"מרד" של בני בן ה-3...

"מרד" של בני בן ה-3...

היי - אני שרית, חדשה פה...מקווה להעזר בכן בבעייה עם בני איתי בן 3 וחצי - עד לפני חודש הוא היה אוכל ומשחק בצורה יוצאת מהכלל, היינו מסתדרים מצויין מכל הבחינות והנה בחודש האחרון הוא מסרב לאכול את האוכל שלי - כי הוא לא טעים ודודה שלו מכינה יותר טעים - הוא בכלל מעדיף אותה על פני - אין לי מושג למה - אנחנו כמעט לא יוצאים מהבית כי הוא ממש לא רוצה (מיותר לרשום שאני ממש יוצאת מדעתי בבית...) החיים שלנו סובבים סביב גן\עבודה ולבית - ממש חיים מושלמים. בעלי חוזר מאוד מאוחר ובתי הגדולה עסוקה בעיניניה ובחברותיה - אין לה ממש סבלנות אלינו... נתקלתן בבעייה כזו?? אני ממש מתחילה להלחץ מזה שהוא מסרב לאכול בבית - מה יכולה להיות הבעייה ??!! אגב - הוא ממש לא מדבר איתי - מה עשיתי לו - אני לא יודעת...אוף - מתי הם כבר יגדלו

עונה

נעים מאד וברוכה הבאה! מתוכן דברייך עולה כי בנך די מחליט וקובע איך מתנהלים החיים שלך, למה? ממתי הוא קובע דברים? אפשר לשתף, אפשר ביחד להחליט אבל אם היום החלטת שאת רוצה ללכת לקניות, אז הולכים לקניות (סתם דוגמא), לא כל הזמן צריך להתחשב ברצונות שלו. נשמע שאת נעלבת ממנו ולוקחת באופן אישי את ההתנהגות שלו והוא קולט את זה ומשתמש בזה ככוח נגדך, ממתי אתם כוחות שווים שאת צריכה להיעלב מילד בן שלוש? ועוד משהו - בת כמה ביתך? מה זאת אומרת עסוקה בעינייניה וחברותיה? אפשר גם לקבוע על יום משותף לפעילות משותפת ולא משנה מה הפער גילאים ביניהם... אני לא באתי להתקיף אלא לנסות לשקף לך את ההתנהגות שמובנת לי מההודעה שלך. אני מבינה שאת במצוקה ואשמח עם תשתפי אותנו בעוד פרטים לגבי ההתנהלות שלכם כדי שנוכל לתת טפים ועצות. מהודעתך הנוכחית נשמע שאת זקוקה ליד מכוונת ומקצועית -הדרכת הורים. בהצלחה :)

למעלה