מרגישה צורך לעדכן בארוע הכי תראומתי שעברתי

מירל36

New member
מרגישה צורך לעדכן בארוע הכי תראומתי שעברתי../images/Emo7.gif

בשבת בערב עדי פיתחה חום 38 ‏ וזה לאחר שכל היום היה לה מצב רוח והיינו גם בהצגה ואח"כ היו אצלינו אורחים עד הערב, פתאם משם מקום ..חום. כל הלילה לא נתנה לבעלי לעזוב אותה והוא ישן לידה בשעה 6:30 הוא מעיר אותי, שניינו מסתכלים על עדי ואומרים שצריך לבדוק לה שוב חום כי הילדה חמה. בתוך שניה עדי מגלגלת עיניים, מכחילה לרמה שהשפתיים נהיו כחולות מאד מתחילה לפרפר לי בידיים של בעלי { פירכוסים } ,מתחיל לצאת לה קצף מהפה והילדה אפתית, אני ובעלי הרגשנו שאנחנו מתעלפיםםםםםםם. לא הבנו מה קרה לה, אבל התחושה היתה שאנחנו מאבדים את הילדה. התקשרנו מהר למדא תוך כדי הסטריה מוחלטת והמוקדנית איתי על הקו מסבירה לי מה לעשות {להפשיט את הילדה ולכסות אותה במגבת עם מים פושרים, לדבר איתה כל הזמן ולא לתת לה להירדם ולשים לה את הראש על הצד מחשש שלא תבלע את הלשון } בזמן הזה כבר אמבולנס היה בדרך אלינו. באמת עדי חזרה לעצמה קצת , אך הומלץ לנו שניסע לוולפסון {קרוב יותר לחולון } מאשר דנה באיכלוב , משום שכל דקה חשובה כאן. לבסוף לאחר בדיקות שלא מצאו כלום רק צילום ראות הראה שהילדה פיתחה מהר דלקת ראות {חיידק עלים}, אפילו הרופאים היו בהלם...הרי הם הקשיבו לה ולא שמעו כלום, בסוף אושפזנו ליומיים עם מתן אנטיביוטיקה לויד והמלצה להמשיך באנטיביוטיקה עוד שבוע.. חייבת לציין שעדי לא השתעלה, לא נשמעו חירחורים או ציפצופים, בקיצור...הזוי לחלוטין. ולחשוב שכבר הזמנתי לשתי הבנות את החיסון החדש ועוד לא הספקנו לקבל אותו. ולמה שיתפתי?.....קראתי המון על הפירכוסי חום { שאגב קורה כאשר הגוף מעלה חום במהירות ולא בהדרגה}, אבל כשזה מגיע אליך הביתה..השוק הוא לא ניתפס....המחזה הכי קשה שאפשר לתאר..ממש " מגרש השדים". ממליצה לחסן את החיסון החדש ורק לידע שהנה מקרה שלא שומעים כלום והופ, דלקת ראות במלוא עוצמתה. בריאות לכולנו ובשורות טובות....אמןןןןןן

chompi1

New member
אוי ../images/Emo201.gif

באמת טראומה לא פשוטה. מתארת לעצמי שזה מפחיד ברמות בלתי נתפסות לראות את הילדה שלך במצב כזה. שמחה לשמוע שהיא בבית ומטופלת והכל בסדר. רק בריאות
.

מ י כ

New member
אין דבר מפחיד מזה../images/Emo201.gif

גם לי צור פירכס בידיים באמצע האמבטיה-בהחלט טראומה.

מירל36

New member
אמאל"ה..באמבטיה??../images/Emo186.gif

וואווו, מה עשית? איך התמודדת עם זה? תספרי.

../images/Emo24.gif וחשוב לדעת שיש דלקת ריאות שקטה!

קודם כל, מתארת לעצמי שחווית הפרכוסים היתה איומה באמת. מקווה שלא יחזור שוב לעולם! ולגבי דלקת הריאות, גם תומר, הגדול שלי, סבל לפני כשלוש וחצי שנים מדלקת ריאות שכזו. הוא לא השתעל אפילו פעם אחת. אף רופא לא שמע שום חרחור או צפצוף. אפילו כשהגענו למיון אחרי 3 ימי חום 40 מעלות כשהילד פשוט ישן כמעט רצוף 3 ימים, הרופאים עדין לא שמעו כלום ורק בדיקות דם וצילום ריאות גילו שהוא סובל מדלקת ריאות קשה שמכסה את כל הריאה הימנית שלו. אושפזנו בבי"ח לכ-4 ימי אנט' לוריד ועוד אנט' בבית אחרי השחרור. גם אני לא ידעתי עד אז שדלקת ריאות יכולה להיות סמויה שכזו. חשוב לדעת! שתהיו בריאים

רוית ב

New member
אני מכירה את זה מצויין וחיה עם הפחד עד היום

מירל'קה מעכשיו את יודעת שהילדה יכולה לפרכס ויש מה לעשות ע"מ להמנע מזה. קודם כל זה נורא נורא מפחיד, זה בא בלי התרעה וזה משתק לראות את הילד שלך במצב כזה.. גם כשהילד מתאושש הוא עדיין אפאטי לפחות 20 דקות עד שעה וישן המון אחרי. הפרכוסים האלו אינם מסוכנים כלל לא מתים מהם , מי שמתה מפחד זו האמא... את צריכה בבית שלךתמיד שיהיו תרופות להורדת חום גם אקמולי וגם נורופן מהיום גם במחלת חום חלא מחכים ל38 וחצי מעלות ברגע שמרגישים שיש חום אפילו לא מי יודע מה מורידים אותו מיד ולא מגיעים למצב שהחום בבת אחת עולה היות שיש נטיה לעליה מהירה של חום ופרכוס לא מחכים ומיד נותנים תרופה. עד גיל 5 בימים שהיא חולה את נשארת ללון איתה בחדר לא עוזבים ילד עם פרכוס בודד אפילו לבד כשיש חשד לחום. אתץ מעשדכנת את הגננת ומשאירה נורופן בגן!!! חד משמעית יש לתת לילדה תרופה להורדת חום במקרה שמתחיל לעלות בגן ולהביא אישור רפואי. תזכרי שגם הורדת חום מהירה עלולה לגרום לפרכוס, חום יש להוריד בהדרגה, תרופה מיד, במידה ויש פרכוס יש לתת נר!!!! תוך כדי. להפשיט את הילדים , לעטוף במגבות מיים פושרות. אמבטיות נעימות, ושתיה מרובה. שיהיה לך במקרר שלוקים של הילדים תמיד חורף וקייץ זה מעולה להורדת חום. ותמיד תמיד אחרי פרכוס לקחת להשגחה בבית החולים. יש לדעת אם היה לה פרכוס מורכב או רגיל וכמה זמן היא היתה ללא הכרה, נדבי שלנו עשה לנו פרכוס ואיבוד הכרה של חצי שעה (הנהג שהביא אותי למוקד בתחתונים וגופיה עם ילד בלי הכרה בידיים לא האמין למזלו הטוב בחיי, אמא חצי ערומה והיסטרית אצלו באוטו) אחרי פרכוס מורכב בודקים EEG, אבל מה שאת מתארת אינו נראה ככזה. בקיצור רק להיות עירניים מאוד ולשמור לנו היה פרכוס אחד נוראי ועוד אחד כזה קטנטני שנה אחרי ומאז טפו טפו אני כל כך היסטרית ושומרת שחבל"ז. זה אגב יכול להיות גנטי. הכי חשוב שתהיה דרך לנשום וזה יעבור באתמת, זה נורא מפחיד אבל זה לא ממש מסוכן כמו שזה נראה, אישית לא החלמתי מהפרכוס ההוא של גיל שנה אצל נדבי עד היום... מבינה אותך מאוד.

מירל36

New member
וואו..את ממש בקיאה בנושא../images/Emo186.gif../images/Emo12.gif

אבל איך אפשר להתמודד בו זמנית גם עם ילד שמפרכס לך בידיים, גם מתעלף ,גם מקציף מהפה ,גם להתקשר למדא, גם להפשיט ,גם לתת נר ,גם להרטיב מגבות כדי לכסות אותו, גם לדאוג שהראש יהיה מונח על הצד וגם להתמודד עם נעילת לסתות וידיים שננעלות???? אני רק חושבת על זה שעם זה היה קורה שעה אחרי שבעלי היה יוצא לעבודה ואני הייתי נשארת לבד איתה ועם תינוקת בת 8 חודשיים בבית, אני פשוט הייתי מתעלפת קודם. אני לא ישתחרר מזה לעולם
, גם אנחנו קיבלנו הנחיה מהרופאים וגם ממנהלת הגן ששמעה על המיקרה של עדי , שיש לדאוג לאקמולי בתא שלה {שלא נדע יותר}. הכי מסוכן כאן שהלשון לא תבלע ולכן צריך לדאוג להטות את הראש לצד ומהר, מהר להוריד חום. אני ויאיר התבגרנו ב20 שנה מהמיקרה ואנחנו לא מפסיקים לשחזר ולדבר על זה. שלא נדע יותר דברים כאלו...אמן רוויתוש, תודה על האינפורמציה ומצטערת בשבילך שגם את עברת את זה..מפחיד ברמות.

bobi2525

New member
רוית, כל מה שכתבת

זו אינפורמציה ממש חשובה וגם אם נאבד את הראש כשזה יקרה חלילה לפחות שווה לזכור את המילים שכתבת. תודה. אבל
להגיד שזה מאוד מפחיד אבל לא מסוכן זה לא ממש נכון. כמו שציינת בעצמך יש כמה רמות ואני שמעתי על שני מקרים מחברים שזה לא נגמר טוב לאחת מהן יש עד היום "קצרים" והשני היה ממש תקופה בקומה-תרדמת. לא עלינו ורק בריאות ושוב תודה על המידע החשוב הזה שנתת

baby4me

New member
וואו, באמת מפחיד לאללה....

טוב שכתבת, נתת לכולנו מידע חשוב מה לעשות במקרה וחלילה קורה לנו גם בבית דבר כזה, שלא נדע
מאחלת לכם בריאות בריאות בריאות!

פינקי33

New member
איזה פחד... מירל, מה עברתם....

שמחה שהכל נגמר בשלום ומאחלת לכם רק בריאות. חשוב להיות עירניים....

bobi2525

New member
לא הבנתי לאיזה חיסון

את מתכוונת? החלמה מהירה ורק בריאות!

מירל36

New member
החיסון החדש נגד דלקת ראות

ודלקות אוזניים, תבררי אצל הרופא שלך. החיסון נקנה באופן פרטי ועלותו 400 ש"ח רק בריאות

ellieg

New member
נדמה לי שעולה

בין 400 - 550 ( תלוי בקופה). מצריך 2 מנות ומכסה גם דלקץ כרום המוח.

chompi1

New member
מה הכוונה חיסון נגד דלקות אוזניים?

שירה סובלת הרבה מהאוזניים, אפשר למנוע את זה? שמעתי על החיסון נגד דלקת ריאות, אבל לא ידעתי שיש לו תוספות.

ellieg

New member
לא זכור לי שזה נגד דלקת אוזניים

דלקות אוזניים חוזרות בגלל המבנה של האוזן/צינור אוורור של האוזן. הצינור מתרחב שהילד גדל ואז האוזן מתאוורר ואז אין נוזלים ואז אין נוזלים שמזדהמים לדלקת.

למעלה