מרגישה ללא מוצא

אם זו אהבה,מה זו שנאה?

מצטערת שאני צינית אבל לא יכולתי שלא להתאפק איזה מזל שהוא אוהב,,,,,תארי לך איזה חיים היו לך אם הוא היה קצת שונא אם הוא משפיל,צועק,מעליב,מאיים והכל מאהבה,,,,,הישמרי לך מהיום שהאהבה הזו תעבור לו,,,,

TULISH

New member
לאושרת - אכן הילד מקבל קצבת נכות

של מאה אחוז. יש לי תיק ברווחה אך לצערי נפלתי על עובדת סוציאלית שלא מתפקדת. לא חשבתי שיש משמעות לכך בכלל. את יכולה לפרט יותר? את לא מכירה אותי מפורומים קודמים כי שיניתי בכוונה את ה"ניק" מהסיבה הפשוטה שבעלי עוקב אחרי כל מה שאני כותבת ומנסה להטיל "וטו" על כל דבר שלא נראה לו. תודה.

TULISH

New member
אני בכלל לא מעוניינת למצוא גבר אחר

אמנם היחסים שלנו בתור בעל ואישה = 0, אבל כ"כ רע לי שאני רוצה רק את השקט שלי, ולא לחיות בלחץ כל הזמן בגלל מה שהוא יגיד, הביקורת שלו וכו´. גבר אחר זה בכלל לא מה שמטריד אותי, אני מוכנה לסיים את שארית חיי בלי אף אחד לצידי וזה כרגע בכלל לא מפריע לי. בקשר למשפחה תומכת, יש לי רק אמא שהפחד הגדול שלה הוא שאני אתגרש. מבחינתה גירושים זה סוף העולם.

TULISH

New member
מרגישה ללא מוצא

שלום. אני ובעלי בני 35 נשואים 10 שנים והורים לשני ילדים. הנישואים שלנו מדרדרים כבר כמה שנים כאשר ביחוד בזמן האחרון יש לי את ההרגשה הברורה שסיומם הוא רק ענין של זמן. אני מאד סובלת, הוא כל הזמן מציק לי, מעליב אותי, מבקר אותי, מתנשא, ולפעמים גם צועק עלי. כל זה גם בנוכחות הילדים. גם אני לא נשארת חייבת ומתייחסת אליו בערך כמו שהוא מתייחס אלי. בקיצור, כל הזמן אנחנו רבים ומתוכחים ומתעצבנים, האוירה ממש ממש לא טובה. אני כבר כמה פעמים ביקשתי ממנו להתגרש אבל הוא טוען שבאופן כללי לא רע לו ושהוא אוהב אותי ורוצה להשאר נשוי לי כל חייו. כשאני יותר תקיפה לגבי הגירושים הוא מתחיל לאיים: הוא מאיים שיהיה קרב קשה בנינו בנושא רכוש שבסופו של דבר אני והילדים נשאר במצב כלכלי קשה ובלי דירה (אני לא עובדת) ושהילדים יסבלו כי הם יאבדו את אבא שלהם. הוא אומר שאם נפסיק להיות נשואים הוא גם יפסיק להיות אבא לילדים. עם כל זה אני עוד איכשהו יכולה להתמודד אבל... הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא מסתדרת לבד עם הילדים. אחד מהם מצריך טיפול סביב השעון (עקב מחלה), אישפוזים, בדיקות וכו´ ואני ממש לא מסוגלת להתמודד עם כל זה לבד. אמנם אני הנושאת בעול הראשית אבל הוא בהחלט עוזר לי, ובימים שאני באפיסת כוחות הוא מחליף אותי. חוץ מזה, קשה לי לנהל את כל המלחמות שיש לנו מול גופים ציבוריים, בית ספר וכו´, והוא תמיד מצליח. בקיצור, אני לא יכולה להסתדר לבד אבל עכשיו אני ממש סובלת. בקשר ליעוץ זוגי, היינו בעבר בטיפול שעזר בתקופת הטיפול ואחרי זה הכל חזר לעצמו. עכשיו אנחנו ביעוץ במקום אחר, וזה לא עוזר, בעלי מאד מזלזל במה שאומרים לו ובטוח שהוא הכי חכם וצודק ושהמטפלת לא מבינה כלום והוא מבקש להפסיק עם היעוץ. מה עושים???????

itchu

New member
תהיי כנה עם עצמך

ובכן מכייון ונתקלתי בהודועות שלך בפורום שונה מזה אני חושב שהרקע של הבעיות בינך לבינו הן בעיות על רקע יחסים מינים בלתי תקינים וזאת לאור מה שאת כתבת הצודק אני?

TULISH

New member
הבעיות ביחסים המיניים

נובעות דוקא מהבעיות בזוגיות.

lioriano

New member
תשמעי..

יכול להיות שעוברת על שניכם תקופה קשה אולי זה משבר חד פעמי בנישאיכם ושברגע שהוא יעבור הכל יחזור לקדמותו סך הכל הוא נשמע כמו אבא טוב שעוזר וחבל לפרק נישואים טובים בגלל משבר אחד ועוד שיקול גדול הוא הילדים והקשיים בטיפולם בתור אם חד הורית

טלי היקרה!!!!!!!

כמה עצות לי אלייך: 1) תגרשי ומהר!!!!!!!!! -את לא צריכה לסבול כל החיים, את ראוייה לגבר שיכבד אותך!!!!! 2) תמצאי עבודה דחוף!!!!!! - לא משנה , כל דבר שהוא לא מוריד מכבודך, את חייבת לתפרנס, 3) תבקשי עזרה מאחים שלך/ הורים/חברים/אגודות סיוע בנוגע עזרה עם הילדים!!!!! - עד שתיצאי מהמצב הזה ותרגישי יותר טוב, 4) תמצאי לך גבר נורמאלי!!!!!!! - שיוכל לעזור לך מבחינה פיזית נפשית וכלכלית, את יכולה לעשות זאת, אם תאמיני בעצמך!!!!!

nutmeg

New member
אני מגיבה ל"אין מוצא" שלך

כי כמו שאני תוםסת את החיים אין מצב של "אין מוצא" כי החיים הם דינאמיים ולא סטטיים. אין מוצא זה משהו שמתאים לתאור מצב סטטי (כמו רחוב ללא מוצא שלא "תצמח" לו שלוחה או רחוב חדש ככה פתאום). מה שאת מתארת זו התלבטות מאוד קשה של רווח והפסד: מה תרוויחי אם תשארי: עזרה כשאת נופלת מהרגלים ולא יכולה יותר, תמיכה כלכלית, אבא לילדים (לא שאני מבינה מה זה אומר שמפסיקים להיות אבא, אבל ניחא), את האפשרות לא לעבוד ולא לפרנס את עצמך, קורת גג ומישהו שהוא בתפקיד "שר החוץ" מול גופים ומוסדות שקשורים לחייך וחיי ילדיך. מה תפסידי אם תשארי: את כבודך העצמי, את חרותך האישית, את האפשרות להתפתח ולהיות מי שאת. את גם מפסידה את האפשרות להיות נאהבת ואהובה. אם את נשארת - את יודעת יפה מאוד למה את נשארת. את נשארת עבור כל אותם דברים שאת מחשיבה כרווח. אבל בל תתעי - את היא זו שבוחרת להשאר, אם מתוך נוחות או מתוך פחד. אם את פותחת במהלכים לצאת, את יוצאת עבור כל אותם דברים שאת מחשיבה כרווח ביציאה - עם ולמרות הפחד. אז - זה לא כל כך "אין מוצא". יש מוצא, רק שאת צריכה להחליט. גם להשאר זו החלטה אבל לפחות שתדעי על מה ולמה את נשארת.

TULISH

New member
לNUTMEG - רוצה לתקן.

קודם כל תודה על התגובה. חידדת מעט את המחשבות שלי ואני רוצה לחדד אותם לעצמי: הרווח שלי אם אשאר: עזרה כשאני נופלת מהרגליים, אבא לילדים (בערך, בעיקר במצבי חירום), "שר החוץ". תמיכה כלכלית, וקורת גג תהיה לי גם ממזונות וגם מאמא. האפשרות לא לעבוד - אני מאד רוצה לצאת לעבוד, גם כדי להרוויח וגם בשביל ההרגשה, יש לי השכלה נרחבת ואפשרויות תעסוקה וגם קשרים מרוב

nutmeg

New member
חשוב מאוד מה שהוספת

בעצם אמרת לנו שיש לך מקורות תמיכה חיצוניים (אמא) ומקורות תמיכה פנימיים (השכלה). עכשיו רק צריך להתגבר על הפחד ושהמניע שלך בחיים יהיה על פי מטרות שאת מציבה לעצמך ולא על פי המגבלות שיש לך או "מה יהיה אם´ים" למינהם... כי אין להם לא סוף ולא תשובה ברורה, רק אשליה של שליטה על חייד.

nutmeg

New member
שכחתי גם להתייחס

לכך ש"סוף העולם" של אמא שלך אינו בהכרח סוף העולם שלך. לכל אחד מערכת ערכים שונה וכל אחד חווה "סבל" באופן אחר. לא בטוח שאמך, לו היתה עוברת את אותם דברים שאת עוברת, היתה כל כך בקלות אומרת שגירושין הם סוף העולם. כשסובלים מאוד, חווית סוף העולם והאימה הם בהווה ולא באיזה עתיד לא ברור. את כל כך סובלת עכשיו - מה כבר יכול להיות יותר גרוע? שלא יהיה מי ש"ידבר עם בית הספר"? שלא יהיה מי שיעזור לך כשאת עייפה? לדבר את יודעת יפה מאוד (רואים זאת כאן) ולעזרה אפשר לשלם פה ושם, או להשיג חונך מתנדב... מאיפה שאני מסתכלת, נראה לי שמרוב פחד מהמסלול העצמאי, את לא רואה אופציות.

TULISH

New member
מה כבר יכול להיות יותר גרוע?

שאני אהיה הורה יחיד !! שבעלי ייעלם לו באיזשהו מקום ולא יהיה לילדים דמות אב, שלא יהיו להם 2 הורים, שלא יהיה מי שישהה בבדיקות בבתי חולים עם הילד החולה או בבית עם הילד השני. שלא יתיחסו אלי ברשויות, משרד החינוך, בתי הספר, הרופאים וכו´. אני לא יודעת להיות אסרטיבית כמוהו, אני לא יודעת לאיים כמוהו, אני לא יודעת לדבר בלשון משפטית כמוהו, אין לי את ההשכלה כמוהו (יש לי שונה, לא פחותה, אבל בנוגע לענייני חוק אין לי מושג), ואין לי מקצוע מכובד ומרשים כמו שלו יש. אם הייתי יודעת שהוא ימשיך את תפקודיו כאבא גם אם לא נהיה זוג יותר היה לי הרבה יותר קל להחליט ולעשות מעשה, אבל אין לי מושג איך הוא יתנהג כלפיהם, אני חושבת שזה דבר שאוכל לדעת רק אחרי מעשה.

linker

New member
אני חייבת להוסיף משהו אחרי ההודעה

הזאת. תראי אני חייבת להפנות את תשומת ליבך למשהו חשוב: את כותבת "אני לא ... כמוהו". את במידה מסויימת מורידה מהערך של עצמך מול הערך שלו, את מנסה כמובן להסתיר את זה (אני שונה, לא פחותה), אבל את לא יכולה להכחיש את העובדה שאת חיה בצל שלו! את מתחבאת מאחורי דמותו "המרשימה"! ואני בטוחה כמעט לגמרי, למרות שאני לא מכירה אותך, שאת משדרת את זה גם לו, והוא מרגיש את זה טוב מאוד! אז פלא שהוא מתייחס אלייך כמו שהוא מתייחס?! נתת לו תחושה של עליונות עלייך והוא פשוט ניצל את זה! וחס וחלילה שלא תחשבי שאני מצדיקה את התנהגות שלו! חס וחלילה! בן אדם לא משנה כמה הוא בעל השפעה וכמה מכבדים ומעריצים אותו צריך לדעת לשלוט על דחפים שלו. אבל למה את נותנת לו להתייחס אלייך בצורה כזאת?! למה את לא קמה על הרגליים ונעמדת מולו בגובה העיניים? חשבת שאולי אז הוא יתחיל להעריך אותך הרבה יותר? (זאת רק אפשרות כמובן... זה עניין של אופי ואני לא מכירה אותו). הוא שואב את הבטחון שלו ואת העליונות שלו מכמה שאתה חלשה מולו! הוא בז לך בגלל זה! והוא משפיל אותך בגלל זה! למה את נותנת לו את היכולת הזאת??? נ.ב. לפעמים גירושים ומשפחה חד הורית עדיפים לילדים ממשפחה בה שני ההורים לא מפסיקים לריב ולא מכבדים אחד את השני. ייתכן שכעתיד, בגלל היחס שהם רואים של אבא כלפיי אמא כיום, הם יתייחסו בדרך זו לנשותיהם, היית רוצה בכך??

ממצמצת

New member
שינוי ומהר

נכון קל לנו לדבר ולומר לך "תעזבי אותו תתחילי התחלה חדשה". אבל האמת היא שאם תשארי במצב בו את נמצאת את תפספסי את חייך. החיים הם דבר יקר ואסור לנו לבזבז אותם. את עומדת במקום. את תקועה , את לא חיה את חייך. להישאר עם בן אדם שלא מעריך ואוהב אותך, לחלוק עם בן אדם כזה את חייך, זה לזרוק את חייך במודעות מלאה. אני מצטערת אם דבריי מדכאים, אך אני מכירה את ההרגשה של עמידה במקום. הרגשה שכולם סביבי חיים את חייהם בזמן שאני מעבירה את חיי. את שולטת בחייך. לעשות שינוי זה תמיד קשה, זו יציאה אל הלא מוכר והלא מוכר הוא תמיד מפחיד. אני לא אומרת שמחכה לך גן של שושנים, כדי להתקדם בחיים צריך לעבור גם כמה רגעים קשים, לפעמים תחושי שאת לא עומדת בזה יותר ואז רק אז תוכלי לקום, ולקדם את חייך לכיוון הנכון. אני הכרתי אישה יקרה שעברה התעללויות ריגשיות בנשואין. היא נשארה בשביל ילדיה, היא איבדה כל טעם לחיות. בבקשה אל תתני לעצמך להגיע למצב דומה. עבורך ועבור ילדיך.

מולי 1

New member
נוסיף על התגובות הנפלאות

ואספר לך על מיומנויות. כשאת חיה בצילו ותלוייה במיומנויותיו את לא עובדת על שלך, אז בטח שלא תדעי אותן. משהו שמזניחים כי האחר עושה עבורנו לא מתפתח. אז נכון, אם תיפרדו את תיפלי לעולם כמו תינוק בלי הרבה מיומנויות כי נתת לו לעשות הכל ביחד עם השתלטות על חייך, אך אני מבטיחה לך- את תילמדי, כי כשחייבים לעשות משהו לבד- לומדים לעשות אותו ואז את תהיי אסרטיבית לא פחות ממנו. חוש ההשרדות שלנו מפותח, אז אל תפחדי להיות לבד, את תלמדי כל מה שצריך לאט לאט בקצב שלך. אני רואה שאת מלאת פחדים בקשר לעתיד לבד, אז עזרה נפשית גם יכולה לעזור הרבה, להרים אותך על הרגליים מהמצב הנפשי הקשה אליו נפלת. נכון, זה נוח להיות תלוייה בבן זוג, אבל הוא לא טוב לך והמצב לא טוב לילדים, הם רוצים לראות אמא שוב לה ולא ללמוד מאבא שמשפיל. תחשבי על זה, אני מקווה שתאזרי אומץ לקום וללכת.

פפיטה

New member
צר לי שלא קראתי את כל השרשור

אבל קראתי את ההודעה של מולי ואני רוצה להוסיף. אומנם שגרת חייך ישתנו וכל אותם דברים שיש לך בטחון ושקט לגבי אורח התנהלותם ישתנו. את תאלצי להתמודד עם פרקטיקה חדשה בחיים שתהיה קשה. אבל את תתפתחי לכיוון חדש, חייך יזרמו עם חידושים ושינויים שבסופו של דבר יביאו רק לעליה או לשקט נפשי.... כי אחרת את תשארי תקועה במצבך, ממורמרת ולאן פני העתיד? כמו שאמרת את מרגישה תקועה.. תקיעות ממהותה תצריך פורקן כלשהו בחיים.... בכל מקרה את חייבת לפתוח את הסתימות שאת מרגישה.

גרא.

New member
מעבר לכל התגובות המגוונות שקבלת,

רציתי רק להוסיף מנסיוני,כי נשים לא מעטות,החיות בצל בעליהם..מפתחות מעין תחושה של חוסר אונים נלמד..דהיינו, תחושה שהוא הבעל, הוא כל יכול,ובלעדיו הן אבודות..כפי שאת מתארת בצורת דרמטית כל כך, בלעדיו לא תוכלי להסתדר עם הטיפול בילדים.. בלעדיו לא תצליח לנהל את כל המלחמות מול גופים צבוריים,בית ספר וכו´..בלעדיו, תהיי חסרת הכנסה וללא עבודה..ואם נבדוק, יתכן שהוא הנהג היחידי בבית..ואת או שאין לך רשיון נהיגה, או שאת חוששת לנהוג, גי זו הג´וב שלו..האמת,והמציאות אצל נשים רבות ,שונה לחלוטין.מתברר כי נשים רבות שחשבו כמוך, כמו האשה הקטנה של הבעל.. כשנותרו לבד, מאד מהר גילו את האנרגיות שהיו חבויות, אולי גם מדוכאות בצורה כזו של נישואין..ומרביתן,הצליחו מאד מהר לעמוד על רגליהן..להכנס ל"נעליו" של הבעל, לפעול כמוהו, וגם מעבר לכך..מה שאני רוצה לומר הוא כי בעצם יש בכך כן אתתכל היכולות להתמודד לבד..את חוששת מזה, ובעלך הנחמד מנצל את חוסר האמונה שלך ביכולתך לטובתו,לצרכיו הוא..נכון שלהמשיך לבד זה מפחיד, מרתיע,ומאד מאיים..אבל זו לא יותר מאשר תחושת מילכוד שאת חשה להמשיך יחד עם בעלך,או לחלופין,להתמודד לבד..מדברייך לא היה ברור אם את עדיין אוהבת אותו, שעה שהוא טוען שהוא אוהב אותך..יש בסיס לטיפול משפחתי מובנה/מערכתי, אם עדיין קיימת אהבה ביניכן. בלעדיה,פשוט חבל על הזמן ! אם זו תחושתך, כבר הוזכר, את יכולה לפנות לנעמ"ת לקבלת ייעוץ משפטי,ללא תשלום..ומוטב,במצב הנוכחי,שהוא בעצם ללא תוחלת,להפרד,ולהתחיל פרק ב´.. יש לך עוד המון מה לעשות בחייך,ואת מסוגלת, כפי שהדגשתי קודם למצוא בעצמך את האנרגיות,הכוחות להתמודד ולהצליח. עלייך רק להחליט מה את באמת רוצה.

למעלה