מרגרט תייר

יניבניב

New member
מרגרט תייר

ביקור נוסף במרגרט תייר מאשש את קביעתי שזו עדיין אחת מחמש המסעדות הטובות בארץ. הבישול של האישה המקסימה הזאת, הוא עניין כמעט מיסטי בעיניי. הצחוק הרועם המתגלגל, הבריזה והנוף מהים, מצטרפים אל הרמוניית הטעמים של האוכל לחווית שבת אחר הצהריים אידאלית. אני קורא לה "מכשפה" בגלל שהיא יכולה הלכין את הדבר הכי פשוט ובכל זאת תחת ידה זה יוצא אחרת. לדוגמא: הסלטים. הרי סלטים בנוסח צפון אפריקאי מוגשים בעשרות מסעדות, אבל אצל מרגרט להכל יש טעם אחר, מדויק ועם טויסט נכון בתיבול. הפלפלים הקלויים והחצילים הבשרניים, עם מרקם ממש כמו של פטה, ברוטב סופר מרענן של לימון ונענע. חצילים קלויים, חצילים בטחינה, סלטא משוויא, סלט הדלעת המושלם, הסלק והגזר, פתחו את הארוחה יחד עם קנקן לימודה צונן. בהמשך עלי הגפן הטעימים ביותר שאכלתי מימיי. בכל ביקור שלי אצל מרגרט אני חוזר אליהם כמו מכור, מילוי עדין עם טעם מודגש של צנוברים, רוטב של יוגורט סמיך ומגע קל של מעין "קונפי" מתקתק של כרישה. בהמשך - קבב הלוקוס, מנה כמעט מיתולוגית, עם רוטב עדין של עגבניות טריות, מוגש על אורז ואצות ים. היה גם קוסקוס אוורירי עם בשר כבש רך מאוד שהתבשל שעות ארוכות, ברוטב של אפונה, ארטישוק וכרישה. היינו מפוצצים אבל לא יכולנו שלא לחסל את הצלחת.... סיום הארוחה הקבוע תה שקדים חזק ומתוק בניחוח של ורדים. ועוד שיחה קלה וכמה הגיגים עם חיים וענת, המלצרים המשעשעים והלבביים שמלווים את מרגרט כבר שנים. על כל הנ"ל, השאיר זוג 240 ש"ח, לפני טיפ. שווה כל שקל.
 
../images/Emo3.gif מפתה מאד

בדיוק אוכל לטעמי...אבל מה עם קינוח
? אגב, מה הכתובת?
 

יניבניב

New member
עקב אכילס

מלבד התה המתוק המצויין אין שום קינוח משם נסענו לאכול גלידה בגלידרייה שהיא לדעתי הטובה בארץ: "דולצ'ה מלודיה" ברחוב בן יהודה 128 תל אביב. הכתובת של מרגרט: בדיוק מול המשטרה, ליד השעון ביפו.
 
נשמע פיגוז, נתת לי רעיון

כבר שנים אני מחפשת מקום עם אוכל צפון אפריקאי טוב באיזור תל-אביב, ותמיד יוצא פארש... ואיך לא חשבתי עליה ? - היא עובדת גם בצהריימים ? צריך להזמין מקום מראש ? בכל מקרה, נשמע חבל על הזמן ואני מתכוונת לנצל את הרעיון ליומולדת של הגבר בעוד כשבועיים...
 

Lear22

New member
חובה לצלצל מראש

קראתי שלפעמים היא פשוט לא שם, זה לא איזה מסעדה עם שעות פתיחה מסודרות וכאלה, זה המקום שלה ולפעמים פשוט לא בא לפתוח :)) אני ממש רוצה ללכת לאכול שם אהבתי את הביקורת
 

עמית@

New member
יוווווו איזה תיאור מגרה

יש לך את זה
(ומה עם סיגריות? סתם סתם, לא להתחיל שוב
)
 

גסטרו

New member
האם קבלתם תפריט עם מחירים או

שהמחיר נקבע לאור הכרות עם הזוג ? אני הפסקתי לאכול שם לאור מחירים גבוהים ביותר ששילמתי על ארוחת סלטים, דג וקוסקוס , לא היה תפריט והיינו בשוק כשקבלנו את החשבון. אשמח לקרוא כמה שילמו אנונימים, במידה והיו שם.
 

Lear22

New member
השאלה כמה זה יקר

כמה עלתה לכם ארוחה לאדם, בלי אלכוהול ועוד משהו, אין שום סיכוי לדעת כמה כסף משלמים לפני שמזמינים?
 

maya100

New member
כרגיל, לגבי האוכל אני מסכימה אבל...

אחרי מספר ביקורים במקום הבנתי ש... אין מחירים או תפריט, אלא ממוחה הקודח של מרגרט... הנוף של הים הוא הדבר הכי מושך שם (והוא בחינם)...מי שרוצה לאכול במקום טוב ליומולדת או אירוע לדעתי יתאכזב, כי יושבים על כיסאות פלסטיק ואוכלים בסכו"ם הכי פשוט, שכל אחד לא דומה למישנהו. כי החתולים מסתובבים בין הרגליים (הם בני בית..), כי ענת וחיים מקסימים אבל מאוד ביתיים והשירות בסיסי ברמתו (מחוייך וחברי, אבל בסיסי) וכי לפעמים במקום בריזה פשוט חם ולח. נורא. מתה על האוכל שלה והייתי מוכנה לשלם כל סכום, אם ה"אווירה" היתה שונה...אם הייתי מרגישה שמשקיעים בי מעבר. ואגב, אחרי תקופת התבוננות בעיקר פאסיבית, אני מרשה לעצמי ל"פתוח את הפה"...מקווה שזה בסדר
מאיה, שמתה על אוכל טוב כמעט כמו על הבת שלה...
 

גסטרו

New member
רציתי לכתוב על החתולים אבל לא הייתי

שם מזמן וחשבתי שזה "פסה ". היינו שם התקופה ש"תפוח זהב" עוד היתה פתוחה. שילמנו אצל מרגרט מחיר גבוה ממחיר עיסקית בתפוח וזה כלל - מפות קרועות אותן פרסנו במו ידינו (מה לעשות הגענו סמוך לפתיחה ), חתולים בשפע והמון שום בסלטים. בכל זאת זכרתי לטובה את הדג בגריל עם משחת עשבים ירוקה מעל וחזרנו- זה היה חורף, החשיך מוקדם ועברנו לסעוד בפנים- היה כל כך מדכא שלא חזרנו. יניב- האם אתה סועד VIP שם או אלמוני ? אחת מחמש הטובות , ברצינות ?
 

יניבניב

New member
בשיא הרצינות - אחת מחמש הטובות

ואין לי שום הטבות vip אמנם מרגרט מכירה אותי, אבל ממש לא בתור שף, אלא בתור אחד שאוהב לבא לאכול אצלה. בדרך כלל אני נכנס למטבח להגיד שלום רק אחרי הארוחה ככה שהיא לא יודעת בכלל שאני שם תוך כדי שאני סועד. אגב המחירים של כל המנות קבועים והם כתובים בגיר על לוח בכניסה למסעדה. לי באופן אישי זה שהצלחות והסכו"ם לא מעוצבים, במסעדה הזו זה חלק מהעניין הבלתי רשמי וזה לא מפריע לי. מה שחשוב בעיני זו ההקפדה הכמעט קנאית של מרגרט על חומרי הגלם והטירחה הפרפקציוניסטית שלה להכין הכל בעצמה וכמובן שאר הרוח בפרטים הקטנים.
 
למעלה