מרגישה צורך לעדכן בארוע הכי תראומתי שעברתי

bobi2525

New member
גם אני הבנתי מהרופאה שלנו

שהדלקות באוזניים זה כתוצאה מהמבנה של האוזן שעם השנים משתנה לא נשמע לי שיכול להקל על זה חיסון. אני אברר

חיסון פרבנר - נגד 7 זנים של פנימאוקוק

פנימאוקוק גורם לדלקת אוזניים, ריאות ודלקת קרום המוח. יש בארץ 11 או זנים שתוקפים ילדים, כך ש 7 זנים זה חלקי (החיסון יוצר בארה"ב שם גילו 8 זנים). החיסון יכול למנוע דלקות אוזניים שמתפתחות מפנימאוקוק. הבעיה - יש עוד המממממון חיידקים שתוקפים אוזניים. רופא הילדים שלנו אמר שאחוזי המניעה של דלקות אוזניים כשיש בעייה של דלקות חוזרות הוא די קטן - 3% אם אני לא טועה. כמות המנות - תלוי בגיל הילד. מגיל שנתיים - מנת חיסון אחת. בגילאים צעירים יותר - בין 2-4 מנות - כתלות בגיל שבו ניתנה המנה הראשונה. עלות החיסון - 416 ש"ח. אין השתתפות של הקופות או הביטוחים המשלימים.

ellieg

New member
ואם כבר ביררת

עד איזה גיל מומלץ? ולמה? השכנה שלי זרקה לי שמומלץ רק עד גיל 4.5 מענין אותי למה רק עד אז?

החיסון מיועד לתינוקות וילדים עד גיל 59 חודש

שזה גיל 4.5 אני עדיין לא הצלחתי להבין במה עדיף הפרבנר על על הפניאומווקס - החיסון ל"מבוגרים" , מעל גיל שנתיים שמגן מ 23 זני פנימאוקוק וקיים במושלם (נקרא - חיסון לדלקת ריאות) אצל ילד מעל גיל שנתיים. אם יש כאן מישהי שעובדת בבי"ח ונגישה לזיהומולוג.....

מירל36

New member
אני חייבת להוסיף../images/Emo10.gif

|שעכשיו אני מאשימה את עצמי שלא הערתי אותה בלילה לבדוק שוב חום. בשעה 12:30 היא קיבלה נר אקמולי ולא הערתי אותה שוב לבדוק אותה. אני מאמינה שאם הייתי מעירה אותה למשל בשעה 5:00 ומודדת לה חום זה אולי היה נמנע. בכל אופן תהיו תמיד עם היד על הדופק, הנה עדי עד היום התמודדה נהדר עם חום וביום בהיר אחד החיים מישתנים וצריך להשתמש בכללי זהירות מעכשיו ועד גיל 5. תודה לכולן על התגובות והדאגה

ellieg

New member
לפחות בנקודה הזאת

תהיי רגועה: רובנו פה לא מעירים ילד עם חום ומאמינים שהתרופה הכי טובה למחלה היא שינה. לא יכולת לתאר לעצמך שיש לעדי פירכוסי חום. גם אני במצבך הייתי עושה אותו דבר.

chompi1

New member
אלי צודקת

אל תייסרי את עצמך (למרות שזה יותר קל לומר מלעשות). לא היתה לך שום דרך לדעת. גם אני לא מעירה לבדוק חום, כי בדר"כ כשהחום עולה הם מתעוררים לבד, ואם הם ישנים, אני מעדיפה שיישנו ויבריאו. צריך להעיר? כבר לא יודעת...

גילית44

New member
אני נוגעת במצח, וכאשר ילד חולה לא קשה לנחש

או לחשוד בחום מאוד גבוה. כמובן אני מדברת על תוך כדי השינה. וכן, קרה כבר שהחום היה גבוה מאוד והערתי לאמבטיה. בגלל שהיא לא עזרה והחום חזר מייד (אפשר היה לחסוך את עוגמת הנפש מהילדה בדיעבד), בפעמים הבאות כשהיה חום גבוה בשינה שמתי אקמולי בטוסיק. לא תמיד מתעוררים מזה, ולפעמים זה עוזר גם בחום גבוה (לא תמיד). הרופאה שלנו אמרה בחום גבוה אפילו להעיר כדי לתת מים, למנוע התייבשות. מירל - כל כך מפחיד מה שעברתם. באמת אי אפשר לעשות את כל הדברים שצריך בבת אחת, וכולם חשובים. לכן לדעתי קודם כל הייתי קוראת לשכנה (אם האיש בעבודה) וביחד לנסות להרגע ולפעול. מצער מאוד לשמוע על הסיוט שעברתם. הנורא מכל הוא שזה נוחת ככה בלי אזהרה, ביום בהיר אחד... רק בריאות!

יעלה239

New member
למה להאשים את עצמך?

לא תמיד את יכולה לקחת אחריות על התפתחות מחלות של מישהו אחר. ואם היית בודקת בזמן מניין לך שהייתה נחסכת לך כל הסצינה? למחלה היתה דינמיקה משלה, וגם אני לא מעירה ילד חולה כשהוא ישן. שינה עושה פלאים לגוף. תתנחמי שמה שקרה לא היה תלוי בך, וברוך השם הסכנה חלפה. רק בריאות!!!!!

רוית ב

New member
../images/Emo18.gif ילד מפרכס מעירים משינה.

מצטערת מירל כפרה, אל תאשימי את עצמך אבל מהיום ואילך כשהילדה חולה את ישנה איתה בלילה עם היד עליה. כשהחום מתחיל לעלות, את ברוגע מכניסה נר גם לילד ישן ואם אין ברירה מעירים ומכניסים לאמבטיה פושרת. לילות ישבתי עם נדבי באמבטיה פושרת עד שירד החום לאט לאט!!1 חום מורידים לאט ולא בת אחת. למעשה לא ישנתי כלל כמו בנאדם ועד היום זה כך. חשד הכי קטן , הילד נראה לי "עקום"... מיד מזרון ליד המיטה שלו בשבילי ואני בודקת אותו כל הזמן כל נשימות שלו , על התנועות שלו, הכל. כן זה משתנה, נכון שלא היה מאז שום דבר חמסה טפו. זה יכול להיות ארוע חד פעמי ויכול גם לא. את חייבת מהיום להיות עירנית ולישון ליד הילדה כשהיא חולה. ילדים עם נטיה לפרכס מעלים חום בליהל בשינה, מיד לטפל.

גאיה100

New member
אל תאשימי את עצמך

כי באמת אי אפשר לנבא מה ואם ואיך... אני באמת לא יודעת אם צריך או להעיר, מנסה לרפרף בזיכרון ולמעט אישפוז אחד של הגמד שסבל מחום גבוה ושלשולים ולכן הוער אחר כבוד לאמבטיות פושרות, לא זוכרת מקרים אחרים שהערתי במיוחד. כן זוכרת שנתתי מנה נוספת של מוריד חום כלשהו תוך כדי שינה. רק בריאות

אוי מירל איזה פחד ../images/Emo5.gif

אני קוראת ובוכה. ראיתי שכבר כתבו לך דברים חכמים, אין לי תובנות בנושא, אבל קבלי המון
ים, מקווה שלא תעברו שוב את החוויה הנוראית הזו.

למעלה