New member
../images/Emo45.gif אחרי כמה כמעט החלקות עם

צמיג חדש -לקחתי נייר שיוף ועברתי על כל הצמיג- אני לא מבין איך לא דואגים לעשות את זה במוסך? כבר שמענו כאן על תאונה שנגרמה עקב צמיג חדש

למעלה