מרגיש תקוע בתחום..

מתלבט20

New member
מרגיש תקוע בתחום..

בדרך כלל יש כאן הודעות טכניות שאני נהנה לקרוא וללמוד אבל החלטתי לעלות משהו קצת שונה הפעם
לאחרונה אני מרגיש תקוע בעבודה מכל מיני בחינות - אני עובד בחברה גלובלית ענקית (אמריקאית בינלאומית) כאשר הכל מסורבל בה מבחינת תחום ה IT וההתעסקות עם מערכות היא מאוד ממודרת
בחברה הזאת אני עובד כבר 4 וחצי שנים, קודם עבדתי בחברה של 150 עובדים בערך, ישראלית, ולפני הגעתי מתפקיד סיסטם בצבא (יחידת מודיעין רגישה כלשהי..)
יש לי בערך 10 + שנות ניסיון בתחום, כולל הצבא
השכר דיי תקוע, בדקתי לדוגמא טבלאות שכר, ונראה שבמקום כלשהו פשוט הלכתי לאיבוד ונתקעתי - אני אולי מגרד את הרף התחתון של הסכומים שרשומים בטבלאות וגם זה בכל מיני נקודות (נגיד כוננויות..)

מעבר לזה, יש את הנושא הבעייתי של הטכנולוגיה, הכל ממודר
יש קבוצות ומחלקות לכל דבר, שלוקח להם ימים עד שהם עונות, לי אין הרשאות, ואני מרגיש תקוע - הן מבחינה טכנולוגית, והן מבחינת היכולות שלי
המצב כפי שאני רואה אותו, הוא אפילו מחריף, וזה דווקא נראה כמשהו שקורה ברוב החברות הגדולות כיום בשוק - ותקנו אותי אם אני טועה (המומחים כאן שגם הם חלק מחברה כזאת)
במהלך שנותיי התעסקתי בהרבה תחומים, קטנים, גדולים, קריטיים יותר קריטיים פחות ויש לי ידע בתחומים רבים אבל בהעדר חברה שנותנת לך להתעסק בכל הדברים האלה, אתה מרגיש תקוע

מה הייתם עושים במקומי?
האם גם לכם זה קרה או קורה?

skepper

New member
העלת שכר ביקשת ?

אם לא - אולי הזמן לעשות זאת,
אולי לעבור תפקיד ששם השכר גבוה יותר
&nbsp
עוד כמה נקודות:
&nbsp
לעדכן את הלינקדין (לתת ללינקדין לעבוד במקומך, ממש ככה !)
&nbsp
יש משפט "עשית ולא אמרת - לא עשית"
לצערנו הוא מאוד רלוונטי במחוזותינו, תחצין את מעשיך ובמיוחד לאנשים הרלוונטיים,
&nbsp
רענן קורות חיים,
&nbsp
תקבע לעצמך רף שכר ותנאים תחתון.
ותציג אותו למראיינת גיוס
&nbsp
ב-ה-צ-ל-ח-ה-!
&nbsp

מתלבט20

New member
תודה

שיחה עשיתי על נושאי ההתקדמות המקצועית, את עניין השכר טרם העלתי
חשוב לי להגיד שכל שנה ישנם העלאות שכר כמו ברוב החברות הגדולות, ואכן כל שנה העלו לי כדי שלא אשאר *יותר* מידי מאחור
אך כאמור הטעות העיקרית שלי הייתה כנראה כאשר דרישת השכר הראשונית שלי הייתה נמוכה בהתאם לשנות ניסיון ולידע ואכן נוצר מצב בו נתקעתי
&nbsp
הבעיה היא שבחברות כאלה ישנם נהלים מסוימים של X העלאה לעובד בשנה ונראה שהנהלים קשים ולא יודע עד כמה באמת הם גמישים אם בכלל

בצג

New member
אישה מבוגרת מאוד מגיעה אל הרופא

&nbsp
"דוקטור" , היא אומרת לו , "כואב לי בכל מיני מקומות" ... הדוקטור לא מהסס ועונה מיד "אז אל תלכי לשם"
יכול להיות שזה הזמן לעבור הלאה למקום אחר. נסה את כוחך בשליחת קו"ח למשרות אחרות.
&nbsp
נוספים:
1. אני לא יודע כמה טבלאות השכר אמיתיות ומשקפות את השוק ולא את מה שהשוק היה רוצה
2. אם אתה צעיר עבור עבודה ואם אתה מבוגר יכול להיות שמיצית את התחום
&nbsp
בכל מקרה - בהצלחה

DuuGi

New member
הערות שלי לבצג + השנקל שלי.

1. הטבלאות משקפות את ההשמות שנעשו בתחום ולכן דיי מדוייקות, ברור שיש כמה טבלאות ולכן אל תיתפס לטבלאה עם הסכומים הכי גבוהים.
2. לא הבנתי את ההערה על המבוגר/צעיר אין קשר לגיל ואני מכיר הרבה חברות שמעריכות ניסיון של בן 40.
&nbsp
עכשיו השנקל שלי- עבדת תקופה יפה במקום עבודה, אם אתה חושב שאתה אדם מוכשר ובעל יכולות אל תתבייש להחליף מקום עבודה אבל אל תתפתה לכל משרה ותכין לעצמך רשימה מסודרת של דרישות שהמעסיק צריך לעמוד בהם. כל עוד אתה עובד עמדת המיקוח שלך גבוהה יותר כי אתה לא לחוץ.

sharonei1

New member
ומה עם פיצויי פיטורים ?

אם מתפטרים לא מקבלים בד"כ
כך שזה סוג של חיסרון להתפטר לאחר הרבה שנים באותו מקום

DuuGi

New member
לטעמי פיצויי פיטורים צריך לקבל אחוז נמוך בהחלטה

החכמה היא ליצר מצב שבו החלפת העבודה נותן לך כמה דברים חיוביים.
מישהו שמתייחס פיצויים כמשהו מהותי הוא אדם שלא רואה את התמונה השלמה.
לדוגמא: עבדת 5 שנים במקום עבודה ועשית X.
עכשיו יש לך אפשרות לקדם את עצמך מקצועית או ניהולית כך שבסופו של דבר בעוד 5 שנים תהיה "שווה" הרבה יותר ממה שאתה שווה היום. לא שווה לך לוותר על 5 חודשי עבודה (סכום הפיצויים).
&nbsp
זה כמו שתגיד לי, אני יודע שלימודים יקדמו אותי בעתיד, אבל לימודים עולים בין 60 ל 100 אלף שקל אז אני לא אלמד כי אני מפסיד 60 אלף שקל.

אורןר72

New member
פיצויי פיטורין

היום כבר כולם נותנים לדעתי - מנסיון אישי של כמה חברות

kitt

New member
עדיף לא להוציא פיצויי פיטורים אם אפשר להימנע מכך, זה יורד

מהסה"כ לפנסיה שלך.
הרבה מחליפים סדרתיים הגיעו לגיל פרישה וגילו שלא נשאר להם כלום בקרן הפנסיה בגלל משיכת פיצויי פרישה בכל החלפת מקום עבודה.

sharonei1

New member
לפי מה שהבנתי הפיצויים נימצאים ב "קרן פיצויים"

שהיא נפרדת מקרן הפנסיה

אורןר72

New member
פיצויי פיטורין

לא הייתי מגדיר את זה כמזל, אבל ברור שלא אומר שזה וודאי.
בכל אופן, כמו שציינתי - כמעט בכל החברות שעבדתי קיבלתי את פיצויי הפיטורין.

מתלבט20

New member
תודה

יש לי חשש מהדבר מפני שדברים יכולים לעבור לחברה בה אני עובד - וליצור מצב לא נעים
בדיקה של משרות ושליחת קורות חיים יכולה להיות מסוכנת במידת מה
&nbsp
לגבי 1. הן דיי נכונות. אני בדרך כלל לא בודק בטבלה אחת, אבל בכמה טבלאות כדי לקבל התרשמות רחבה יותר
כמובן שאיני הולך על הרף הכי עליון ודורש "את זה" אבל לצערי אני מגרד אם בכלל את הרף התחתון בטבלאות
&nbsp
לגבי 2. אני צעיר, אבל לא הבנתי את המיצוי האמת.

בצג

New member
כנראה שהייתי נורא לא ברור

&nbsp
בקש העלאה, אלא אם אתה ממש נחוש להישאר בחברה כי יש לך הטבות אחרות (עניין, חברה טובה, שעות נוחות וכן הלאה) ואם אין העלאה חפש עבודה אחרת. אתה לא חייב לאף אחד הסברים בעיקר אם אתה שווה יותר ולא רוצים לתת לך יותר.
אתה יכול לבקש ממנועי קורות חיים מסוימים לא להעביר אותם לחברה שלך.
&nbsp
לגבי הגיל, אם אתה צעיר, פשוט תתעלם.
כתבתי את מה שכתבתי כיוון שאני מכיר אנשים שעסקו בתחום כמה וכמה שנים ופשוט יום אחר נמאס להם. אז הם עשו שינוי סביבה ומקצוע. לגמרי. אז חשבתי שאם אתה כבר מבוגר - אולי אתה חש תחושה של מיצוי. זה בבירור לא המצב. :)
&nbsp
בהצלחה בכל מקרה.

For Martha

New member
הייתי במקום שלך,

חברת ענק, מידור והמון פוליטיקות פנימיות. סחטתי עד העצם את כל האפשרויות שלי בארגון הנוכחי (הקמתי דברים מ-0, הובלתי פרויקטים, פיתחתי פתרונות) במסגרת האפשרויות המוגבלות.
&nbsp
היום אני עם הפנים קדימה, התחלתי בתהליך של חיפוש עבודה, זו המציאות. אילו היה ניתן לגדול ולהתפתח בארגון, הייתי נשאר. לצערי זה לא אפשרי ואין שום סיכוי שאדרוך במקום.
&nbsp
פנים קדימה ידידי,
אל תפחד לצאת מאיזור הנוחות שלך.
&nbsp
אגב,
בלימודי התואר, עשיתי מספר קורסים בכלכלה ומימון. בכולם היה שטנץ ברור - [סיכוי = סיכוי]. ככל שהסיכון גבוה יותר, כך הסיכוי גבוה יותר. אתה מוכן להסתכן ואולי להצליח? (אני כן..)

מתלבט20

New member
תיאור מדויק מה שכתבת

ככה אני מרגיש.
אין ספק שיש יתרון בלהיות חלק מארגון כזה, אבל בשלב מסוים קורה כל מה שרשמת
הרבה פוליטיקות מסוגים שונים, הרבה מידור וצוותים מכל רחבי העולם - ולפעמים ה IT לא אצלך בידיים...
&nbsp
אני עוד לא יודע מהן האפשרויות שלי להתפתח בחברה ולעבור תפקידים (אם בכלל...) את זה אצטרך עוד לבדוק
אבל בחברות כאלה דווקא סביבות מעבדה טובות בהרבה, ושינויים ולמידה קלים הרבה יותר כי אתה מתנהל בצוות בפנימי
&nbsp
תודה

למעלה