מרדפים - דעות

מבס

New member
מרדפים - דעות

בזמן האחרון מתרבים מקרים של תאונות קטלניות כתוצאה ממרדפים של המשטרה. ברוב המקרים אלו שנהרגים בכלל לא קשורים למרדף אלא הרכב הנמלט פוגע בהם ברגע שעושה צעד טפשי (פניית פרסה ממקום אסור, כניסה לרמזור אדום וכד') עפ"י פקודות המשטרה לא מבצעים מרדפים. אך לפעמים יש רכב עם שב"חים שנמלט וזה יכול להיות מחבל ו\או עבריין כבד. רציתי לדעת מה דעתכם חברי הפורום, האם לרדוף ובכך לסכן אזרחים חפים מפשע או לא לרדוף ובכך להסתכן שאותו עבריין\מחבל יסתובב חופשי?

קרבינוש

New member
זה באמת בעיה קשה

לכן לא עושים מרדפים ורק אם באותו רגע בשטח זה נראה חשוד ממש אז עושים מרדף זה דומה לקטע של חיסול בעולם התחתון שרצו להרוג עבריין והרגו בטעות חפים מפשע אני אומר שהרכב הנמלט צריך לשאת בתוצאות ואפילו צריך לירות בו מהר גם בשביל לעצור לעצור את הרכב הנמלט וגם ללמד אותם לקח שלא יברחו מהמשטרה ויסכנו את הציבור

לדעתי- אם עושים מרדפים צרכים לעשות

אותם בשכל לא בהתפרעות של הניידת לא כלום לאט לאט שזה לא יהיה סיכון ממשי של האזרחים

ilancoll

New member
מהיכן השטות הזו שאסור מרדפים

לפי פקודות המשטרה למתנדבים בקלסי אסור לעשות מרדפים לכול היתר מותר ועוד אך ואף יש נוהל מרדף שעודכן אחרי המרדף אחר מחבל והאוטובוס וחידד את הנוהל לעיתים בתדריך לפני יציאה למשמרת של היחידות המשטרה השונות(ושוב לא קלסי קלסי זה יותר מעדון חברים ולא ממש משטרה)מתדרכים בנושא חבל שכותבים דברים מבלי ידע עמוקה של הנושא ולמי שעדיין זה לא מספיק משטרת ישראל פתחה ערוץ תיקשורת במכשרי הקשר במיוחד לנושא הזה (מה שלא היה עד השנה האחורנה) שנקרא גל מרדף שאת התדר שלו מהסתם אני לא הפרסם כאן ובגל הזה ברגע שניידת מתחילה מרדף כול מי שמשתתף עובר לגל הזה ושם מתנהל כול המרדף אשר נקלט בכול הארץ וזה לפי נהול משטרה אז תפסיקו לכתוב דברים מבלי לדעת באמת ולבלבל את המח

shaikn

New member
משתמשים בגל הזה רק במקרה

שהמרדף עובר לגיזרה אחרת, כמו למשל מדרף שעובר למחוז אחר כדי שהניידות של המחוז הזה ישתתפו גם. וגם בכדי שלא לתפוס את הגל הרגיל.

ilancoll

New member
לפי הנוהל הנכון

צריכים לעבור לגל כאשר מתחיל המרדף כמובן אחרי שדווחת אל קח ולמה? כי כאשר המרדף נמשך וכמו שכולם יודעים המדינה קטנה מאוד והמעבר בין המחוזות וגם מרחבים כולכך מהר ובמהלך המרדף לא יתחילו כולם לחפש היכן למה ומתי אלה הדווחים יעברו ישר בגל הזה לפחות אצלנו זה קח ישר בתחילת המרדף מדוויחים בגל על תחילתו ועוברים לגל מרדף

ilancoll

New member
דבר נוסף

גל מרדף נפתח בגלל בעיה מרכזית אחת וזהיא קליטה לא פעם המרדפים התרחקו מאוד מאזור בו התחיל לדוגמה מרדף שהתחיל בת"א לכיוון ירושלים בשער הגיא כבר החלו שיבושי הקליטה והדווחים של הניידת לא היו מובנים ולכן נוצר גל מרדף אשר בו יש קליטה בכול הארץ התחלת מרדף בראש הנקרה יקלטו אותו באילת

udi gidron

New member
מניסיון אישי

שלום לכולם, אני מתנדב במתנ"א מספר שנים. ההוראות הן למתנדבים והן לשוטרים היא שאין לבצע מרדף ללא אישור אלא אם כן מדובר בפח"ע. לפני מספר חודשים הייתי עם מתנדב נוסף בניידת בכביש 1 כאשר קיבלנו קריאה מניידת נוספת לעצור רכב שלא עוצר להם. חסמנו את הכביש והצלחנו לעצור את הרכב. בשלב הזה שוטרת שהיתה בניידת השניה ניגשה לרכב וחטפה ממנו בקבוק מים מלא ישר לראש (לא קרה לה כלום). הנהג שהיה ערבי התחיל להשתחל בין מכוניות שמהפחד פינו לא את הדרך. התחלנו לרדוף אחריו בכביש 1 כאשר הוא מנסה להוריד אותנו מהכביש ומשתולל בנהיגה. במושב האחורי ברכב ישבה אישה עם רעלה לכן עלה חשד לפח"ע והועלה מסוק לאויר. בשלב מסוים הצלחתי לעקוף את הרכב ולהאט אותו והדבר גרר לכך שהוא כל הזמן היה מתנגש בנו מאחורה. קיבלתי הוראה ממפקד מתנ"א לתת לו לעקוף אותי ואין אישור לאף אחד להשתמש בנשק והרכב יעצר במחסום שהמשטרה מכינה. במחלף שורש ירד הנהג לכיוון אחד הישובים ובתוך היישוב נעזרנו במסוק שכיוון אותנו אל הרכב הבורח. בסופו של דבר הרכב הגיעה למבוי סתום ואנחנו אחריו. הנהג יצא מהרכב ואחרי מאבק נכבל באזיקים. מאחורה ישבה אישתו מזרח ירושלמית עם תינוק בין חודשיים בידיה. לסיכום במבט לאחור אני לא בטוח שהמרדף היה מוצדק. הרכב היה שייל לאיש וזהותו היתה ידועה המרדף גרם לסיכון חיי נהגים אחרים בכביש וסיכון חיים שלנו, נכון היה כיף והאדרנלין זרם בטירוף אבל נראה לי שאפשר היה לוותר על זה. מה גם שלאחר מספר שעות שוחרר הנהג ממעצר.ודרך אגב כל המרדף התחיל בזה שהנהג נראה מדבר בנייד בלי דיבורית. הוא לא רצה לעצור כדי לקבל דו"ח אבל את זה יודעים רק אחרי מעשה.

קרבינוש

New member
כל זה רק לשוטרים ולא למתנדבים

למתנדבים עד כמה שזכור לי בכלל לא רודפים בשום צורה אבל מצד שני יש הרבה מתנדבים שמדווחים על אדומים כלומר הם כן עברו באדום בשביל לרדוף ?

shaikn

New member
אדומים - לא רק למרדף, אלא גם לשם

הגעה לאירוע חריג במהרה.

דעתי בקצרה:

ב"ה היות והייתי בתאונת הדרכים ועזרתי בטיפול בנפגעים בצומת אבו כביר (וכפי שראיתם יש תמונות באתר HNN שצולמו על ידי ועל ידי חברי י.בלינקו), הכללים המשטרתיים למרדפים חייבים להיות נוקשים פי אלף. דהיינו: רכב פרץ מחסום? במחסום הבא שמציבים לו והוא מנסה לחמוק. לפתוח עליו באש תופת (בדיוק כמו מעצר רכב החשוד כפח"ע ע"פ פקודות נוהל מעצר חשוד צבאיות). אם במקרה של הטרנספורטר שנמלט והרג את תושב חולון. הרכב היה מתוקל כראוי בידי שוטרים שיפתחו עליו באש מרובה M16 במצב אוטומטי על מנת להרוג!!! (וזאת אחרי השתוללות נסיעה פרועה וכו') האזרח היה חי, והיו 17 פלסטינים הרוגים. בהמשך לדיון, אירוע כזה היה לפני שבועים בירושלים בגבעת שאול. נמלט רכב עם שלושה פלסטינים שנקראו לעצור. השוטרים ירו עם רובה מסוג 'מקרו גלילון' על הרכב שנמלט. הרכב נעצר אח"כ ואותר ע"י מסוק בישוב 'בית צפפה' הסמוכה לירושלים. ברכב נמצאה גופת אחד ההרוגים, חברו נפצע קשה. ואדם נוסף שלא נפצע פשוט לקה בהלם ונלכד. בבדיקה משטרתית עולה כי ההרוג הוא מבוקש בידי כוחות הביטחון עקב פעילות עויינת. כך ששווה לתקל מתפרעים בצורה 'הוגנת' ולמנוע חיי חפים מפשע. יד קלה על ההדק כלפי חשודים - תוביל להקניית ביטחון רב יותר בקרב האזרחים. מניעת בלאגנים ומניעת פגיעה באזרחים חפים מפשע. המפכ"ל החדש מר קארדי לידעתך... ולתשומת ליבך. את הפשע בדרום הורדת בצורה מעולה בצורה אחראית שקולה ויוצאת דופן. עכשיו המדינה כולה מחכה למהפך שהבאת לדרום. בזכות הצלחתך בדרום אתה על תקן 'המפקח הכללי'. אם תהפוך את הארץ לדרום - אתה האדם שיעריכו אותו הכי הרבה במדינת ישראל. הספירה לאחור שלך החלה. צא לדרך הקשה ותביא למדינה ולמשטרה מעט נחת בחוקים חדשים ונוקשים כלפי עבריינים.

ilancoll

New member
יפים הסיפורים

חברים אני מתנדב כבר 10 שנים גם ביחידת הסיור וגם ביחידות הימע"ר (בילוש) בצעתי יותר ממרדף אחד בחיים שלי ואף השתמשתי בנשק (באישור כמובן של הקצין בשטח) אני בדר"כ מוציא צוות כלומר רק מתנדבים הכללים ברורים בצוע מרדף מותר כמובן שיש לדווח וכמובן בזהירות המתבקשת (עם הניידת הרודפת תבצע תאונה הנהג הניידת היה אשם כמו בתאונה רגילה) ולכן יש כללים ברורים לביצוע מרדף ובדר"כ יעדיפו לא לתת למתנדבים לבצע כי פשוט לא סומכים אלהם מספיק ורובם אף לא מכיר את כללי המרדף או מדווח בצורה שגוי בגדול מותר לבצע גם למתנדבים (לא בקלסי) וכן גם לדווח אדומים ושוב יש נוהל רשום ולא רק פח"ע הנוהל עד לפני שנתיים נכון היה לגבי פח"ע בלבד היום גם פלילי מותר (וזה אחרי שינוי הנוהל) זה שקצין מקומי מחליט כי אין מרדפים גם זו סכותו

Shmilkiyahoo

New member
עד שבטעות יהרגו אזרחים תמימים...

אתה זה שילך לספר למשפחות שלהם שהם מתו בגלל "יד קלה על ההדק"?

Shmilkiyahoo

New member
אה כן?

ספר את זה למשפחות של האופנוען ושל השוטרת שהשוטר עם היד הקלה על ההדק עצר.... מה שאתם רוצים מתאים יותר למדינות חשוכות, לא לישראל 2004

הוא מת מירי? מת מדיקט בראש!

ב"ה הוא שם לא מת מירי, כי במידה וחלילה היו יורים ולוּ כדור אחד, הוא היה בולם מיד. כל ההוכחות היו שהוא לא ברח. ורק טמטום רגעי של קצין נקודת משטרה בנס-ציונה הוביל להריגתו ולמותה המיותר של השוטרת. (הייתי במקום בשעת מעשה והשתתפתי בהחיאה על השוטרת). כך שזה לא קשור ליד קלה על ההדק.

Shmilkiyahoo

New member
אותו דבר

תן לשוטרים אישור ליד קלה על ההדק, וזה כלום לעומת מה שיהיה.

ilancoll

New member
אין בעיה

מי שבורח מהמשטרה דמו בראשו החיים שלך חשובים לך על תברח

Shmilkiyahoo

New member
פשששש........

לא ידעתי שמשטרה נהייתה גם השופט וגם התליין.... ככה זה עובד בדרך כלל במדינה דמוקרטית?

למעלה