מרד

bizmark

New member
מרד

הי אני כותב עבודת סימנריון על נירונה ואשמח אם תוכלו לעזור לי עם השאלה הבאה: האם לאורך הקריירה של נירונה התקיים רגע אחד טהור של מרד? כל תשובה תתקבל בברכה תודה מראש

nothingman1

New member
יש לי

בהופעה בtop of the pops כשנתנו להם לעשות את עצמם מנגנים את סמלז לייק כשברקע יש פלייבק של השיר הם לא הסכימו לזה ועשו שטויות...

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifכל הקריירה של נירוונה היא מרד

הם ניחשבו כ"דוברי דור הX"..ז"א שהם המורדים בכולם(מוסדות..TV וכו'...)

nothingman1

New member
אבל הוא ביקש רגע ספציפי...

ואם אתה שואל אותי נירוונה לא כאלה מורדים, נתנו להם את ה"תואר" הזה כי הם היו הכי ידועים בתקופה שלהם

Daklak

New member
WTF ?!

נירוונה היו מורדים בענק X___________________X זומג, אל תדבר שטויות, בהנחה שאתה בן.

כן..

לא הבנתי מה אמור להיות מרד בהם...זה לא שהיו מסרים עמוקים בשירים שלהם נגד הממסד הקפיטליזם מלחמה גזענות אפליה וכו'

Daklak

New member
אומג מה זה קשור בכלל ?!?!?!

כל הגראנג' היה בקטע של מרד ! מה אתם רוצים שהשירים שלהם יהיו על קפיטליזם כדי להגיד שהם מורדים ? נירוונה הלכו עם הנוער, המוזיקה אמרה משהו שאף אחד לא ידע מה הוא באמת, הטקסט נשמע מוזר, אבל יש בו משהו גאוני, כאילו כל שיר נכתב עלייך. נירוונה עם הנוער - דור ה-X והוא כולו מורד. ככה שעם הנעורים בא המרד. Teenage angst כמו שמתואר ב-Serve The Servants ובמעשים עוד היו מלא מלא מרידות בנירוונה בכל הקטע הזה של השואו..

MilkShack

New member
אני יכול לענות לך על זה.

במה הם מרדו ? אוקיי, יש כמה דרכים לענות על זה... שום להקה במשך ההיסטוריה של המוזיקה לא עשתה יותר ממוזיקה שהשפיעה על אנשים, אפילו קשות. נתחיל מזה. Nirvana ובכלל הגראנג' הוא מה שמסמל את המוזיקה של מה שנקרא "דור האיקס"\"דור הפרוזק". הדור הזה הוא דור של בעיקר אנשים מבתים הרוסים, בלי כסף, מטורפים על רוק ומסוממים מהתחת. הדור הזה הוא בעצם דור מורד בסך הכל, הוא דור שאומר לא למה שכ"כ טוב לפי מה שאומרים להם. הם כן לוקחים סמים, הם כן מתלבשים כמו זרוקים. זה לגבי דור ה-X לגבי נירוונה ? לא חסר מעשים שהם עשו בהופעות, אירועים ואפילו באלבומים. במה הם מורדים ? אי אפשר להגדיר במדויק.. זה בכיוון המיינסטרים, המוזיקה הממוסחרת.. הנושא של נירוונה בשירים הוא כמו הגדרת יחסים כזאת ביני לבין עצמי, לבין החבר שלי, לבין האישה שלי. המחשבות שעוברות לי בראש. זה מענה לכל דור ה-X שלא מוצא את עצמו בשנות ה-90'. ואיך צורך לשאול במה הוא מורד, נירוונה הם חלק מדור ה-X בדיוק כמו כל אחד אחר שהיה חלק מזה ולא היה בלהקת רוק היסטרית.

נו אז זהו

הם לא מרדו בשום דבר מסוים, אולי קצת בנורמה ובחברה האמריקאית היאפית והשמרנית. והם גם לא יכולים למרוד במשהו שהם חלק ממנו(מיינסטרים, אז) אה ו"הגדרת יחסים כזאת ביני לבין עצמי, לבין החבר שלי, לבין האישה שלי" הזכיר לי מצוות שבין אדם לחברו ובין אדם למקום חח... התעסקתי היום יותר מדי בדת, מקודם גם שמעתי שיריים חסידיים

אהמ.

והנה דוגמא ל"הוא דור שאומר לא למה שכ"כ טוב לפי מה שאומרים להם" וזה שהם נגד הנורמה והאמריקאים היאפים והשמרנים: seems so sick to the hypocrite norm running their boring drills but we are an elite race of our own the stoners, junkies, and freaks are you happy? i am, man. content and fully aware money, status, nothing to me. 'cause your life is empty and bare (Junkhead של אליס אין צ'יינז)

MilkShack

New member
אליס אין צ'יינס* והם דווקא להקת

הגראנג' הכי שונה מכולן ><"

אליס אין צ'יינז*

באנגלית יש S אבל מבטאים את זה בעברית עם ז'. ובקטע של הדת, המשפט הזה סתם הזכיר לי מושג של דת.

MilkShack

New member
לא בהכרח...

In Utero הוא הוכחה למרד הזה... ונמ בקשר לקטע עם הדת ? ממ ? יאי ?

nothingman1

New member
כמה דברים

זה לא נכון לומר שהכי הרבה שלהקה כלשהי עשתה זה מוזיקה שהשפיעה על אנשים כי יש להקות שעשו גם מעשים אמיתיים... למשל הסקס פיסטולס שלקחו את הגיטרות והכל למעבורת ליד הארמון ביום הולדת של מלכת אנגליה וניגנו שם שיר שהם כתבו נגד המלכה... הלהקה נעצרה ולאחר ששוחררה המשיכה לנגן את השיר במועדונים עד שרוב המועדונים לא נתנו להם לנגן שם וביטלו להם הופעות, אבל הם המשיכו לנגן את השיר... לזה אני קורא מרד! שירים שמדברים על סמים ולבישת בגדים זרוקים זה לא מרד בשום דבר, כל להקה חובבנית בשנות ה90 עשתה את זה, אז מה הופך את נירוונה לדוברי דור הX במעשים האלה שלהם? מורדים במיינסטרים? הצחקת אותי... הם שיא המיינסטרים, פשוט כך... קליפים בMTV, זכייה בפרסים, הופעות בטלוויזיה... כל אלה יוצרים להקה שבהחלט נכנסת להגדרה של מיינסטרים דור ה-X שלא מוצא את עצמו... עשו מזה יותר ממה שזה נוער זה נוער, מאז ומתמי תקופת הנערות זו תקופה שאתה מבולבל ומחפש את עצמך, ואיך זה בכלל קשור למרד? נ.ב. מה שהתכוונתי אליו מלכתחילה זה שנירוונה לא מורדים במעשים, אבל אם כבר דיברת על הטקסטים... גם בזה הם לא מורדים אמיתיים, הם מורדים בשביל למרוד... אין להם מסר ממש... אתה יכול לקרוא לזה "מרד טהור".. אני קורא לזה פוזה.

MilkShack

New member
מה עם הביטלס? >:

ונמ, פסדר, אוקיי. לגבי "הנוער שלא מוצא את עצמו", לא עשו מזה יותר מידי, כל נוער הוא כזה. רק שבשנות ה-90' זה היה כ"כ מפורסם בגלל נירוונה, פרל ג'אם ושאר להקות הגראנג', ואז באמת עשו מזה יותר ממה שזה, אבל מה שאמרתי זה לא מה שעשו מזה.

למעלה