מרגישה מקום שני

shooba

New member
מרגישה מקום שני

זהירות, חפירה!!

אני וחבר שלי ביחד כבר שנתיים ואני אוהבת אותך הכי בעולם! מבחינתי מצאתי את האדם שאיתו אני רוצה לבלות את שארית חיי.
יש רק בעיה אחת- כשאנחנו נפגשים עם חברים שלו אני מרגישה שהוא קצת מתעלם ממני. אני מרגישה מקום שני, כאילו החברים שלו יותר חשובים לו ממני. כשאנחנו רק שנינו הוא אומר לי כל הזמן שהוא אוהב אותי אבל כשאנחנו נפגשים עם החברים שלו אני פתאום מרגישה שאני מקום שני. דיברנו על זה מלא פעמים והוא חושב שאני מגזימה, שאני מחפשת בעיות שאין ושהוא לא מתכוון להתנהג אחרת. הוא גם אמר שמותר לו לא להיות לידי כל הזמן, ואני לגמרי מסכימה! אני לא רוצה שהוא יחזיק לי את היד, אני מסתדרת טוב עם האנשים האלה, אבל קשה לי לראות זוגות בקבוצת חברים הזאת שיושבים ביחד ומתחבקים ואז להסתכל על חבר שלי ולראות שהוא אפילו לא מסתכל עליי. הוא בקושי נוגע בי ליד חברים שלו, אפילו לא מגע קטן כשהוא עובר לידי. הוא לא דואג לי, לא כלום. אני ממש לא רוצה להיות החברה התלותית הזאת שרוצה שחבר שלה יהיה לידה כל הזמן ויראה לכל העולם שהוא אוהב אותה ופוצי מוצי, אבל האדישות שלו גורמת לי לברוח לצד השני וזה הופך אותי לקיצונית. אני שונאת את עצמי ככה! אני לא רוצה להיות כזאת! אבל אני מרגישה שהוא לא נותן לי את היחס שאני זקוקה לו. כל אחד זקוק למשהו במערכת יחסים כדי להרגיש טוב ואני צריכה יחס גם ליד חברים שלו. אני צריכה להרגיש שהוא שם בשבילי כל הזמן.
וזה גם לא שהוא לא רואה את חברים שלו אף פעם בגללי, להיפך! אני מפרגנת לו כשהוא רוצה לצאת עם חברים שלו לבד, גם אם אין לי תוכניות לאותו ערב ואני יושבת מול הטלוויזיה ומחכה שיחזור. גם כשהוא מזמין אותי לפגוש איתו כמה חברים, אני לא תמיד באה כי אני חושבת שההרכב של המפגש הזה לא מתאים ושהוא צריך להפגש איתם לבד.
אנחנו כל הזמן רבים על זה. כשאני אומרת לו שמשהו אחר מפריע לי, הוא מתקן את ההתנהגות שלו וגם אני מתקנת מה שצריך. גם ניסיתי לגרום לעצמי בכוח להתעלם ממה שאני מרגישה אבל אני לא מצליחה, אני לא יכולה לשלוט בזה. הוא לא מוכן להשתנות. כשאנחנו נפגשים עם חברים שלי אני תמיד דואגת שלא יהיה לבד, שיהיה לו עם מי לדבר ושירגיש שאני תמיד שם בשבילו. הוא חבר שלי ואני תמיד דואגת שיהיה לו טוב. אבל אני לא מרגישה את אותו יחס מצידו.
זה זלזול, אני מרגישה שהוא לוקח אותי כמובן מאליו. לפעמים בא לי פשוט לקום וללכת. מי יודע, אולי אי שם יש מישהו שמוכן לחבק אותי יותר. אני לא יכולה שלא לחשוב על שארית החיים שלי ככה. גם בעוד 20 שנה אנחנו נריב על זה כל פעם שנפגש עם חברים שלו? מה לעשות? אני לא רוצה להפרד ממנו אבל אם העתיד יהיה כזה אני לא יודעת אם אני אהיה מאושרת איתו. אני אעשה הכל כדי שיהיה לו טוב, אבל במצב הזה קשה לי פשוט לוותר על עצמי ועל מה שאני מרגישה.

מצטערת על החפירה

היי שובה ..

קודם כל אין על מה להתנצל :)

את מתארת מצב נורא לא נעים, השאלה היא האם הוא מתייחס אלייך אבל פשוט פחות כי הוא מתמקד באנשים אחרים, או פשוט שוכח לחלוטין שאת קיימת .
אם הוא מתעלם לגמרי, יש מקום להעיר לו גם אם הוא מתעקש שאת מגזימה . אין דבר כזה ניסית בכח להתעלם ממה שאת מרגישה, הרי ברור שזה אישיו מפריע שיתפרץ באיזה שלב.
את רואה את הדברים בצורה קיצונית, מצד אחד מדברת על להשאר איתו לנצח, מצד שני אולי אפילו להפרד, פה לדעתי יש מקום לקחת דברים בצורה
יותר פרופורציונאלית .
אין טעם ללכת למפגשי חברים כשמראש את יודעת שתתבאסי בהם ויותר מכך, שהוא בכלל לא מתאמץ לחשוב אם הוא עושה משהו לא תקין, כך שפשוט תאמרי
לו שאם הוא ממשיך להתעלם ממך כליל, אין לך מה לבוא ממילא.
אדם שיש בו טיפת התחשבות, יקח את הדברים לתשומת ליבו, אולי אפילו תפרטי לו סיטואציות ספציפיות בהן זה היה לא נעים כדי שיבין על מה את מדברת.
את טוענת שבגדול שניכם מתקשרים ומשנים דברים שעולים, אין סיבה שמשהו כזה מהותי לא יקבל התייחסות.

את יושבת מול הטלוזיה?

נשמע שמשעמם לך בחיים. את בקשר רציני שנתיים וכנראה שאפילו בקשר אין מספיק תוכן כי את משווה אתכם לזוגות אחרים. תאמיני לי שגם הם רבים על דברים ולפעמים רק רוצים להיות "זוג ייצוגי". אם חסר לך רגש, חיבוקים ומגע חם, תדברי איתו על זה.אבל את נשמעת מאוד ילדותית, וכן זה תלותי, אם הוא מחבק אותך כשאתם לבד ולא כשאתם ביציאה.

את מרגישה ששופטים אותך האחרים? שיזדיינו. הוא איתך ולא הם. אולי יש לו אישיוז כשהוא עם החברים הוא לא מרגיש בנוח להראות "בזוגיות" אולי כי זה בתפיסה שלו מחליש אותו. זאת כבר בעיה של הילדותיות שלו. העתיד לא יהיה כמו ההווה זה בטוח. את צעירה מדי מכדי לקלוט 10 שנים קדימה אם זאת ההתנהלות שלך כיום. וכן זה תלותי שאת "צריכה יחס" ו"צריכה להרגיש שהוא שם בשבילך כל הזמן".
כמו שאמרת יש לו חיים משלו והוא בן אדם בפני עצמו בלי קשר לחברות שלכם. את רוצה פתרון מיידי? תאמצי כלב....
או שתלמדי לשלוט בעצמך ורק בהתמדה היחס שלו ישתנה. את לא יכולה לשנות בן אחר... אולי הוא יגיב כשאת תשתני.

שמת לב

שיש נימה מאוד תוקפנית בדברים שלך?
הבחורה משתפת נושא מאוד רגיש. ניכר מהדברים שלה שכואב לה, שהיא באמת בדילמה. וזאת באמת דילמה. דינמיקה של זוג זה דבר כל כך עדין ומורכב ולכל זוג יש את הבעיות שלו.
&nbsp
אבל האם באמת היה הכרחי לומר לה את כל הדברים הקשים האלה? "משעמם לך בחיים", "את ילדותית", "אין לכם מספיק תוכן בקשר", "תלמדי לשלוט בעצמך"...
אלו מילים מאוד קשות ואפילו די אכזריות לומר למישהי שאתה בכלל לא מכיר ושבסך הכל מחפשת עצה או הזדמנות לפרוק את מה שעובר עליה.
המסר שמסתתר מתחת לעלבונות הוא דווקא מאוד מעניין, אבל האם כשהיא תקרא אותו היא באמת תרגיש שהחכימה, או שאולי היא תרגיש שגימדו לה את הכאב והשפילו אותה?
&nbsp
לא חבל?
&nbsp
&nbsp

הנימה היא בטון הקורא, המילים הן רק מילים יבשות.

לפעמים אנשים צריכים חיבוק ומילה טובה ולפעמים מה שיניע אותם זה בעיטה בטוסיק להסתכל על מה שכן יש להם ולהרים את הראש מהסרט שלהם. אני נותן לה הזדמנות לפרט בתשובות בכך שאני מראה איך זה נראה מהצד שלי. שימי לב שאת מבקרת אותי ולא נותנת לה שום תמיכה. ושהיא גם קראה או לא את התגובות אך לא ממשיכה להגיב כאן ולפרט מעבר. אז יאללה ביי...

מילי1991

New member
ואייי...אדישות

אדישות= הדבר הכי מגעיל ואכזרי שאפשר לעשות לבחורה
פשוט איכסה!
ומצד שני את כן אוהבת אותו
מה אני אגיד לך, לבי איתך..

אני בטח בגיל של סבתא שלך

אבל דברים כאלה לא שוכחים.
דבר חשוב שלקחתי מנישואי הראשונים והעברתי לבנותי:
אל תצפו שמשהו שכעת גרוע ישתפר לאחר הנישואים.
בדיוק להיפך: זה רק ילך ויחמיר.
מציעה לך לברוח מהר ממי שכבר שנתיים עושה לך רע - לפני שיהיו לך ילדים ותהיי לכודה כמוני 22 שנים.
כעת אני נשואה בשנית באושר 25 שנים נוספות ורואה את ההבדל.

אמרת שאת שונאת את עצמך ככה - תשני את עצמך!

ראבק תני לו אוויר לנשום!! עם החברים שלו תני לו להנות מהחברים שלו. הוא לא צריך להשתנות - את צריכה לפתח לעצמך אישיות. זה תהליך, אבל כדאי ללכת לייעוץ. בחורה, את חסרת ביטחון, צריכה ממנו חיזוקים כל הזמן. אם הוא הולך להיפגש עם חברים ואת יושבת מול הטלביזיה ומחכה שיחזור, צאי להיפגש עם חברות,תירקמי, תיסרגי, תלכי לחוג ריקודי עם, תמלאי את החיים שלך בתוכן שלא מבוסס על פוצי מוצי.

את יוצרת אווירה חונקת בשבילו. אין שום דבר רע בלהיות לבד שעה,שעתיים, יום יומיים, מה תעשי כשיהיה במילואים?? יש עולם חוץ מזוגיות וזוגיות טובה מבוססת על הרבה חופש. אחרת זה בית סוהר.

אני הייתי נשואה 40 שנה.

shooba

New member
מגיבה לכולם

תודה על התגובות.
לא הגבתי עד עכשיו כי הייתי בחו"ל וחזרתי רק אתמול. קראתי את התגובות אבל החלטתי להגיב רק אחרי שאני אסיים לעשות דברים דחופים יותר. כן, יש לי חיים חוץ מבן הזוג שלי ומהאינטרנט.
לימור, מילי וחלומות באספמיה, תודה רבה על ההבנה! מאוד קל לתקוף, יותר קשה לנסות להזדהות ולהבין לליבי.
לשבור את בנימין, כתבת על זוגיות ייצוגית ועל אחרים ששופטים אותי. אז קודם כל, אני לא מרגישה שאף אחד שופט אותי, בטח לא חברים שלו. ואני לא רוצה להיות "זוג ייצוגי". כשכתבתי שאני מסתכלת על זוגות אחרים ומתבאסת שאצלי זה לא ככה, זה לא בגלל שהם מייצגים עבורי את הזוגיות המושלמת ואני רוצה להדמות להם. הם מייצגים משהו שאני מרגישה שאני זקוקה לו- חיבה. לא מעניין אותי איך אנחנו נראים מבחוץ. מעניין אותי איך אני מרגישה. ואני מרגישה מקום שני אצל האדם הכי חשוב לי. אז כן, אני חסרת בטחון. מזל טוב, גילית את הסוד הגדול שלי. אני צריכה קצת חיזוקים בגלל ארועים שעברתי בחיים, אני צריכה להרגיש שלפעמים אני לא לבד. נראה לי שזה לגיטימי. וגם אם נראה לך שלא, אתה עדיין יכול להגיד את מה שאתה רוצה להגיד אבל בצורה נחמדה יותר, כמו לימור. אתה לא מכיר אותי, אתה לא יודע אם אני טיפוס שצריך חיבוק ומילה טובה או בעיטה בטוסיק. ופה אני רוצה להודות לחיה בסרט25!!
אפונה ירוקה, אם נתתי את הרושם שאני צריכה שהוא יהיה לידי 24 שעות אז אני מצטערת שהולכתי אותך שולל. יש לי חיים חוץ ממנו, יש לי תחביבים, יש לי לימודים, חברים, משפחה ועבודה. אבל לפעמים קורה, בעיקר באמצע שבוע, שאין לי עם מי לצאת כי גם לאנשים אחרים יש חיים. ומדי פעם בפעם אפילו קורה שלא בא לי לצאת כי אני עייפה או סתם כי אין לי כוח. מה שכתבתי בהודעה הראשונה זה שאני מפרגנת לו לצאת עם חברים גם כשאני בבית חסרת מעש (וכמעט תמיד אני צריכה לשכנע אותו לצאת בכל זאת כי הוא לא רוצה לעזוב אותי לבד). לא כתבתי שאני יושבת כמו כלבה עזובה ורק מחכה לרגע שיחזור. נראה לי שלא קראת את ההודעה שלי בעיון.
בשורה התחתונה, מה שאני מנסה לומר זה שכשאנחנו ביחד הכל מושלם ואני מרגישה אהובה. אבל כשאנחנו עם חברים שלו היחס שלו אליי משתנה וזה מפריע לי. אני כתבתי כאן הודעה כי הרגשתי מועקה גדולה. אם מישהו רוצה לבקר אותי ואת מה שאני מרגישה הוא יכול לעשות את זה, אין לי בעיה. אבל כן יש לי בעיה עם חוסר התחשבות ועם בריונות. זה שכל אחד מאיתנו יושב מאחורי מחשב לא אומר שאנחנו חסרי רגשות כמו מחשב. מכל ההודעות שלכם אני אקח את מה שלדעתי רלוונטי עבורי ואחליט מה לעשות עם זה.

למעלה