מרגיש שאני לא חי

plompter

New member
מרגיש שאני לא חי

מגיל צעיר אני מרגיש שאני תמיד ליד.. שאני תלוי ומובל על ידי אנשים אחרים. כמובן שזה מתלווה לביישנות, חוסר ביטחון, דימוי עצמי נמוך וכל העסק.. לפני שנתיים הכרתי מישהי ונהיינו זוג...זה הלך טוב מאוד והייתי באופוריה שיש לי חברה בכלל. לפני חודשיים היא נפרדה ממני בגלל התלותיות הזאת ובגלל שאני לא מוצא את עצמי ולא יודע מי אני.. היא הרגישה שזה לוקח לה את החופש ושהפסימיות שלי משפיעה עליה חרעה. ועכשיו אני שבור. איתה הרגשתי קצת יותר חי ועכשיו אני שוב מרגיש חסר כל. אני מודע לכישורים ולמעלות שלי אבל אני לא מצליח להתהלך כאדם שמח בעולם הזה.. אני מרגיש לא מתאים. מה עושים?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להתהלך כאדם שמח בעולם

איש יקר,
נראה כי בצד מעלות רבות שיש בך ואתה מכיר בהן, יש לך קושי עם הדימוי העצמי, הסגנון שלך תלותי ומתכנס, והתחושה היא של חוסר שמחה.
עכשיו הקושי נמצא על השולחן ומפריע לך - מה אתה הולך לעשות בנידון?
הכיוון העיקרי שהייתי מציעה לך ללכת בו טיפול נפשי שיאפשר לך עבודת עומק על המקום בו אתה מרגיש חסר חיים, תלותי וחסר שמחה.
יש עוד הרבה אפשרויות - שהן בעיני חלקיות יותר עבורך, כמו סדנאות, או אימון אישי.
במה תבחר?

plompter

New member
היי

הייתי רוצה לפתור את שה בעצמי מכמה סיבות.. אין לי זמן או כסף לשלם לטיפול, אם אפתור את זה בעצמי זה יהיה עוצמתי יותר ובנוסף אני מרגיש שיש לי מודעות גבוהה. הבעיה שלי תמיד היא הפעולה.. אני נורא פאסיבי. אני צריך כלים איך להתעורר מהפאסיביות הזאת.. איך לא לפחד לפעול. ומה בעצם צריך לעשות..

להיות יותר חי

אני רואה בדבריך שאתה רוצה חיים של ערך - וזה אמיתי וטוב.
יש בדבריך הכללות :
אני מובל ע"י אחרים.זה תמיד ? הכין זה לא כך ?
חוסר בטחון וכל העסק .. זה לא ברור. היכן היה לך או יש לך בטחון עצמי ?
מה זה לא מוצא את עצמך ? מה כן נקרא למצוא את עצמך ?
מה כן יתן לך שמחה ?

אני מסכים איתך שאתה צריך לפתור את זה לבד - דהיינו למצוא את התשובות בעצמך.
אולם "אין חבוש מוציא עצמו מבית האסורים " אתה צריך מישהו שישקף לך את המבט שלך , את היחס שלך לעצמך , את הדרך בה אתה מתנהל - לכן אני ממליץ על אימון אישי .
אימון אישי ששם דגש על ההתפתחות האישית שלך .
בהצלחה,יובל

plompter

New member
היי

קראתי כמה ספרים בנושא כמו הסוד, כוחו של הרגע הזה של אקהרט טול , העבודה של ביירון קייטי וארבע ההסכמות.. הם הרחיבו לי את המודעות וגרמו להגיע להרבה מאוד תובנות אבל גם הם לא הצליחו כל כך לגרום לי לפעול בצורה אמיתית ולהביא את עצמי לשינוי אמיתי.. אולי אתם צודקים ואכן עליי לפנות לאנשי מקצוע

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
יצירת שינוי

אני מתלבטת איך לענות לך -
מצד אחד, טוב שיש רצון לפעולה וכוונה לשינוי. מצד שני, התחושה שלי (שבוודאי אינה מבוססת מספיק ביחס אליך ואולי אינה נכונה במקרה שלך) היא שדברים מסוג זה דורשים עזרה. כפי שארכימדס אמר: תנו לי נקודת משען וארים את העולם (על המנוף שהמציא). יש כלים נפלאים, אבל קשה לעשות תהליכים כאילו ללא נקודת משען, ושם הייתי מתחילה -
זה יכול להיות בסדנה או במציאת איש מקצוע מתאים שילווה אותך, כי יש בדרך עליות ומורדות, וצריך את נקודת המשען הזו. אתה אומר שאתה פסיבי, ורוצה כלים - אבל בעיני אין כלים שאפשר לספק בכמה שורות מעל גבי פורום. יש מקום לתהליכי עבודה ומודעות עצמית, להעזר בספרים, בהרצאות ובכל מה שיש, ולהתחיל תהליך, שידרוש ממך יציאה מאזורי הנוחות שלך - למשל הפסיביות. צריך איתגור ועוד איתגור כדי לשנות דפוסים. לא קל לשנות לבד, במיוחד אם יש נטייה לפסיביות.
אתה יכול לצאת לדרך בעצמך - בקש המלצות על ספרים למשל, ותראה כיצד אתה יכול להתקדם. כפי שאמר ד"ר סוס בספר "אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים":
בהצלחה!
הגיע היום
אתה יוצא למקומות נפלאים!
אז שלום.
עם רגליים בנעליים,
עם שכל בראש -
תמצא את הדרך שלך,
אל תחשוש.
אתה יכול ויודע, מוכן ומזומן,
ואתה הוא זה שיחליט לאן.

Yin

New member
ספורט

תנוע, תתנשף, תזיע.

יש לאימונים הפיזיים פוטנציאל לחסוך לך טיפולים, אתה יכול לממש אותו. או לא.

מצטרפת לעדי ולענבל

שלום לך

לספורט (רצוי אינטנסיבי, אבל אפשר להתחיל גם מהליכות) יש פוטנציאל חזק מאוד לשנות מאוד את החויה שלך בחיים.
למעשה רופאים רבים מכירים בכך שבתנאים מסוימים פעילות גופנית (אינטנסיבית מספיק) יעילה כמו שימוש בתרופות נגד דכאון, במקרים של דכאון קל עד בינוני.

זה קצת ביצה ותרנגולת - אם אתה מרגיש לא חי יתכן שאתה מרגיש שאין לך כוח לעשות ספורט.
אבל אם תעשה ספורט אתה תראה שתרגיש יותר חי.

איזה סוג? מה שאתה מתחבר אליו ביותר (או הכי פחות לא-מתחבר), או מה שאהבת פעם, או מה שזמין. למשל לרוב האנשים זמין לצאת להליכות או ריצה, לא עולה גרוש אם יש לך זוג נעליים סביר.

גם אוכל קל (ולא כבד) יכול להשפיע מאוד על מצב רגשי.
אני כותבת את זה ושואלת את עצמי, אולי אתה כבר עוסק בספורט.
נדמה לי ממה שכתבת שלא. אם כן - אולי להגביר עצימות?

ובכל מקרה מצטרפת גם למה שענבל כתבה.
טיפול יהיה מתאים יותר מאשר סדנה וכנראה גם יותר מאשר אימון.

בהצלחה

Edna Maimon

New member
מסכימה עם כל מה שנאמר פה

קריאת ספרים עוזרת עד רמה מסוימת. כדי לעבור שינוי גדול יותר,
מומלץ לעבור סדנה או אימון אישי.
ספורט זה דבר נהדר.
הדבר הראשון שכדאי לך לעשות הוא לשנות את שפת הגוף שלך.
תתישר, תלך זקוף, תסכל לאנשים בעיניים, תדבר בקול אסרטיבי.
בהצלחה

הדרך החוצה...

הי
אני מבינה את התסכול ואת הייאוש
נשמע שהסיבה לחוסר שמחה
היא פשוט הרגשה שאולי אתה לא שייך
שאתה לא יכול להצליח בכוחות עצמך,
וכשמתפרקת זוגיות אז זה עולה הרבה יותר חזק.

אך בקושי יש את הפיתרון כי הוא פשוט מצביע לך למצוא את הכוחות בתוך עצמך
ברגע שזה מתקיים אז חוזרת תחושה של חיוניות ומאילך אתה משיג יותר מעצמך

נשמע שעיקר העבודה היא להחזיר לעצמך ביטחון בעצמך ממקום שהוא אמיתי לך
כי כשזה לא קיים אז גם הכישורים הכי גדולים שלנו נראים לנו כסתמיים וכלא מוערכים

אחד הדברים שאתה יכול לעשות בתור התחלה
הוא לקבל החלטה שבזה אתה הולך להתמקד השנה!

תתחיל בתור התחלה לכתוב איזה אדם היית שואף להיות וכיצד היית רוצה להתהלך בעולם ממקום שלא מחכה לנסיבות שיכתיבו לו את ההרגשה
ותרגיש את זה בעצמך
ואיזו הרגשה זה עושה לך?

אני כן מציעה שתיעזר באדם מקצועי שיראה לך את הדרך
או שתמצא דרך כזו... כדי להתמקד בתהליך

מקווה שזה עוזר
בהצלחה!

ommerl

New member
להתחבר לעצמך

זה קודם כל בחושים.

כשאתה מגבש תחושות וחוויות הן עוברות דרך החושים. כל רגע בהווה הופך לעבר ונשמר בחושים.

האופן שבו הוא שמור אומר מה המשמעות הרגשית שלו.

כדי להגיד לך דברים במדוייק צריך להיפגש איתך אבל באופן כללי, אני משער שאם תיזכר כרגע באירועים שונים אתה תרגיש ניתוק רגשי מהם. כאילו אתה רואה אותם מהצד.

נסה להתקרב אליהם. נסה לראות אותם מהעיניים שלך. נסה לחוות אותם מהגוף שלך. נסה לשמוע אותם מהאזניים שלך.

בחר אירוע אחד ותתחבר אליו כמו שתיארתי. תוסיף צבע או שתחזק את הצבע. תדאג שיהיו צבעים חיים.

תשים לב לצלילים ולמלל. לשיח הפנימי באותו זיכרון ולמה שאנשים אחרים אומרים. תשים לב לתחושות הגוף עם הבגדים ועם האוויר באותו זיכרון.

המשך לשולשה זיכרונות נוספים כך.

המשך לאירוע עתידי אפשרי בזמן הקרוב, בזמן בינוני ובזמן הרחוק.

זה ילמד את המוח שלך להתחבר לחוויה, להיות נוכח ולהרגיש שאתה חיי. אם יש לך שאלות, אל תשאל לפני שתנסה את התרגיל. אני לא אם לא ניסית.

בהצלחה

למעלה