מרדכי גילת, "המוסף לשבת"

אפרת_ח

New member
מרדכי גילת, "המוסף לשבת"

מתוך הטור של מרדכי גילת ב"מוסף לשבת" של ידיעות אחרונות, 26.10.2001 הצעה ליעל דיין ============== ח"כ יעל דיין ואנשי הלובי להצלת נשים מגברים אלימים, עוסקים בספירת מלאי של נרצחות, של גברים אלימים ושל מחדלי שופטים ואנשי פרקליטות. זה בסדר גמור. רק שבין לבין, כשהן מתקוממות על הענישה הסלחנית, על התמשכות המשפטים ועל מחדלי המשטרה - מותר להציע להן להקדיש את מרצן גם לנושאים הבאים: א. מאבק ציבורי להכפלת כוחה של המשטרה כדי שניתן יהיה, בין היתר, לפקח על אנשים שהורחקו מבתיהם בצו שופט. בהיעדר כוח משטרה סמוי וגלוי אין לצווי ההרחקה האלו ערך. הם בדיחה. ב. מאבק להכפלת אנשי הפרקליטות שאינם עומדים כבר בעומס התיקים והלחצים ומרימים פשוט ידיים. ג. מאבק לגיוס תקציב להוספת עשרות תקנים למערכת המשפט. המערכת הזאת עמוסה לעייפה, איטית ומסורבלת, וסובלת כאמור מבעיות נוספות. מצוקת כוח האדם כל כך גדולה עד ששופט בית המשפט העליון, אליהו מצא, קרא לפני כמה ימים, בצעד חריג, למצוא פתרון מערכתי למחסור בפרקליטים ובשופטים. הוא עשה זאת אגב דיון בבקשת המדינה להאריך מעצר נאשמים ברצח, מעבר לתשעת חודשים, בגלל התמשכות משפטם.
 
אני עם מרדכי גילת בעניין !!!

צרם לי לקרוא איפהשהו בשבת זו על כך שנוספו עוד 3 שנים לספירה של ארגוני הנשים את הנרצחות ואין שיפור במגמה בארץ וכולי וכולי. איכשהו הרושם היה אכן שארגוני הנשים הם ארגונים פסיביים שעוסקים (בנושא זה - ללא השלכה על כל פעילות אחרת) בספירת גופות במקום בעשייה ממשית לשינוי.
 

augustus

New member
בשביל עשייה ממשית

צריך תקציבים שייתכן וקשה לגייס. מעבר לזה, ספירת הגופות חשובה לצורך העלאת המודעות, ויכול להיות שהתהליך לוקח יותר משלוש שנים.
 
זה ענין של סדרי עדיפויות

חשוב להבהיר שהנושא הזה הוא חשוב, כי אחרת גם אם יכפילו את כוח המשטרה והפרקליטות , הנושא ישאר מאחור אם אין מודעות לחשיבות שלו בקרב גורמי אכיפת החוק.
 

ronen60

New member
למה דווקה ליעל דן?

יש עוד 119 חברי כנסת-מדוע הפניה ליעל דיין? עצם זה זה כבר מראה על הכוונה הלוחמנית וחוסר העניין בלחנך דור יותר מוסרי הגון ולא אלים. לא העיקר שוטרים שופטים ופרקליטות! חשוב, מורי הוראה, הורים, ערכים, להשקיע בחינוך ולא איך להכניס לכלא כמה שיותר! מוח מעוות!
 

aaa123

Member
לצערי אני מאמין שיש אנשים רעים

וחינוך לא עוזר תמיד. כמו כן חינוך מתחיל מגיל צעיר ,והרבה יותר קשה להשפיע על אנשים מבוגרים. הבעיה הקיימת היא של אנשים מבוגרים אלימים ויש צורך להתמודד איתה.
 

ronen60

New member
חינוך תמיד עוזר

ענישה לא תמיד עוזרת! חינוך לפעמים זה צורך במאסר בפועל-לפעמים יש צורך בעבודות למען הקהילה, אין הכוונה רק לאנסים, ולרוצחים, הכוונה שחינוך לערכים, להפחתת האלימות עוזרת וצריכה להיתבצע ע"י אנשי מקצוע מתאימים.
 
למעלה