מרגישה רע עם עצמי בזמן האחרון...

sapirs19

New member
מרגישה רע עם עצמי בזמן האחרון...

בשבוע האחרון אני מרגישה כל כך רע עם עצמי ועוד עם כל מה שקורה איך לא.. הייתה לי שיחה עם דודה שלי שכמובן על אמא והיא אמרה שהדחקתי יותר מדי ואני לא מדברת עליה וכולי וכולי.. בתכלס ידעתי שהשיחה הזאת תגיע מתישהו רק לא חשבתי שהיא תגיע עכשיו.. דודה שלי אמרה לי שאני צריכה להתחיל לפרוק (היא לא יודעת שאני נמצאת בפורום)ולהתחיל לדבר עליה בכוח אפילו שאני לא רוצה לדבר עליה או לשמוע עליה בכלל ..אולי לחלק זה נשמע מוזר אבל לא רוצה ...היא אמרה שהיא הייתה רוצה שהבנות שלה יבקרו אותה בבית העלמין חס וחלילה אם לה יקרה משהו ... מכיוון שאני בכלל לא מבקרת שם אלה רק באזכרות .. ואמרה שאני צריכה להוריד את כל החומות ששמתי והמשפחה עצמה המורחבת היא החומה שתגן עליי וכולי...הרגשתי ממש רע עם עצמי באותו הרגע ואפילו עכשיו שאני חושבת על זה לעומק כאילו איזה בת אני מה נראה לעצמי שאני לא מבקרת אותה אחרי כל מה שהיא נתנה לי כל חיי אבל אני לא מצליחה ללכת לשם וכנראה שאני בת רעה ואדם רע אם זה מה שאני עושה לאישה שבעצם נתנה לי הכול כדי שאני אחיה בשלום החום ובאהבה ...חשבתי על השיחה שהייתה לנו אחרי זה והסקתי שאני פשוט לוקחת את כל השיחה הזאת ולא עושה איתה כלום כי בכל האהבה שיש לי למשפחה שלי הם לא יודעים מה אני מרגישה מה אני חווה .. היה לי קושי להגיד לדודה שלי מה אני באמת מרגישה.. כי כשהיא שואלת אותי איך אני מרגישה כלפי המוות ולמה אני לא מדברת זה לא אותו הדבר אם היא הייתה שואלת אותי איך אני מרגישה לגבי הכול ולא רק לגבי זה .. לכן אני מעדיפה לשמור על "החומות" כביכול ששמתי לעצמי ויותר מזה אפילו לחזק אותם .. אני לא רוצה לפתוח הכול עכשיו עם התקופה של התיכון והבגרויות כי אני צריכה את הכוחות הפייזים והנפשיים כדי לעבור אותם ...ולא אכפת לי אם הכול יתפרץ לי בעתיד כמו שדודה שלי אומרת הבעיה היא שדודה שלי לא יודעת שאני חזקה מאוד חזקה מבפנים ואני יודעת לשמור ולהגן על עצמי ברגעי משבר.. היה לי גם קושי לבכות לידה ובכללי יש לי קושי לבכות ליד כולם .. אני לא רוצה להראות שאני חלשה מבחינתי בכי זה אומר חולשה ולא אכפת לי מה כולם אומרים וקורה לי לפעמים אבל ממש לפעמים שאני נשברת ובוכה וגם זה שאני לבד בחדר בלילה .. אבל הפעם זה היה שונה הפעם בכיתי לידה כי היא הציבה לי את האמת מול הפנים והאמת היא שפשוט שכחתי בן אדם .. שכחתי שהיה בן אדם בבית .. אני שונאת שנותנים לי ביקורת והיא באמת נתנה לי המון המון המון ביקורת .. אבל אני לא אשבר לא עכשיו ולא בעתיד הקרוב .כי אני הבנתי ממה שחייתי עד עכשיו אפילו שאני תלמידת תיכון וממש לא אכפת לי מה חושבים עליי שהחיים הם כמו ספר וצריך למלא את הספר ולצבור זיכרונות ופשוט לחיות את החיים מבלי להתעסק בדברים שמקשיים עלינו להמשיך ואם לא היה לי את החומות החזקות שלי שמגנות עליי המוות של אמא שלי היה הדבר הגדול ביותר שהיה מקשה עליי להמשיך את החיים ואת הבגרויות והתיכון....

אשבל1

New member
sapirs19 המקסימה

לפני הכל אני חושבת שזה נהדר שאדם פועל לפי צו ליבו ולא לפי "מה יחשבו עליו". נשמע שהדודה באמת מאוד דואגת לך, וכנראה היא סבורה שאם תבקרי בבת העלמין זה יצור בתוכך איזו הקלה, מה שנכון להרבה אנשים (וגם לי אגב), אבל, לא הייתי מקשרת בין זה לבין מה הייתה רוצה אימך, כי אני בטוחה שאימך הייתה רוצה שתעשי את הטוב ביותר בשביל עצמך, והשאלה היא אם זה קורה, האם יש עוד משהו שיכול לעזור לך ואת חוששת לשתף את המשפחה?

sapirs דרך ההתמודדות שלך איננה אומרת כי שכחת את אימך האהובה, בכלל לא, לנפש יש דרכים להגן על עצמה וכאשר יבוא היום ותרגישי מוכנה (כמו שדיברנו בעבר) תוכלי לפתוח זאת מול אדם איתו את מרגישה נוח, אם זה איש משפחה או איש מקצוע, מה שכן, יש לנו נטיה אחרי טראומה כזאת כמו מות אם לשכוח דברים שחווינו, אז תמיד אני ממליצה לכתוב, לשמר זיכרונות שחווינו עם אמא, בעתיד זה יהיה לך מתנה שנתת לעצמך , אני שמחה שכתבת ושיתפת אותנו, יודעת שזה לא קל, את מוזמנת להמשיך לספר איך את מרגישה, שתהיה לך חופשה נעימה

עדיה222

New member
ל SAPIRS

אני כל כך מצטערת על הקושי שלך, מצטערת על הרגשות הקשים שיש לך לאחר השיחה עם דודתך. ומצד שני הנחישות שלך לדבוק בדרכי התגובה שלך, לא לנסות להיות כפי שדודתך או בני משפחה אחרים מצפים ממך - הנחישות וההבנה שלך את עצמך מעוררים בי ממש הערכה!!
אני רואה את השיחה שלך עם דודתך כמפגש בין שתי תפיסות מנוגדות: הדודה סבורה ש"טוב לפרוק", שטוב "להתמסר" למשפחה המורחבת, לשתף ברגשות שלך, לבכות. ואילו את יודעת שאת מרגישה נכון יותר כשאת דווקא מתבצרת, לא משתפת, לא בוכה.
מצער שדודתך פורשת את התפיסה שלה לא כהצעה, כהשערה, אלא כוודאות המלווה בביקורת כלפיך.

יש משהו שלא הבנתי: למה כשאת לא מצליחה לבקר את קבר אמך את בן אדם רע???? הרי את לא מצליחה ללכת לשם. מה הקשר בין הקושי ללכת אל בית העלמין לבין רוע?

האם את חושבת שאמך צופה בך ממרומים ושופטת אותך? הרי את היא הסובלת עכשיו. את נערה כל כך צעירה, את תלמידת תיכון, ואין לך אמא. אני רוצה להבטיח לך שאם אמא שלך צופה בך ממרומים, אם אכן זה נכון, והיא נמצאת שם למעלה או באיזשהו מקום (כמובן במקום נפלא, ייתכן שבגן עדן בעצמו!!) - אז היא קודם כל מתעניינת מאוד מאוד בכל פרטי החיים שלך, מה שלומך, מה את עושה, איך את גדלה... איך נראים הפנים שלך שהיא כל כך מכירה אבל בוודאי עכשיו משתנים. הדבר האחרון שמעניין את אמך שבמרומים הוא אם את מבקרת במשכן העפר שלה. האם המשפחה המורחבת מתעניינת בכבוד שאת מעניקה או לא מעניקה לאמך? - האם זה כל כך חשוב?
סליחה על הפלישה - כרגיל אצלי -
תחזיקי בבקשה מעמד, ותמשיכי בחוזק ובעוצמה שלך,
שלך עדיה

mykal

New member
משתפת אותך,

אולי יוכל לעזור לך.

כשאימי נפטרה אחותה/דודתי היקרה
שגם היתי רגילה אליה, וגם אהבתי אותה מאוד,
החליטה שהיא תהיה לי לאם.
זה התאים לה, אבל הפריע והרגיז אותי
ושתינו הפסדנו--כי אני ממש התרחקתי, והיא כנראה, נעלבה.

אבל ועיבודו--הוא ענין אישי,
אין דרך אחת נכונה להתנהג איתו, כדי לחיות עם האובדן,
עם הזכרון.

את נערה מקסימה--שהחלטת להיות חזקה--
את נערה מקסימה--שלא מתאים לה לעלות לקבר,
את נערה מקסימה--בכך שאת יודעת לבחור מה נכון לך והולכת ע"פ תחושותיך.
תשמרי על היכולת הזו.

אין נכון ולא נכון, אין טוב ורע בענין העליה לקבר.

ולגבי הדודה--חבל שאת לא אומרת לה--
דודה יקרה, השיחה הזו נשמעת לי כמו הטפה,
היא לא נעימה לי, היא לא תומכת בי, ומקשה עלי.
אם את באמת דואגת לי ורוצה בטובתי--תאפשרי לי להגיע ולבקש מה שאצטרך בענין.
ואל תכפי עלי את התובנות שלך.
נראה לי הרבה יותר נכון ומקדם גם את היחסים ביניכן.
כי טוב שיש דודה אוהבת/דואגת/אכפתית
זה שוה הרבה, לא לכל אחת יש כזו, אבל היא במקרה זה צריכה להתאים עצמה אליך.

אני שולחת לך

מיכל 536

New member
ספיר

אני יכולה להגיד לך שאני מאד מבינה. גם כשאותי שואלים מה איתי ומה הולך ואיך אני מרגישה אני מדברת על כל מה שמסביב - על מבחנים באוניברסיטה, ועל העבודה ועל החברות אבל לא על אמא. כי זה קשה. וזה לא אומר בשום צורה שאני לא חושבת עליה כל הזמן, וזה גם לא אומר שאת. חומות מגינות עלייך, זה לא בהכרח הפיתרון הכי טוב אבל לפעמים זה מה שיש. כן עוזר למצוא מישהו שכן אפשר לדבר איתו, כדי שבאמת זה לא יתפרץ יום אחד. חוץ מזה, אני לא מסכימה עם דודה שלך לגבי ההליכה לקבר. היא לא יודעת איך זה מרגיש לעמוד שם ליד האבן הזאת. כל הדברים הסמליים האלה לא משנים באמת, וזה בטח לא אומר שאת אדם רע. במשך שנים אני הולכת לקבר של אבא שלי רק באזכרות, עכשיו אני הולכת לאמא שלי רק באזכרות, זה לא אומר שאנחנו לא חושבים עליהם כל הזמן, הם לא באמת בתוך האבן. אם תדברי אליהם הם יישמעו, או שלא, אבל המיקום בטח שלא משנה, לדעתי.
תמשיכי להיות חזקה (אבל גם להתפרק לפעמים)
מיכל

למעלה